Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Grażynko, wiem o jakim smaku mówisz ;:196 Te warzywa z naszych warzywniaczków ach....już niedługo

Co do żylaków, to proponuję venescin lub detralex, lepszy jest detralex, i ułożenie nóżek wyżej co jakiś czas :D A o operacji myślałaś?? Teraz to kosmetyczne bardziej robią. ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Grzegorzu , na początku było ciężko ale tego już się nie pamięta teraz to już tylko kosmetyka :wit

Witam Małgosiu,każde warzywo z własnej działki bez porównania ,zdrowsze i smaczniejsze,,
pytałam się ostatnio rodzinnego o operację ,dopóki są małe żylaki,lecz odradził mi i powiedział żebym się nie spieszyła ,chyba że bardzo będą mi dokuczały a jak zapytałam co teraz stosować żeby nie powiększały się to powiedział że nic bo te maści nic nie pomogą,dziwne to i do końca mu nie wierzę,najgorsze ze mam je pod kolanem i muszę uważać żeby nie zginać, tylko w ogrodzie jak nie zginać kolana ;:190
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Grażynko, bo maści nie pomogą jak już żylak ujrzał światło dzienne :wink: od środka trzeba go troszkę zbombardować :wink: detralex proponuję ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Małgosiu spróbuję detralexem ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ta biała piwonia ;:167 .Grazynko jaka odmianę papryki siałaś?Masz Swoje nasionka?
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Detralex jest dosyć drogi ;:219 Ja mam nogi po operacji żylaków-w ciąży mi wyszły,miałam robione metodą skleroterapii ale mam tendencje genetyczne i trochę cięzki tyłek-lekarz każe zrzucić(łatwo mówić-gorzej zrobić bo jestem zakochana w słodyczach ;:219 )

Piwonie Grażynko masz cudne- w życiu mi tak nie kwitły ;:185

Wczoraj wysiałą kobeę-białą i fioletową,tunbergię,poziomki czerwone i żółte,wczesny por i seler korzeniowy.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Grażynko , papryka fantastyczna, aż ślinka cieknie i chyba zapach czuję . Jakie odmiany sadziłaś?
Zamiast się męczyć idź kobieto do chirurga naczyniowego , zrób badanie doplpera , jak masz światło żył zatkane to żadne okłady nie pomogą , tylko skalpel . Ja 15 lat się męczyłam ( nie wiem po co) , byłam cztery lata temu , trzy nacięcia , po których już prawie nie ma śladu i mam spokój .
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ja w ostateczności zdecyduję się na usunięcie,chociaż to radykalna metoda bo krew będzie musiała znależć sobie nowe drogi
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Pięknie, bujnie, i smakowicie ;:138 i zapowiadają się nowe nasadzenia. Gratuluję i życzę spełnienia wszystkich marzeń ogrodowych :D .
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Grażynko a papryczki to wysiewasz czy kupujesz?
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko przyszłam się przywitać i zobaczyć wątek. Ślicznie u Ciebie-tak miło, że aż mam ochotę Cię uściskać ;:168 Taką działkę mają moi teście i uwielbiam tam jeździć (chyba bardziej niż do moich rodziców ;:oj Nie wiem czemu, ale ich działeczka, a teraz i Twoja kojarzy mi się z taką rodzinnością i serdecznością. Czyżby to kwestia doboru takich naszych, tradycyjnych kwiatków :?: :wink: Będę więc stałym gościem u Ciebie.
Ps. Kwiatki z B są super. Moja dalia, liatria i fioletowy powojnik dały czadu w zeszłym roku. Nie spodziewałam się, że tak pięknie zakwitną. Tylko liliowiec sobie nie poradził, ale to pewnie wina mojego Kubusia, który wziął go za trawę i wyrwał mu listki. Biedny kwiatek-odbijał 3 razy od korzeni, ale czwartego zerwania listków nie wytrzymał ;:185 No czepił się go Kuba jak rzep psiego ogona :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko , dziękuję za buziaki doleciały w ekspresowym tempie i jeszcze co jakis czas dolatują i to chyba od Ciebie :)
Piękne papryczki oj zjadłoby się taką pachnącą paprykę.
Jak chodziłam do szkoły podstawowej i jak mieliśmy jeszcze konia i był właśnie śnieg to mój taką pożyczał sanie i woził mnie do szkoły. Po drodze zabierał dzieci i było bardzo wesoło. A mi czasami było szkoda konia że biedny musi ciagnąć sanie i jeszcze nas. Wspaniałe wspomnienia.
Pozdrawiam cieplutko i wysyłam ekspresowo dużo buziaków ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm
Miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gracha pisze:Wspomnienie naszych papryk,wygląd taki jak Biedronkowe tylko smak nie taki :wit

Obrazek

Obrazek
Może wyglądają jak te z B ale na pewno smaczek mają zupełnie inny i zapach ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Normalnie się chyba zastrzelę ;:163 ,odpisałam każdemu z osobna i nie wiem który klawisz nacisnęłam a tu wszystko zniknęło,pierwszy raz takie coś mi się stało ;:223

więc piszę jeszcze raz
Mamafrania mam cztery piwonie każda w innym kolorze ale ta biała podoba mi się najbardziej,w tym roku mam swoje nasionka papryki
Marzenko sezon już rozpoczęłaś ,paprykę mam już wysiewać :?: podpowiedz bo ja pierwszy raz
Taccunia dzięki za podpowiedź ,poszukam chirurga naczyniowego w Szczecinie a może ty mi kogoś podpowiesz
Edziunia witam w moim ogródku, pochwały dla mnie to miód na moje serce,nasadzeń w tym roku będę miała sporo,już się cieszę na nowe kwitnienia
Andziu miło mi i zapraszam częściej,ja również jak do tej pory nie zawiodłam się na Biedronce,wszystkie roślinki ładnie rosną a mam ich sporo , nasz Piotruś psotnik już nie jedną roślinkę nam zniszczył, w zeszłym roku uwziął się na fuksję i na jej kuleczki ,fajnie mu strzelały w paluszkach
Sylko dzięki za buziaczki ,całą mnie oblepiły, wspomnienia z jazdy saniami masz wspaniałe,musiało być cudownie ,
Iwonko cudowny zapach i smak,parę słoiczków czeka jeszcze w piwniczce

to może jeszcze z własnych zbiorów pomidorek i ogóreczki i tu już znam nazwę -ogórek śremski zawsze udaje się ,smaczny na surowo i do kiszenia

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko, ale mi smaka narobiłaś tym pomidorem- chyba malinowy-mój ulubiony :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”