W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Maryś uśmiechniesz się ...byłam dzisiaj w szkółce i szukałam krwawników... nie mieli kupiłam wrzosy
nie mogłam się oprzeć a i sadzonki orlików... :) ale znam drogę do tej szkółki to kto wie... :)
Iwona dzięki za link... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,
czy Twoja Arabska Noc jest taka ciemna jak na zdjęciu?
Moja ma kolor zaledwie ciemno-czerwony. Daleko jej do tego z Twojego zdjęcia, pokazanego też na opakowaniu ( mam ją z L-M ). W jakim miejscu rośnie u Ciebie?
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Maryś dziękuję za informacje. Dzisiaj dokształcałam się w dziedzinie bylic, bo przyznam, że nigdy się z nimi nie zetknęłam. Nie mam jeszcze koncepcji, gdzie ją wsadzę, ale koniecznie muszę dla niej znaleźć miejsce. Dobrej nocy - Halina.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu, u nas pompa, leje od wczoraj, nie pada, a leje. Szkoda, że ta wilgoć nie wylała się miesiąc temu. :wink:
Obejrzałam zdjęcia dalii, piękne. Zastanawiam się czy w roku następnym nie wysiać bezpośrednio do gruntu. Na rabacie z liliowcami pojawiły się samosiejki i nawet zakwitły, ale wystartowały późno bo zauważyłam je dopiero w lipcu.
Wydaje mi się że wysiane po 10 maja zakwitną w sierpniu.
Marysiu a kiedy sadziłaś magnolię? może miejsce jej nie odpowiada, ja jedną ze swoich przesadzałam kilka razy, teraz przerosła swoje koleżanki ;:306 .
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Marysiu, u nas brzyyydka pogoda wieje i leje, a miałam dzisiaj pojechać na takie lokalne targi "Dom i ogród" ale zrezygnowałam przez tą pogodę, no a jeszcze mój słoiczek warszawski przyjechał, więc muszę przygotować następną porcję słoików żeby solidnie pobrzękiwały tambylcom. Ona to w ogóle obywatelka wszechpolska, dom rodzinny ma na Opolszczyźnie, zameldowana w Krakowie, a pracuje w Warszawie, dziwni są Ci młodzi teraz ;:198
Marysiu na przechowywanie tegorocznych owocowych zbiorów wystarczy mi koszyczek wiklinowy :;230 , mam nadzieję że za parę lat nie zmieszczą się w spiżarni :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też nie zaspecjana pogoda,,,raczej barowa ;:219
zimno ,siąpi deszcz w końcu,,, bo zawsze chodził gdzieś tylko nie u mnie,,,może w końcu grzyby będą ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jak tylko znajdę jakieś to wołam Cię ;:303
Misiu ja jestem ciekawa jak będą po zimie, chociaż mam w dwóch miejscach ale nie te złoto żółte tylko czewono-biskupie to już zimowały. Nie szukaj na wiosnę coś Ci wykopię, orliki kupowałaś a u mnie się sieją tylko takie zwykłe! nasiona też mogę Ci posłać!
Na wrzosy się zaparłam nie kupuję ;:185
Betulko takie są jak na zdjęciu, mało! powiem Ci że mam jeszcze w innym miejscu z innego rzutu i też są bardzo ciemnobordowe. Zaś ta Arabka jak rozwija się z pąka to jest prawie czarna! Kupowałam ostatnie opakowanie w Ldl.
Halinko nie wiem co w tych bylicach że mnie pociągają :uszy przyjedź do mnie do podzielimy, a posadzić musisz albo z przodu grządki albo na skalniaku, bo ona niziutka :wink:
Zosiu to już drugie podejście z magnolią. Pierwsza w innym miejscu uschła. Ta ładnie rosła, ale przysłonił ją onętek i nie zauważyłam że więdnie, jak odsłoniłam część rośliny już miała suche liście. Nie wiem czy ją ruszać teraz - rośnie w słońcu.
Dalie - u Ciebie jest cieplej, miałam rok temu pełno jednorocznych i nic się nie wysiało a raczej nie przetrwało zimy, ale przechowałam karpy i są. Tych Twoich też zachowam karpy a poza tym zbiorę nasiona, jeszcze nie są dojrzałe.
Iwonko pozdrowienia dla słoiczka, moje wszystkie w Krakowie, jeden nade mną , a jedna przeprowadza się do sąsiedniej gminy. Trzecia koło mojej mamy ;:333 a słoiczki też robię ;:306 Przerabiam antonówkę, bo jabłka piękne, ogromne lecą i żal nie przerobić. Oprócz szarej renety innych jabłek w tym roku nie mam czyli to schrupania nic, o nie przepraszam sporo będzie gruszek; drobne ale są. Antonówka leci do sokownika (zepsutego!) na sok, a pulpę do słoików.
Aniu nie jest taka zła - bo cóż plaży już nie będzie teraz pogoda raczej spacerowa ;:65
U mnie słonko na przemian z chmurami!
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Mario, często pokazujesz swoje niebo, ale rzeczywiście chmurki zjawiskowe i trudno się nimi nie zachwycić. To taki drugi, niebiański ogród Pana Boga :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izuniu rzeczywiście często :D , ale i tak się hamuję bo chciałabym częściej. Bardzo mnie pociąga i dlatego go często fotografuję. Trafnie to ujęłaś
To taki drugi, niebiański ogród Pana Boga
pewnie jeszcze chętniej będę go fotografować tak myśląc o nim :lol:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co tam Marysieńko u Ciebie .Wyczytałam ,że magnolka ci choruje .Ja myślę ,że ona ucierpiała od suszy.
Ja bym jej nie ruszała ,bo one bardzo tego nie lubią ,a jeszcze dodatkowo ją osłabisz .Daj jej tylko ogromną ilość wody ,pomimo ze pada ,to daj jej ze 4 konewki wody .Ona Ci odbije i będzie piękna .
Magnolie sa bardzo wrażliwe na suszę . ;:167
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Też lubię bylice.A co w niej jest takiego pociągającego ?.Kwiaty chyba nie ale liście są bardzo dekoracyjne w samym kształcie a do tego pokryte srebrnym
kutnerem.Intensywnie pachnie co też lubię.Ja swoje traktowałem trochę po macoszemu przesadzając je w kąt ale i tak zawsze je widziałem.Niektóre
odmiany świetnie pasują do ogrodów naturalistycznych np.piołun.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu, ja myślę, że Ewa ma rację, magnolia ma płytką rozłożystą bryłę korzeniową i onętek wypił jej wodę, to są żarłoki i pijaki, :;230
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś po raz drugi kupiłam wrzos jak się nie przyjmie to trudno i powiem żegnaj...
sadzonki orlików były tak ładne i po 2zł to kupiłam...no dobrze będę czekać..
..a kiedy do Iwonki jedziecie...?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ratuję biedactwo i zobaczymy czy da radę. Bardzo bym chciała wreszcie mieć jakąś magnolię :oops: Dziękuję Ewuniu ;:196
Janku jak lubisz to mam jeszcze jedną dla Ciebie oczywiście b.piołun też mam :wink:

Obrazek
Zosiu macie rację dziewczyny to ten dzikusek onętek narozrabiał. Ja od Ciebie dostałam trzy sadzonki chryzantemek i popatrz dzisiaj zauważyłam, że jedna z nich ma pączki

Obrazek

Misiu ja lecę 7 października. Jeszcze trochę!
Pozbierałam też nasiona krwawnika i ciekawa jestem czy coś z nich będzie ;:131

coś jeszcze sfotografowałam ;:204

Angielki, które oczarowały Pat
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ale dzisiaj namieszałam ;:306 miłego wieczoru!
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYŚ....mieszane w taką pogodę jak dzisiaj też się przydaje.... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”