Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

koziorozec pisze:Marysiu, cudna ta Twoja dziewanna austriacka
Oj tak, pięknej urody jest, zachwycająca ;:oj
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwiaty! Podobają mi się nawet różowe ;:oj
A co to jest takie ładne i puszyste na pierwszym zdjęciu
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, a chabry siałaś wprost do gruntu? Wyszły bez trudu? U Anglików mi w oczy weszły takie w nietypowych kolorach i kusi...

też czekam na rozkwit agapantów moje zimowały w ciemnicy, ale liści nie straciły, tylko im zjaśniały i wyciągnęły się, teraz siedzą już w świetle i niedługo zacznę dokarmiać z nadzieją na ujrzenie kwiecia :wink:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Słoneczne dzień dobry Marysiu, obejrzałam, poczytałam o próbach ukorzeniania róż z patyczków i jestem pod wrażeniem. Ja jeszcze niczego nie próbowałam rozmnożyć, ale może w tym roku przy cięciu wiosennym hortensji bukietowych cokolwiek spróbuję, a może się uda. Marysiu rzekotka urzekającą, ja taką samą żabkę albo bardzo podobną, w każdym razie jasnozieloną w zeszłym sezonie znalazłam u siebie w pelargoniach na balkonie. Moje zdziwienie było duże, bo ten balkon bardzo wysoko jest, w każdym razie żabka została złapana do słoika i bezpiecznie wyniesiona na łąkę, za ogrodzenie, żeby u mnie nie wpadła w kosiarkę, co niestety często się zdarzało. Teraz z Łucją mamy patent, że mała idzie przodem i ogarnia wzrokiem teren, ewentualnie łapiąc w łapki i wynosząc różne żyjątka, których się ani nie boi ani nie brzydzi.
Zdjęcia roślin, które pokazałaś piękne, w oko szczególnie wpada dziewanna austriacka, piękna jest.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, witam słonecznie! Wschód słońca nie był u mnie tak spektakularny, jak Twoje afrykańskie impresje ;-), ale równie mocno cieszy.

Jak zwykle pokazujesz cuda ze swojego ogrodu... ta dziewanna austriacka wygląda niczym piękna orchidea - bardzo oryginalny kwiat!

Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

I ja w hołdzie dla dziewanny ;:180 Marysiu, cudna jest.
Pozdrawiam, Iwona.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Wschód Słońca ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie!

Marto ja bardzo lubię takie maleństwa i jak gdzieś znajdę to nie mogę się oprzeć :oops:
Joasiu bardzo mi miło, że wybierasz mój ogród ;:168 Ja nie miałam dużych mrozów, najgorzej z wodą bo musiałam często biegać z wrzątkiem, ale kury to dzikiem ptactwo i świetnie sobie radzą.
Aluniu dziękuję ;:168
Iwonko ze Szczecina rzeczywiście słonko tak na mnie też działa, ale dzisiaj jak zobaczyłam podobny wschód to sobie darowałam i jeszcze dospałam godzinkę ;:306 , Marysia ciągle domaga się widoków mojej okolicy dlatego pokazałam jej te zdjęcia ;:173
Iwonko ZJ nie wiem czy pamiętasz zdjęcia kotów (obcych) na dachu, bałąm się o nie że zejdą na dół prosto do woliery Loli. To koty sąsiadów najbliższych. Potem przychodził najpierw jeden taki jak Jagody Ibra, ostatnio ten drugi więc myślałam że jednego już nie ma. Aż tu dzisiaj widzę na dożywianiu są już oba! Dzikie , nieufne ale miska pusta ;:306 nie wiem jakiej płci, ale to jedyne koty na wiele domów wokół.
Kasiu ja w kwiatach lubię absolutnie wszystkie kolory!
Pat wysiałam chabry w pojemniku w kwietniu w tunelu i wsadziłam małe roślinki, ponieważ bałam się że wyplewię. To ta nowa grządka z różami, o którą szczególnie dbałam. Widziałam te oferty ale popatrz ile wśród naszych jest kolorów.... niestety nasiona zostały w tunelu na zimę i nie wiem czy nie przemarzły :wink:
Moje agapanty nie straciły całkowicie liści i teraz wyglądają jak Twoje. Muszę Jagody zapytać kiedy trzeba je zacząć nawozić.
Bogusiu Kochana ta Twoja córeńka, zawsze mnie wzrusza takie podejście dzieci do natury. Może żabcię ktoś przyniósł na górę, a może sąsiedzi z roślinami? nie wiem nic o rzekotkach. Patyki koniecznie rozmnażają to świetna zabawa a przy okazji darmowe roślinki, które można wsadzić albo wymienić na inne.
Agnieszko moje wschodzy i zachody zyskują przez ten rozległy widok, już tak się rozbestwiłam że nawet drzewa mi przeszkadzają ;:306
Staram się rozweselać ten zimowy czas, pokazując co mam przede wszystkim nowego w ogrodzie ;:204 Dziewanna mam nadzieję rozrośnie sie i będzie jeszcze ładniejsza. Ściskam słonecznie!
Iwonko 44 no popatrz takie maleństwo i serca skradło ;:306
Natalko Ciebie chyba wschód słońca przy książce teraz zastaje :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu zachwycające są Twoje kolorowe bławatki...... pamiętam, że nie mogłam się na nie napatrzeć w zeszłym sezonie..... cudne kolorki.....a te ciemne to w ogóle bajka :D
Wschody słońca ;:167
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, chyba jestem za stara, bo nie mogę za Tobą nadążyć. A tu jeszcze mróz szczypie, dziś było -15*C, to gdzie to ciepło?
Dziewanna austriacka -cudna. No i oczywiście pstrolistna nasturcja. ;:138

Dobrego dnia. ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Za Marysiom to trudno nadążyć :wit
a ja mam jeszcze pytanie co to jest
Obrazek
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko mam nadzieję, że nasiona wytrzymały, a jak nie (wcześniej posieję) to koniecznie muszę kupić, bo mnie też zauroczyły. Za oknem cudne słońce świeci ;:3
Marysiu każdy ma inny sposób na życie, ja mam taki na emeryturę. Oj współczuję Wam tych mrozów, śniegu ;:185 U mnie krótko mówiąc przedwiośnie!
Przesyłam słoneczko ;:3
Renatko sama się zastanawiałam, ale to chyba ostróżka polna czy jednoroczna :uszy
Widziałam wczoraj, że wątek uruchomiony na razie sprzedażowy ale już można trafić do Ciebie, a na te pierwiosnki to może się załapię?
Nie narzekaj młoda, Ty nie możesz nadążyć ;:168
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, wiem, że i polskie są ladne, ale oni mają takie krwistoczerwone...ot, chciejstwo takie, lubię sobie poudawać, że mam naprawdę angielski ogród :) to różowe to na 99% ostróżka jednoroczna, miałam takie same tylko błękitne i mam nadzieję, że się wysiały..
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu co nie które sprawy są na mnie wymuszane :lol:
A problemy się stwarzaj same , klawiatura odmawia zwariowała
i przestawia mi litery , syn mnie już kilka raz uczył co trzeba zrobić ale ja i tak nie pamiętam :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

bebeluch pisze:Marysiu co nie które sprawy są na mnie wymuszane :lol:
A problemy się stwarzaj same , klawiatura odmawia zwariowała
i przestawia mi litery , syn mnie już kilka raz uczył co trzeba zrobić ale ja i tak nie pamiętam :oops:
Lewy Ctrl i lewy Shift jednocześnie :D
Marysiu chaberki sobie biorę :) A to słoneczko... no, Ty już wiesz ;:167
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”