Aniu cieszę się, że Ci się u mnie podoba.
Powiem Ci, że te hortensje bukietowe mnie także zadziwiają, to są bardzo wdzięczne krzewy, żeby na taką suszę i okropne upały tak ładnie rosły i kwitły. Szkoda, że mam tylko siedem bukietówek, miejsca brak, a innych roślin także żal się pozbywać.
Mój ogród ma 13 lat.
Iwonko ja już straciłam nadzieję na deszcz u nas, gdyż fala opadów przeszła i deszczów nie nadają.
Nas często tak mija niestety, dobrze, że w końcu trochę się ochłodziło .
Na zdjęciu może tak nie widać, ale hortensje naprawdę ładnie wyglądają, a Vanillka już zaczyna łapać rumieńca.
Jak są lekko różowe, to wtedy moim zdaniem najpiękniej wyglądają.
Cieszę się, że przynajmniej molinia rośnie Ci ładnie ode mnie, ona będzie co roku bardziej się rozrastała, jeśli nie będziesz dzieliła.
Marzenko nie masz się zupełnie czego wstydzić, że pomyliłaś Jagody Goji z cytryńcem, gdyż przecież na forum dopiero się uczymy.
Ja kolcowój dopiero w tym roku odkryłam na forum właśnie i po zobaczeniu w sklepie od razu dwie odmiany kupiłam, kwiaty ma może nie pokaźne, ale ładne czerwone owocki i w dodatku bardzo zdrowe.
Różę Grand Hotel mam już 13 lat, rośnie ciągle w tym samym miejscu bez przesadzania, zupełnie nie choruje.
Natomiast z Piano nie mam doświadczenia, ale już teraz widzę, że będzie mało podatna na choroby.

lilie powoli kończą kwitnienie, jeszcze tylko dwie odmiany czeka w kolejce do rozkwitnięcia

no a dzielżany i chryzantemy to wiadomo, że to jesienne kwiaty, w ogrodzie zaczyna być nostalgicznie, ale cieszę się że jest kilka pór roku i każda zaskakuje czymś innym, gdyż nawet śnieżna zima w ogrodzie jest cudna, prawda?