Do wysępienia by była? Może jeszcze nie mam takiej ;:35

Bezpieczeństwo dziecka jest warte każdych pieniędzyMałaRybka pisze:Elu, dziękuję za odwiedziny.
Zobaczę jak będzie z podziałem tej hosty. Może to być max 1 odrost, bo cała roślika ma ich 3-4. Kiedy się je dzieli? Uprzedzam, że liście trochę wypłowiały, bo jednak rosną w mało cienistym miejscu.
Zaczynam zbierać hosty, żurawki, hortensje, bo mnie zauroczyły. Kilka dni temu kupiłam serduszkę wspaniałą-całe lato jej szukałam
.
Byłam u ogrodnika i zachorowałam. Miał kilkanaście odmian żurawek-od wyboru do koloru! Wspaniałe. Każda po 8-10 zł (ładne, zdrowe i okazałe). Gdybym chciała je kupic to bym zbankrutowała
. Moja kolekcja żurawek to zielona z różowymi kwiatkami, zielona z czerwonymi kwiatkami i jedna o bordowych liściach.
Właśnie kończymy budować ogrodzenie przed domem. Niby proste, a i tak poszło -naście tysięcy. Ciesze się, bo w końcu Wiktoria nie będzie uciekać na ulicę i będę spokojniejsza.
Ogrod ciągle czeka na swoją kolej. Chcemy nawieźć lepszej ziemi, ale zanim to zrobmy to trzeba przekopać i wyczyścić ok 800m2.
na razie sadzę moje zdobycze po bokach, żeby nie przeszkadzały. Jak się uda to choć przedogródek zrobimy w tym roku.
haniu 55 - pięknie dziękuję za pozdrowieniahanka55 pisze:Eluś, wszystko się nada, bo MałaRybka dopiero urządza ogródek.
I jak widać, pierwsze roślinki już piekne klomby tworzą. :P
Sama nie poprosi, bo jest skromną osobą, ale u Niej nawet 2 ciężarówki roślin,
znalazłyby swobodnie miejsce do mieszkania.
Pozdrawiam Obie , Serdeczne Panie,