Anolkowe kaktusy i inne;)
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie,
ja dopiero raczkuję na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie chciałam zakładać nowego wątku, a mam pytanie odnośnie kaktusów.
Przywiozłam sobie ze Stanów nasionka kaktusów (miał wśród nich być słynny król pustyni Saguaro
) i posiałam je w kwietniu w malutkiej dołączonej do zestawu doniczce (5cm średnicy). Wzeszło 30 sztuk, teraz mają po 5-8 mm wysokości i ok. 3mm średnicy i nie wiem czy to pora żeby je porozsadzać do oddzielnych doniczek, czy jeszcze poczekać?
Pozdrawiam
Ania
ja dopiero raczkuję na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie chciałam zakładać nowego wątku, a mam pytanie odnośnie kaktusów.
Przywiozłam sobie ze Stanów nasionka kaktusów (miał wśród nich być słynny król pustyni Saguaro

Pozdrawiam
Ania
Niech sobie rosną rozsadzaj dopiero gdy będą się (wypychały )z mojego doświadczenia wiem że lepiej rosną obok siebie ,zobacz mojekubanki pisze:Witajcie,
Przywiozłam sobie ze Stanów nasionka kaktusów (miał wśród nich być słynny król pustyni Saguaro) i posiałam je w kwietniu w malutkiej dołączonej do zestawu doniczce (5cm średnicy). Wzeszło 30 sztuk, teraz mają po 5-8 mm wysokości i ok. 3mm średnicy i nie wiem czy to pora żeby je porozsadzać do oddzielnych doniczek, czy jeszcze poczekać?
Pozdrawiam
Ania