Mój storczykowy kącik :) cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz.II

Post »

sama jestem zaskoczona, a zwłaszcza tymi storczykami, u których totalnie się tego nie spodziewałam. Sama jestem ciekawa jak to się dalej potoczy :) a dzisiaj zajrzałam do mrówki i już nawet miałam jednego storczyka w ręku - żółtego z bordowymi drobnymi kropeczkami - pdoobny do tego w avatarze Wiki (Karnova) ale opamiętałam się :roll: z kasą krucho a on miał baaardzo malutko korzonków. Jestem z siebie dumna ;:131 hehe..
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu miło się ogląda taką fotorelację ;:215
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Aniu ale się dzieje u Ciebie korzonków pędzików i większość idzie ku dobremu :tan trzymam kciuki żeby był basalek ;:215 Co do tego co żółkną mu liście faktycznie coś mu dolega ale myślę że, pod Twoją opieką wyjdzie na prostą ;:196 Bardzo urzekła Mnie tacka z maluszkami extra to wygląda a jak Ci się te maluchy zapędzą to dopiero będzie super widok ;:138
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu dziękuję :D Tak mnie ucieszył widok nowego pędu, że uznałam, iż skoro już wyciągam aparat to pokażę wszystko co miałam Wam do pokazania :)

Wiki dziękuję ;:196 Te dwa najwieksze maluchy planuję zdjąć z tacki, bo listki mają takie długie, że co chwilę gdzieś zawadzają. Jestem na etapie szukania jakiegoś fajnego naczynka na nie bo chciałabym wsadzić dwa maluchy do jednej osłonki i wysypac dno keramzytem :wink: wtedy zwolni się miejsca na tacce i trzeba będzie coś dokupić małego ;:224 hehe..

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Podziwiam Cię za te maluchy ;:138 ;:180 ja jakoś nie mam odwagi do takich szkrabów ;:204 Co do wspólnej osłonki może taka np podłużna ceramiczna ja mam w takiej kaktusy myślę że, falki by Ci się tam zmieściły ;:131
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

taka byłaby świetna, ale oglądałam dzisiaj jedną i była trochę za niska. Te większe maluchy sa w takich podłużnych kubeczkach i wyglądałyby, tym bardziej jeśli nasypię keramzytu.. wiec jeśli nie znajdę wyższej, to po prostu kupię jakąś okrągłą, bo chcę tam trzymac tylko 2/3 maluchy :wink:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

okrągła też dobry pomysł jakiś duży rozmiar i będzie fajnie to wyglądać ;:131 ja w takiej trzymam katleje i MM i tej pierwszej dobrze to służy :wink:
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Aniu ale się u Ciebie dzieje ;:138 . Zapowiadają się piękne widoki ;:138 . Szkoda, że nie wzięłaś w mrówce tego kwiatka. No ale skoro rozsądek wziął górę o nic, tylko Ci gratulować ;:224 . Ja mam pieniądze odłożone na buty i chyba w poniedziałek po nie pojadę, bo jeszcze fundusze zmienią swoje przeznaczenie :;230 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to nie jest do końca tak, że odmówiłam sobie storczyka.. po prostu uznałam, że jeszcze znajdę w tej cenie ładniejszego ;:306

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ale zaszalałaś z tymi pędami ;:oj ;:oj ;:oj 11 sztuk :shock: Toż to czyste szaleństwo :;230 :;230 :;230
Gratulacje ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

11pędów?! Tylko pozazdrościć. Jak przeczytałam jednego z postów to myślałam, że te 11 to na jednym storczyku! :;230 :;230 ;:14
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kami ale u Ciebie tez sporo nowych pędów z tego co pamiętam ;:138
katkaR hahaha... 11 pędów na jednym storczyku ;:306 no może kiedyś tego dożyję ;:306

A tak w ogóle, to pokazywałam wczoraj ucięty pęd trzymany w szklance, który się przedłuża. mam tam w szklance jeszcze drugi pęd z innego kwiatka i dzisiaj zobaczyłam, że spod łuski też coś wychodzi. Ciekawa jestem czy to odbicie czy keiki. Pewnie odbicie bo nie kombinowałam nic z żadnym ukorzeniaczem :roll:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

A ja też nie kombinowałam nic, a trzy keiki mi ida! ;:oj zajrzyj do mojego wątku! :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a Ty nie miałas wody z ukorzeniaczem właśnie?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

Nie. W zwykłej kranówce stały i raz chyba chlupnełam wody z nawozem uniwersalnym do zwykłych kwiatów i to tak z rozpędu bezmyślnie bo podlewałam akurat ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”