Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - czas zimowy :)

Post »

Cześć dziewczyny! Spotkanie z murarzem za mną ;:138 Czekam na wycenę ;:173 Gdyby zima miała nie nadejść to już bym się zabrała do dzieła, ale zdaje się, że nadchodzi...Ogoliłam sąsiedzka choinkę z gałązek/wyrzuconą oczywiście/ w celu zabezpieczenia niektórych roślin.

Agnieszka, mam nadzieję, że będzie się działo!

Kasiek wow!!!
Dziękuję bardzo za to czego samej nie chciało mi się zrobić ;:180 :lol: Bardzo fajnie to wygląda! I właściwie wszystkie moje rośliny są cieniolubne i mogłyby tam się znaleźć! Bukszpanu nie będę raczej dosadzać, bo wcześniej półokrągła rabata jest bukszpanowa i wydaje mi się, że będzie za dużo...
Na pewno nie będę teraz robić zakupów roślinnych, muszę poczekać aż powstanie mur i wtedy się powinna sytuacja wyklarować. Wymiarowo wyszło ok 4x5 m
Bardzo Kasiu dziękuję za wizualizację :) ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetna ta Robaczkowa wizualizacja. Tylko ta glicynia. Ona taka trudna do uprawy. U Robaczka pięknie rośnie i kwitnie, ale ona ma ziemię idealną, a nasza na Mazowszu to już jednak nie to.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wandziu, moja też pięknie rośnie, ma spory pień ! Zawsze bujna i zielona, kwitnie odrobinę mniej ale jednak! U mojego sąsiada jest jeszcze większa i zdecydowanie lepiej kwitnie, u niego jest osłonięta od północy i chyba ją lepiej tnie :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jestem pod wrażeniem Robaczkowej wizualizacji! Pokazała w sposób doskonały to, co wielu z nas chodziło po głowie, a nikt nie odważył się na tak stosowny opis. Moim zdaniem, pomysł rewelacyjny, a Robaczek zasługuje na tytuł matki chrzestnej tegoż zakątka :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aha, no to super. W takim razie się wycofuję. Widać miejsce jej pasuje. Nic tylko pozazdrościć :D Cudnie będzie wyglądać pzy takiej pergoli.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Fantastyczna wizualizacja Kasi Robaczka ;:oj Ciekawa jestem jak to wyjdzie w realu. Uwielbiam takie zmiany :tan
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór :)

Agnieszko Kasiek fajnie to zobrazował :) Najlepsze jest to, że poza dosadzeniem topiar z bukszpanów niczego nie potrzebuję ;:138 Bo wszystko mam tylko wystarczy wsadzić na nowe miejsce.

Wanda nie szkodzi :lol: Powiem szczerze, że gdybym miała pierwszy raz sadzić glicynię, to bym się zastanowiła nad lepszym miejscem. Ten zakątek jest trochę wystawiony na wiatry z różnych stron. Zobacz jaki ma pniak moje drzewo, ogrodnik będzie musiał wycinać część starej pergoli, bo się zaparłam nogami, że nie dam zniszczyć drzewka! ;:306 I szczerze mówiąc cała reszta i muru i wszystkiego ma się do niej dopasować :;230
Obrazek

a tak kwitła:
Obrazek

Obrazek

Magda sama jestem ciekawa, wycena jeszcze nie nadeszła... ;:65 Mam nadzieję, że nie padnę trupem ;:131 Ale roboty będzie co nie miara z samym przesadzaniem, chociażby...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, a pewnie. Czemu psuć coś co jest piękne, niech się martwi ten co robi aby było dobrze ;:333
Fakt, że roboty będziesz miała co niemiara z przesadzaniem i dosadzaniem. Na razie czeka nas śnieg i mróz :roll:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale zmiany się kroją ;:224 Już mnie skręca żeby zobaczyć efekt końcowy ;:65
Nie pozwól nic zniszczyć ;:185 Takie cudo musi przetrwać wszystkie nawet największe przeróbki ;:333 Moja chyba nigdy nie zakwitnie :roll:
Robaczek przelała to pięknie na papier ;:108 Zdolna dziewczynka :lol:
Buziaki piątkowe ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam, końcowo niedzielnie :)
Magda, strasznie lało u nas, ciesze się, że troszkę ściśnie mrozik, ale ślisko pewnie będzie!
Nie lubię długo czekać.... jeszcze nie mam wyceny :lol: ;:223

Danusiu też już nie mogę się doczekać, nie będę nawet /oprócz jarzmianek i róż/ nic zamawiać! Bo będę się tylko frustrować, że nie mam gdzie wsadzić. Walka o glicynię będzie, bo i ogrodnik kręcił nosem i mój M. nawet nie chce słyszeć, żeby miał mi w tym pomóc... :( Ale jakem K.K postawię na swoim) ;:306
Danusiu, a może ty jej nie tniesz odpowiednio? Podpytaj robaczka, ma jakieś sposoby :)
Miłego wam życzę tygodnia!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też dzisiaj pogoda fatalna. Nie cierpię wiatru.
Jakie róże chcesz zamówić?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Małgoś, pogoda mało powiedziane, że fatalna, po prostu straszna ;:202 Teraz już śniegiem posypuje i dalej wieje...
Różyczki zamawiałam już na jesieni, /u Ewy/ Edena i Pasminkę, ale przełożyłam zamówienie na wiosnę. Strasznie lubię te róże, już je mam ale mi mało :lol: :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasia twoja Pashminka jest w gruncie prawda? Ciekawe czy moja donicowa da radę. Póki co zima lekka, ale jak przymrozi? Ja dzisiaj poczułam wiosnę i kupiłam nasionka. W zeszłym roku wyrosły tylko dalie, ale mam nadzieje ze w tym podolam wyhodowac wiecej. Czy Ty coś będziesz siała? Choćby po to aby poczuć, ze wiosna już wcale nie tak daleko :heja
Miłego wieczoru, jesteśmy w kontakcie ;:101 ;:102
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Zapytałam u siebie o Twoje nowe pomysły, ale już wiem wszystko, przeczytałam z zainteresowaniem całą dyskusje i obejrzałam plany.
Zgadzam się,że taki wyraźny element architektoniczny, jak altana, musi pasować do domu i innych użytych w ogrodzie czy elewacji materiałów. Wtedy całość nabiera spójności. Więc powtórzenie jasnej płytki jest fajnym pomysłem, dobrze wymyśliłaś! Może będzie też taka do kompletu na posadzkę? Inaczej masz 4 różne materiały w tym miejscu (płytka, ściana tynkowana, drewno i kamień (czy beton).
Mam ten sam problem przy planowaniu zmian na tarasie - nawierzchnia tarasu, obwódka wokół domu i podmurówka. Chce połączyć starą cegłę z piaskowcem, ale na schody i podmurówkę musiałabym kupić inny materiał. Na razie nie mam pomysłu, jak z tego wybrnąć, sprawdzę tę stronę, którą podałaś.
Dobrze,że nie dostałaś od razu taniej cegły! Jak widać , czas to dobry doradca. Więc i teraz na pewno znajdziesz dobre rozwiązanie. Jeśli znajdziesz namiary na miejsce , gdzie można dostać atrakcyjne materiały do tego celu, daj znać, proszę.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór późną porą.
Pogoda nie sprzyja myślom o ogrodzie, raczej o wysypaniu soli przed dom...

Magda tak pashminkę mam w gruncie, w donicy obawiałbym się przechowywać na dworze. Póki co trzymam się zimy, chociaż markety już wystawiają pędzone hiacynty i inne cebulowe. Nie będę w tym roku nic siała, nie mam warunków na to. Wielkanoc będzie u mnie i goście nie będą potykali się o pojemniki z nasionami...:) Na szczęście nie potrzebuję dużo i mogę zakupić potrzebną mi ilość w ogrodniczym. Może też sypnę lobelię wprost do gruntu jak zima będzie lekka, a wiosna prędka. ;:108
Dostałam wycenę...to już wiesz i zaczynam pertraktacje to tu, to tam. Muszę znaleźć tańszego wykonawcę. Do usłyszenia i napisania ;:101

Izo dziękuję za odwiedziny ;:196 Cieszę się, że podzielasz mój wybór ;:173 Właśnie myślę o posadzce w tym samym kontekście, bo nie chcę zbyt naćkać, chociaż angielskie posadzki, bywają różnorodnie pomieszane i pięknie się prezentują. Póki co szukam murarza, który nie zedrze ze mnie ostatniej koszuli :lol: Nie idzie mi łatwo. Fajnie byłoby zacząć prace wczesną wiosną, żeby nie babrać się z tym w trakcie sezonu. Sama trzymam za siebie kciuki ;:306 Jak coś znajdę na pewno się odezwę.
Mam jedno pytanie, na ile cm kopałaś dziurę w ziemi pod fundament?
Pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”