Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Kochani w ostatnim czasie w miarę możliwości oczywiście, starałam się nadrobić jak najwięcej zaległości, jeśli kogoś ominęłam to strasznie przepraszam, a ponieważ w tym roku za dużo czasu już nie zostało, teraz więc pragnę złożyć przede wszystkim tym do których zawitać nie zdążyłam i wszystkim innym oczywiście również i tym co już składałam jeszcze raz Dosiego Nowego 2014 Roku.

Miłka, ale mnie zaskoczyłaś, pisząc, że mieszkałaś koło Starego Rynku 15 lat, tak się składa, że ja dwadzieścia i choć nie mieszkam tam od 6 lat wciąż koło niego pracuję, więc siłą woli tam bywam ;:108. Co do maszynki pisałam już u Ciebie, że elektryczną M mielił mięso, ale później zmienił na tę zwykłą ręczną, bo ponoć dużo lepiej i szybciej, gdybyście potrzebowali jakiejś porady w sprawie wędzarni, to śmiało pisz na pw, postaram się pomóc, naszą też budował sam.

Aniu, serdecznie dziękuję za tak piękne życzenia, oby się ziściły, życzę i sobie i Tobie i wszystkim innym, a przede wszystkim dobrym osobom, widzę, że nasi M mają podobne zamiłowania

Małgosiu, to fakt, że dla wnuków chce się więcej choć czasami człowiek nie ma siły, właściwie może nie tyle siły co czasu jak kiedyś babcie nie pracujące, one akurat tej kiełbasy nie jedzą, ale moje dzieci i owszem, rodzice również i my sami też, gdyby szło taką kiełbasę kupić, ale to, co dzisiaj jest w sklepach to masakra ;:223. Od tygodnia mam wolne i jeszcze cały następny tydzień, więc teraz dopiero zaczynam czuć, że mi się chce, staram się ten wolny czas wykorzystać maksymalnie jak można pomimo to, że zmęczenie pracą nadal daje się w kości. Dzisiaj bawiłam się, a raczej próbowałam z wnusią nowe fryzurki, których sama próbuję się nauczyć, bo mając dwóch synów takich możliwości nie miałam, wyglądało to tak, że raz ja czesałam Ją raz ona mnie, to co udało mi się spłodzić za momencik pokażę, ale moich fryzur raczej nie ;:306

majkamati, sorry, ale imienia nie znam, dziękuję za odwiedziny, może dasz się namówić na założenie swojego wątku, chętnie bym odwiedziła, ale nie widzę, jeśli jednak go masz to wstaw proszę odnośniki w podpisie

Ewka, dziękuję serdecznie, takie słowa dają "kopa" do dalszego działania, jeśli chodzi o Nostalgię to jedna z najłatwiejszych róż w uprawie, jeśli będziesz chciała to na pw mogę Ci polecić osobę od której ją mam i od której na prawdę warto brać róże. Najszybciej jak tylko będę mogła wpadnę z przyjemnością i do Ciebie ;:108

A teraz troszkę zaległych i teraźniejszych obiecanych zdjęć, wspominkowe to chyba dopiero w nowym roku

jeszcze ozdoby bożonarodzeniowe, których nie miałam kiedy obfocić, wyszłam na zewnątrz i tak nie wyszły, tak jak wyglądają w rzeczywistości, ale trudno

okna w salonie
Obrazek

Obrazek

wejście
Obrazek

własnoręcznie wykonana girlanda
Obrazek

przerobiony jesienny wianek
Obrazek

i mój własnoręcznie wykonany Rudolf ;:306 , proszę się nie śmiać za rok będzie ładniejszy, jakby nie było nic mnie nie kosztował,
poza tym miałam niezły ubaw jak mój M przykleił mu ogon z bombki :;230 i zrobił mu oczka
Obrazek

a moja mama, czyli prababcia była nim wprost zauroczona
Obrazek

i kula ozdobiona światełkami prze dzieci (synową i syna), szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak świeciObrazek

moja choinka, ubierana na "szybcika", chyba tylko dlatego, że ta kolorystyka już mi się strasznie znudziła,
muszę za rok wymyślić coś nowego, podobają mi się strasznie aniołki Marzenki, może jednak się skuszę i spróbuję
Obrazek

z tym aniołkiem wygląda znacznie lepiej, to moja wnusia, która tak ubrana chodziła przez całą wigilię
Obrazek

i wnuczek, młodszy o rok braciszek, mały kochany elegancik
Obrazek

i zdjęcia z przedwczoraj, po raz pierwszy "robiłam" w ogrodzie 29 grudnia,
wszystkie pąki i liście oberwałam zmuszając róże do stanu spoczynku, czy dobrze nie wiem, zdania są podzielone
Obrazek

Obrazek

piwonia, glicynia i różanecznik czy coś z niej będzie jak przyjdzie mróz ?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wszystkie róże wyglądają tak, nie sposób je okryć ;:223
Obrazek

a to już dzisiejsze, próbne fryzury sylwestrowe, mając dwóch synów, babcia (czyli ja) uczyła się z you tube, ale coś tam chyba wyszło
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz mała prośba, o nazwę tego kwiatka, jeśli nikt nie będzie wiedział dam do identyfikacji, to raczej sukulent,
widziałam jak kwitnie, dlatego wzięłam sobie małą sadzonkę, a tu taka niespodzianka
Obrazek

Obrazek

jeszcze raz życzę wszystkim szczęśliwego Nowego 2014 Roku
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ilonko,
ozdoby i Rudolf pierwsza klasa! ;:215 nie dziwię się, że prababcia od razu go polubiła!
Widzę zdolności masz tez w temacie fryzjerskim. Ten ostatni dobierany warkocz najlepszy!
Pąki na różach też dzisiaj oberwałam, bo w końcu przymroziło. CO wyższe pędy też można lekko przyciąć aby łatwiej było owijać róże włókniną o ile będziesz tak je osłaniać.
Dziękuję ci za życzenia i również wszystkiego naj!!! na ten Nowy Rok! ;:168
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ilonko roślina o którą pytasz, to bilbergia. Widzę, że nawet szykuje się do kwitnienia.
Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że świąteczne dekoracje wyszły nie najlepiej ;:oj
Mnie ogromnie podoba się i uważam, że jesteś niezwykle kreatywna. Dotyczy to również fryzur ;:215
Najlepszego dla całej Twojej rodzinki w 2014 ;:304
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, z wielką przyjemnością nadrobiłam zaległości = te świąteczne, domowe i ogrodowe....
wspaniale udekorowałaś dom i wejście do niego, fryzury sylwestrowe na takiej modelce - cudo...
napatrzyłam się, naczytałam, a teraz zostawiam pozdrowienia życząc wspaniałego 2014!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko wpadam do sympatycznej gospodyni wątku z pozdrowieniami noworocznymi. Wchłonęłsm świąteczną atmosferę i pozdrawiam was wszystkich, a szczególnie Waszą prababcię, która jako prababcia wygląda naprawdę świetnie :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ilonko pomyślności w Nowym Roku :wit
Rogali marcińskich nie było, bo mój region nie od białego maku, ale spoko internet działa i będą u mnie na zapusty ;:306
Pogoda oszalała, co do piwonii to można ją okryć stroiszem ale glicynia ;:oj jak mała to włóknina ale jak duża ;:202 to chyba ratunek tylko na części, szkoda by było bo przy większych mrozach pąki kwiatowe przemarzną.
Ja swoich róży nie zmuszałam do spania, mają nadal liście i pąki ;:202
Rudolf jest piękny :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Ilonko w Nowym Roku ;:196 , dziwną porę roku mamy, więc życzę Di aby pory roku się wyprostowały, i my będziemy czuli się lepiej i roślinkom naszym to nie zaszkodzi, zdrówka Ilonko i siły na zabawę w ogrodzie życzę, a co do fryzur, to jesteś mistrzynią ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, wszystkiego dobrego na Nowy Rok!
Niech Ci wszystko cudnie kwitnie i bujnie rośnie ;:196 Mam nadzieję, że będzie okazja do kolejnych forumowych spotkań w tym roku ;:4 Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonko noworoczny buziak na szczęście ;:196
Jakie ładne potrafisz splatać warkoczyki :D
Chyba masz już mniej pracy, zaglądasz do ogrodu, sprawdzasz co w przyrodzie się dzieje?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka, buziaczki od Rudolfa ;:196, co do fryzur to stawiam dopiero pierwsze kroki a raczej raczkuję, może z czasem nabiorę wprawy o ile modelce starczy cierpliwości, prawdę mówiąc róż nigdy nie okrywałam i chyba raczej nie będę, robię im tylko kopczyki, a tak muszą radzić sobie same. Nie okrywam nawet pnących, może to błąd, ale dopóki się w nich nie zakochałam, mając przedtem jedynie kilka sztuk, jakoś nigdy szczególnie koło nich nie chodziłam (do dzisiaj traktuję tamte bardziej po macoszemu ;:306) i zawsze dają radę, jeśli jednak coś wypadnie to znów będzie miejsce na nowe.

Iwonko, dziękuje za nazwę kwiatucha ;:196, a szczególnie za słowa uznania co do mojej kreatywności, to takie budujące, ja lubię wyzwania i lubię się uczyć (próbować) nowych rzeczy, a przede wszystkim lubię kombinować coś z niczego, jeśli coś wpadnie mi w oko. Przyznaję, że Rudolfa podpatrzyłam u Kasi Robaczka, stelaż zrobił mi syn, a później to była fajna zabawa, czasami jestem zła sama na siebie, bo nie potrafię za długo usiedzieć spokojnie na tyłku, zawsze muszę coś robić, nawet jak oglądam jakiś film, to siedzę przy komputerze, teraz kuszą mnie znów aniołki Marzenki ;:223

Agnieszko, dziękuje kochana za tyle ciepłych słów i życzenia oraz za tak cudowny wątek, który był dla mnie wielka inspiracją ;:108

Wandziu, cieszę się bardzo czytając tak miłe słowa dotyczące mnie i prababci czyli mojej mamy, powiem szczerze, że nas obie aparat niestety nie kocha, odważyłam się jednak wstawić to zdjęcie (o czym jeszcze nie wie, ale przy okazji Jej pokażę), bo wyszła bardzo fajnie i naturalnie

Marysiu, te rogale możesz zrobić spokojnie i z niebieskiego, jeśli oczywiście białego nie dostaniesz, ale jak masz wybór to myślę, że z białego jednak są lepsze. Pogoda faktycznie oszalała, piwonię przykryłam stroiszem ;:108 , róże oberwałam tylko te nowe, stare muszą radzić sobie same, a glicynia :roll: sama nie wiem, ale chyba zostawię ją tak jak jest, choć mam ją chyba z 5 lat wciąż przesadzana nigdy jeszcze nie kwitła, więc i tym razem się nie łudzę, mówi się trudno. Dzisiaj słyszałam, że zimy już nie będzie, jak dla mnie może tak zostać.

Iwonko, dziękuję za życzenia i za docenienie fryzurek, staram się, choć jak pisałam wyżej w tej kwestii dopiero raczkuję, co do pogody, to jak dla mnie mogło by tak zostać już do wiosny ;:108

Basiu, wielkie dzięki, Rudolf co prawda podpatrzony, ale wykonany własnoręcznie co daje straszną satysfakcję, dzisiaj sąsiad, który był u mnie nie mógł się na niego napatrzeć, a już w ogóle nie chciał uwierzyć, że zrobiłam go sama

Kasiu, dziękuję kochana za wszystkie życzenia i za pokazanie Rudolfa, bo jak wyżej już pisałam podpatrzyłam go u Ciebie, nawet nie przypuszczałam, że w moim wykonaniu będzie miał takie powodzenie, najbardziej zadziwił mnie sąsiad, który nie mógł oderwać od niego oczu

Majeczko, ;:196 ;:196 ;:196 ode mnie trzy buziaki :oops: faktycznie pracy, póki co mam mniej bo jestem jeszcze na urlopie, mam nadzieję, że po powrocie do pracy (we wtorek) już nie będzie aż takiego "wariactwa". Teraz nadrabiam wszelkie zaległości i te domowe i te w spaniu i forumowe, chociaż tyle dni jestem już w domu nadal czuję się jeszcze zmęczona, może to przez pogodę (a może to już wiek), ale się nie poddaję i w niedzielę mamy zamiar z M zabrać wnuki do starego zoo, a potem ........., zobaczymy na ile starczy nam sił ;:306

Dzisiaj troszkę zdjęć wspominkowych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonka udanego wypoczynku.... jeszcze masz kilka dni ;:196
Piękny zestaw wspomnień...... Twój Graham Thomas jest wyjątkowy ;:180
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale widoki :heja
I ja jestem na urlopie do 7 stycznia i nadrabiam te same zaległości, co Ty :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Powzdychałam sobie na widok Twoich kwiatowych pocztówek.
Fajnie dobrane zdjęcia! No i tęskno za latem na ich widok...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko ;:196, dziękuję, szkoda tylko, że te dni tak szybko mijają, jedyne pociesznie, jest takie, że z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej wiosny

Aniu, nie uważasz, że czas spędzany w domu strasznie ucieka, gdy w pracy w tym czasie ciągnie się jak guma do żucia

Miłeczko, pobawiłam się dzisiaj po raz pierwszy troszkę programem picasa, żebyś mogła sobie jeszcze troszkę powzdychać :;230 , mam nadzieję, że taka porcja zdjęć wspominkowych na jakiś czas wystarczy

troszkę ciemnego różu
Obrazek

troszkę jasnego różu
Obrazek

bordo
Obrazek

i czerwieni
Obrazek

żurawki i funkie
Obrazek

fiolecik
Obrazek

pomarańcz
Obrazek

odcienie białego poprzez kremowy i żółty do pomarańczu
Obrazek

i mysz masz
Obrazek
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Ilonko nowo rocznie :wit
Przepiękny ten kolaż ,bardzo mi się podoba Twoje zestawienia kolorów.Imponująca jest Twoja kolekcja roślin ;:138
Ilonko życzę Tobie w Nowym Roku przynajmniej tyle samo zapału i realizacji co w minionym jak i dużo zdrowia oraz uśmiechu na twarzy przez cały rok ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”