W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Beatko tekst napisany przez (no nie wiem?) Austriaków (bo firma austriacka), Słowaków (bo przedstawicielstwo na Słowacji) , a może przez Polaka, który tak przetłumaczył otrzymany niemiecki tekst. Niemniej na pewno przez lenistwo nie chciało mi się pisać własnej interpretacji tekstu. Czasem jak do Was piszę szybko i wszystko chcę wyrazić, to też wychodzą dziwolągi ;:306
Justynko ja miałam na poprzedniej działce studnię kopaną (wody gruntowe) i na pewno w tym roku jest sucha jak pieprz! U Ciebie w ogrodzie dużo się dzieje!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, prawdziwe "czerwone jabłuszko, przekrojone na krzyż"! ;:oj Kolor miąższu niezwykły, wygląda bardzo apetycznie. Czy jesteś stałą (i zadowoloną) klientką tej austriacko-słowackiej firmy? Kiedyś miałam w rękach ich katalog, ale niczego nie zamawiałam.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu - tak! zaczęłam chyba 15 lat temu na pierwszej mojej działce, potem zniknęli z polskiego rynku a teraz wrócili i zaczęłam przygodę, co sezon coś zamawiam. Przekonuje mnie to, że jeżeli roślina się nie przyjmie to można zareklamować i dostaję natychmiast nową.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

tu_Brzoza pisze:Marysiu,
czytając wklejony przez Ciebie tekst kolejny raz doszłam do wniosku, że stopień trudności języka polskiego jest wysoki. W każdym razie za wysoki dla twórców, czy może raczej tłumaczy, niektórych tekstów reklamowych. :?
Że się wtrącę: tłumacz nie musiał być d**a, to zleceniodawca mógł sobie zażyczyć odtworzenia słowo w slowo swoich wypocin...nie takie głupoty musiałam wypisywać za pieniądze :oops: Za to opisywane jabłuszka cudne! Ja to bym nawet nie jadła tylko sobie zerwała i patrzyła :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati kiedyś pisałaś, że są tłumacze którzy idą na łatwiznę i używają programów do tłumaczeń. A tak nawiasem, to czytam czasem gorsze teksty ;:oj
Tu się liczy jabłonka, która mam nadzieje jeszcze pokaże na co ją stać :!:
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,
nie wiedziałam, że ta firma zagraniczna. To ich trochę usprawiedliwia. Najważniejsze, że jesteś zadowolona z oferty.
A to jak piszemy tutaj, skróty myślowe czy literówki to zupełnie coś innego. Z moja dysklawiaturią nie śmiałabym w nikogo rzucać kamieniem. ;)

Pat,
serdecznie współczuję klientów o jakiś piszesz. Wiem, że podobnie bywa z reklamodawcami. Ma być tak jak oni sobie wymyślili i już. A później straszą nas zewsząd różne koszmarki.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Takie to jabłuszko ładne , że musze sobie sprawić,inna sprawa gdzie ja to wsadzę :? miejsce się kończy. Też mam takie czerwone w środku ale tylko pod skórką i to jest jakiś mutant Genevy, jabłka lipcowego. Ogólnie owoce są niezbyt smaczne , bardzo suche, a maliny to wcale miąższu nie maj ą tylko same skórki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale ja sobie tak myślę czy tą jabłonkę nie dałoby się zaszczepić, mam te podkładki które się nie przyjęły. Chyba coś zmajstruję ;:306
Mnie już bombarduje antonówka leci już na potęgę!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś tym jabłkiem pobiłaś wszystkich... :)
powodzenia w majstrowaniu ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

[quote="Maska"]Beatko jak znajdę wątek Iwonki ze zdjęciami z grzybobrania to wkleję :arrow:
No to Iwonka jest :wit
A grzybki :wit Obrazek Obrazek

A jabłuszko wygląda prześlicznie, szkoda, że tak nie smakuje ;:215
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obyś coś zmajstrowała ;:306 Czeka mnie jeszcze oczkowanie jabłonek, mam chyba 15 podkładek a czereśnie już zaoczkowane tylko boję się czy susza nie zahamuje przyjęcia się. Marysiu a może byś mi wysłała oczka Twojego Redlova jak będziemy sobie paczki wysyłać, np we wrześniu? Chyba nie jest to jeszcze bardzo późno jak na oczkowanie?

Ło matko święto jakie grzyby ;:oj ;:oj ;:oj Znalazłem takie 7 lat temu ale były mocno podziurkowane, gdzieś chyba mam jeszcze zdjęcia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie na miejscu siedziałam i przebierałam, co by podziurkowanych nie wieźć do domciu, ale te w koszach i reklamówce to już przebrane ;:108, musiałam w koszulkę resztę pakować bo już nie było w co ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko szykowałam się żeby odnaleźć Twoje grzyby ale stale coś mnie odciągało - dziękuję ;:180
Iwonko to są cudne zdjęcia nadają się do publikacji ;:63 ;:63

Beatko Brzozo widzisz!

Ja nigdy w życiu nie znalazłam tylu i takich grzybów ;:145

Michale niedługo będę szykować paczkę i mogę wysłać oczka tylko jak :?: skoro zachciało Ci się też majstrować ;:306 , żeby były świeże bo paczki przychodzą po dwóch dniach - poczta coraz gorzej działa. A masz może nadmiar czereśni? Na jakiej podkładce szczepiłeś czereśnię?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne jabłuszko! Moje rajskie też takie czerwone w środku ale 10 razy mniejsze i pewnie jeszcze bardzie kwaśne (co nie zniechęca mnie, by podskubywać, skoro innych jabłek brak :roll: )
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szczepiłem czereśnie na takich co z nasion same się wsiały i rosły zostawione na sadzie, na nich szczepiłem Karesovę, Hedelfińską i Burlata. Jeżeli czereśnie się przyjmą to mogę Ci wysłać bo i tak już nie mam gdzie posadzić. Dwie są 2letnie a dwie chyba 6 lub 7, to te mniejsze powinny się dać wysłać. A oczka możesz zawinąć w wilgotną bibułę, powinny, mimo poczty polskiej, dojść żywe :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”