Grażynko mam do oddania sześć krzaczków Schneewittchen. Muszę zrezygnować bowiem rosną w kiepskiej ziemi na palącym słońcu, a ja nie zawsze jestem by o nie właściwie zadbać

Trzęślica 'Karl Foerster'
Madziu tak bardzo bym chciała zobaczyć Twoje kamienno - roślinne aranżacje w realu ! Tym razem nie dam rady - niestety zbyt daleko a termin niedzielny mam już zajęty, może kiedyś latem ...Bardzo chciałabym z Tobą kilka spraw omówić w bezpośredniej rozmowie...
Ufam, że kiedyś będzie dane nam się spotkać

Proso
Ewa cudnie powstaje Twój wymarzony ogród, ogromnie się cieszę

Napisz jak tam kocimiętki ? Ja je pewnie podsypywałam wiórami lub obornikiem granulowanym, może to dlatego ?
Edytko masz rację, Justynka była tak kochana, że kupiła dla mnie Memory, więc jestem w siódmym niebie z radości

Pochwal się koniecznie jakie inne trawki jeszcze kupiłaś !

Przywrotnik
Jolu rozumiem, że nie możesz ich przygarnąć, ja też mam trudną sytuację i dlatego muszę oddać. Szkoda żeby się zmarnowały...
Może jeszcze znajdzie się ktoś chętny, będę szukać

Szkoda, że Twój piesio nie lubi kotów, bo to wspaniałe zwierzaczki ! Moje towarzyszą mi wszędzie, bawią się też w pobliżu, i co ważne, zupełnie nie są uciążliwe.
Majeczko ponieważ nie masz trawek, więc dla Ciebie moja Brachytricha z serdecznymi pozdrowieniami... i na zachętę, bo może kiedyś,... gdzieś pod płotem, pomiędzy iglakami posadzisz...

Andrzejku takich traw jest bardzo dużo ! więcej chyba niż na suche stanowiska

Wybór masz ogromny ! Ja musiałam im specjalnie przygotowywać odpowiednie stanowiska by zechciały rosnąć...
Miskant 'Malepartus'
Reniu PW

Miskant 'Krwisty cud' /'Blutwunder'/
Aga

Ewa zakwitnie na pewno ! A to moje uparte Moudry - widać wyraźnie, że jedna kwitnie, a druga jeszcze większa, nie ma nawet zamiaru

Gosiu jest tyle odmian rozplenicy, że z pewnością coś dobierzesz

Moja /chyba Herbstzauber

Kochani dla wszystkich, którzy prosili o zdjęcia Sorghastrum nutans 'Indian Steel'
I kolorowych snów