Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Tym razem pochwalę hortensję, bo niesamowicie mi się podoba :) ;:138
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Witaj Dosiu oj piekny ten tój RODOS ;:138 ;:138 szkoda że nie mam autka bo bym
podjechała do ciebie i swe oczy nacieszyła ;:173
a co to za roślinki na 2 i 8 zdjęciu ?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dosiu Wy podobnie jak my lato spędzamy w Rodos ;:306 uważam te chwile spędzone na łonie natury w gronie rodzinki za najpiękniejsze na świecie,niech się schowa prawdziwa wyspa Rodos ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego ogrodu - lepiej późno niż wcale i wiesz Dosiu co mnie w Twoim ogrodzie zachwyciło róże i kamienie ;:63 Serdecznie Cię pozdrawiam i wybacz że nie przyszłam do Ciebie od razu :lol:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Różyczki miodzio ;:138 zwłaszcza ta z pierwszej fotki ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dosiu, piękne różyczki. Hortensja malutka, a już cała w kwiatach- za to kocham bukietówki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dosiu, co słychać w ogrodzie, jak tam różyczki i buki?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Dosiu ,pięknie Ci różeńki kwitną ,widać dobrze im u Ciebie .Jak zaglądam do Ciebie ,to cieszę się z Twoich zakupów ,zwłaszcza ,jak kupujesz fajne róże .Mój Goethe mnie przerósł .pierwsze kwiaty miał takie wielkie ,że jeszcze takich nie widziałam .Moje niektóre różyczki dostają plamki ,ale nie jest tak źle .
Myślałam ,że będzie gorzej ,bo nic nie pryskałam i nie zamierzam .Owadów mam za to krocie .
Uwielbiam to senne buczenie i to jak lato panoszy się w ogrodzie ,słońce i zapach .Czego więcej do szczęścia potrzeba ? Przesyłam Ci ogrodowe ,cieplutkie pozdrowienia ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Dosiu, nadrabiając zaległości napatrzyłam się na przecudnie kwitnące róże w Twoim ogrodzie, Osiria i Black Forest Ros śliczne, jednak Summer Song, pomimo przewieszających główek powala swym kolorem, choć i wszystkie inne zachwycają, obok tej nie idzie przejść, aby nie przystanąć. Twoja rabata powala na kolana i kształtem i wielkością, widzę, że różyczkomania dopadła Cię tak samo ja i mnie :;230, troszkę zazdroszczę Ci tego miejsca, bo jeszcze sporo ich Ci się zmieści, a i jeszcze te kamienie, może są utrapieniem podczas sadzenia, ale pomimo to chciałabym trafiać na takie niespodzianki.
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Witam wszystkich!!!

Cóż za piękne lato mamy od dwóch tygodni. U mnie ukrop jak w tropikach. Lubię takie gorące lata, mimo iż w ogrodzie jest wtedy dużo podlewania no i róże szybciej przekwitają. Do niedawna nie miałam tyle roboty przy różach ale odkąd zrobiłam rabatę różaną przy ścieżce oraz moją nową rabatkę różaną codziennie coś koło nich muszę robić. A już na pewno obcinać przekwitłe kwiatki - codziennie. Ale sprawia mi to ogromną przyjemność ponieważ przy pielęgnacji mogę podglądać ich rozwój a jest co podziwiać. Mają dużo przyrostów i pąków, no i każda róża ma inny kształt kwiatu.
Rapsody jest pojedyncza, szybko przekwita ale jednocześnie wypuszcza mnóstwo nowych przyrostów i pąków. Jest uwielbiana przez owady
Obrazek
Kolejna, nowa, niska czerwona róża - Happy Wanderer, ma pięknie pofalowane płatki, jak koronka
Obrazek
Pałacówki (na zdjęciu Aladdin) wciąż mają kwiaty i jednocześnie wypuszczają nowe pędy obsypane pąkami
Obrazek

Reniu, miejsce na pewno wyszukasz a ile przyjemności będzie w następnych latach jak róże będą kwitły i się rozkrzewiały! Trzeba o nie tylko dbać, pielęgnować, doglądać, pryskać, nawozić, przycinać, podlewać. No i nic więcej nie trzeba z nimi robić ;:306 A ile w tym radości!
Buczki sobie spokojnie rosną, trochę straciły moją uwagę ponieważ teraz codziennie zakwita jakiś nowy kwiat róży, lilii, moich nowych jeżówek i przetaczników. Mój ulubiony żółty buk ma popalone od słońca liście ale to u niego niestety norma - nie wytrzymuje mocnego nasłonecznienia. Muszę zajrzeć do Ciebie i zobaczyć czy już posadziłaś wszystkie bukietówki przy buczku. A może jeszcze coś zmieniłaś?

Fraszko, ta hortensja to tegoroczny nabytek - bukietowa, odmiana miniaturowa Bobo. Posadziłam ją na miejsce ogrodowej, która co roku miała piękne.... liście :D Ogrodówka poszła do doniczki i spróbuję ją przetrzymać w garażu. Może w końcu zakwitnie.

Małgosiu, są jeszcze pociągi :wink: Ty masz tyle miłości do roślinek w sobie, że z pewnością nie wyszłabyś z moich rabatek :D
Roślinki o które pytasz to funkia ale niestety nie jestem pewna odmiany oraz hortensja bukietowa Bobo, odmiana miniaturowa.
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Graszko, ja tam nie powiem, na prawdziwe Rodos też bym poleciała, a zwłaszcza jakbym nie musiała za nie płacić :heja Ale moje Rodos dostarcza mi wiele radości i tak jak Ty, uwielbiam chwilę na nim spędzone. Delektuję się każdą kroplą lata, każdym pączkiem kwiatu, kolorami, zapachami, dotykiem trawy, ciepłymi nocami i długimi dniami.

Marysiu, witam Cię serdecznie. Spotykałyśmy się już na forum, ja u Ciebie byłam i byłam pewna, że Ty u mnie też. Jakoś tak mi się kojarzyło. Różyczki to moja miłość, przez dwa lata byłam na odwyku i nie kupowałam żadnych ale... w tym roku uzależnienie wróciło ;:306 Ale cieszę się z tego ogromnie bo każdy kwiat róży sprawia mi ogromną przyjemność. One są takie piękne!!!

Teresko, dziękuję ;:196 To Nostagie. Miałam ją kiedyś i bardzo lubiłam, niestety nie przetrwała zimy 2010r. Zakładając w tym roku nowe różane rabaty nie mogło jej zabraknąć. Jest jedyna w swoim rodzaju!

Mariolko, no właśnie zamieniłam swoje ogrodówki na bukietówki. One przynajmniej kwitną u mnie. Ogrodówki mają zawsze tylko piękne liście :D Ta na zdjęciu to tegoroczny nabytek, odmiana miniaturowa Bobo. Mimo najmniejszych rozmiarów robi duże wrażenie ponieważ widać jej w sumie tylko kwiaty. No i jest nadzieją, że za rok też zakwitnie :D

Ewuniu, dobrze że wpadłaś bo właśnie miałam Cię szukać na forum, żeby Ci powiedzieć, że brakuje mi Twoich zdjęć :D Oglądając dzisiaj swoje nowe skarby, czyli głównie jeżówki i róże myślałam o Tobie i Twoim ogrodzie. Uśmiechałam się do siebie, że tak oglądam i podziwiam jeżówki, poznając dopiero ich walory i zwyczaje a Ty pewnie masz u siebie w ogrodzie tysiące nowych, dorodnych kwiatów :D Twój ogród najczęściej pojawia się w moich myślach :D Pewnie dlatego, że jest taki o jakim marzyłam w dzieciństwie. Goethe posadzony przy ścieżce :D Po informacji od Ciebie o jego mocnym zapachu ;:196
Ja też delektuję się każdą chwilą lata, zwłaszcza kolorami i zapachami. Trafiła mi się prześliczna jeżówka. Kolor ma koralowy i takie piękne, duże wybrzuszenie w środku. Wszystkie jeżówki mają takie brzuchy w środku? Pokochałam ją od pierwszego wejrzenia. Fajne mają zwyczaje: najpierw, świeżo po wypuszczeniu pączka spuszczają główki, jakby zwiędły. Ja na początku, jak t apierwsza jeżówka wypuściła pączki to ciągle ją podlewałam i przeżywałam, że nie chce się podnieść ;:306 . Później wypuszczają chudziutkie płatki, wyglądające jak igiełki i moja reakcja na nie była entuzjastyczna. Wystraszyłam się, że to takie mizerne kwiatki, no ale po pewnym czasie... miodzio :D I ta moja pierwsza jeżówka wygląda tak już od ok. 3 tygodni.
Obrazek Obrazek

A tu kolejna jeżówka, jeszcze w postaci "chuderlaczka"
Obrazek

Witaj Ilonko. Dziękuję za miłe słowa ;:196 Widziałam u Ciebie różyczki, dorodne i pięknie kwitnące. Ale nie tylko róże masz ładne, generalnie masz bardzo, bardzo dużo kwiatów! Piękne, ciekawe lilie. Bardzo spodobał mi się również ogrodzony kącik dla dzieci. Ale jednego nie mogłam znaleźć: pelargonii w zabytkowym nocniku :D
Przepatrzyłam wszystkie zdjęcia kilka razy i nie widzę Ale pomysł oryginalny! ;:138

Pysznogłówki i przetaczniki
Obrazek Obrazek
Obrazek
Bernstein Rose
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu, co tu dużo pisać... Zjawiskowy ogród to i zdjęcia zjawiskowe ;:215
Miłego dnia ;:3 (u mnie też tropiki, ale noce okropnie chłodne - wczoraj przed 20 już biegałam po ogrodzie w... polarze :roll: )
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wspaniałe kwiaty. Róże i lilie przyciągają wzrok. Koniki polne- uwielbiam ich cykanie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Dosiu, masz naprawdę piękny te swój świat ;:138 tyle w nim koloru i kwiecia, można patrzeć i patrzeć. A tą Nostalgie też chyba zaproszę do swojego ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pogoda faktycznie dopisuje...nie mamy co narzekać.
Cudnie u Ciebie i nie znikaj już na tak długo ;:196
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam ;:172
Dosiu kwitnienie różyczek wspaniałe, kolorki super, a zdjęcia jeszcze łdniejsze.
Zdjecie z "Psikonikien" przebija wszystkie.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”