To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Ewuś, wróciłam z wyjazdu i od razu się wpisuję. Nie chcę, żebyś pomyślała, że przyjechałam wykopałam Ci mnóstwo roślin z ogrodu i zapomniałam o słowie : DZIĘKUJĘ ;:196 za gościnę, za miły dzień i za zielonei nie tylko :wink: . Rośliny udało mi się niektóre posadzić, inne zadołować. Trochę wzięła Ela. Zaraz po tym przyjechał do domu M i zaczęłam pakowanie. Podjechała na chwilkę Ela, pojechałyśmy po glinę dla niej i komary zagoniły mnie do domu.
Miałam ogrodowo-krajobrazowo-forumowy wyjazd, znów z pełnym bagażnikiem wróciłam. Muszę się obrobić z tym co mam do sadzenia no i ślepko (oko) wyleczyć. Wczoraj wieczorem coś mnie ugryzło w powiekę. Rano oko nie otworzyło się całkiem, ale poszłam do praacy. Obrobiłam się z lekka i koło południa pojechałam na pogotowie, bo powieka zaczęła puchnąć i oko zamknęło się prawie całkiem. Drugie też zaczęło puchnąć. Dostałam surowicę, receptę.
Do domu wraacałam z jednym okiem, jechało się koszmarnie. Jak wydobrzeję do środy to nawiedzimy Cię chyba w środę, a jak nie to dopiero po niedzieli. Będziemy jednak po południu, bo urlopu teraz już nie dostanę. Mam nadzieję, że ostatnnio w miarę dobrze Cię obrabowałam z roślin i masz miejsce, na którym Ci najbardziej zależało.
Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za gościnę i dary. Jesteś niezwykłą kobietą, podziwiam Cię na każdym polu Twojego działania i proszę zdradź skąd masz tyle siły i pogody ducha ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witajcie dziewczynki :wit
Odpowiem ogólnie .
Dziewczynki mi pomagają ale bardzo szybko się nudzą , Starsza nie za bardzo chce przyjeżdżać bo nie ma towarzystwa - może i lepiej bo tutaj panny w wieku 15 lat to już z brzuchami chodzą ,a młodsze to takich słów używają że ja nawet nie znam dlatego m.in. na wakacje zabierają towarzystwo co by nudno nie było . Do niedzieli są chłopcy( mojego brata dzieci) a po niedzieli ma zawitać koleżanka starszej wiec nie powinno być źle.
Teraz mi pomagają bo są z braćmi i na hasło KTO CHCE PRACĄ ZAROBIĆ NA LODY- zgłasza sie cała czwórka ;:306
Marzenko fajnie że Ci sie wycieczka udała
Troszkę fotek.
Zakwitła mi druga lilia - wiedziałam że będą pachnieć ale nie spodziewałam się takiego zapachu - ich woń czuć z daleka aż je przeniosłam bliżej domku. teraz wiem dlaczego Agnes ma je blisko huśtawki ;:224

Obrazek
Obrazek

Hortensja Wim's Red

Obrazek
Obrazek

Earlu sensation już sie zaczyna przebarwiać, a niektóre jeszcze w pąkach :roll:

Obrazek

Anabelka i moja młodsza córcia

Obrazek

A to psiura która jest u nas na wakacjach - pańcia nad morzem się bawi a szczurek pod naszą opieką ma się dobrze. Dzieciaki ustalily kolejnosc i pies codziennie musi spac z kimś innym ;:306 Typowy kanapowiec ;:306

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewuś fajnie sobie obmyśliłaś pomoc ogrodniczą :) Hortenki piękne. A psiurek uroczy. Nie chciałabyś sama mieć takiego?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo :wit
U mnie z młodszymi ( syn -15i córka-17)też jest róznie,Oni przyjeżdżaają na działeczkę,chętnie,pomagają,,,ale długo nie chcą być,,,tylko 2 ; 3 dni,bo towarzystwa im brakuje ;:306 Fajnie,że masz omocników,a lody i tak za pewne kupowałabyś ;:108
Lilie śliczne,Uwielbiam je i za zapach i za kwiat,bo przecież nie wszystkie pachną :D ;:167
Hortensje coraz piękniejsze ;:215
Piesio bardzo urokiliwy,sympatyczny :D Moja Fiona ,przewaznie śpi ze mną,ale też często lubi połazić,i każdą nockę zaliczyć z kim innym,,,z domowników oczywiście :;230
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu ale piękna ta Hortensja Wim's Red
Fajnie sobie dzieciaki podzieliły psie nocki, tylko czy on akceptuje taki grafik ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Hortysie wygladają cudownie ;:167
WR ma kwiaty na całym krzaku (u mnie na razie po bokach) a ES spieszy mu się z przebarwianiem (mój nadal biały) :D
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Fajne fotki, miło popatrzeć :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ewa, masz wesoło. A widzę też, że z ciebie to taka Matka Teresa i do dzieci i do zwierzaków i Matka Polka co to wszystkiemu da radę. Popatrz w wolnym czasie u mnie, co tam ci naszykować. :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:wit
Madziu mieliśmy bokserkę - niestety była z nami tylko 5,5 miesiąca , była po przejściach miała mieć niby trzy latka a okazało się ze miała ok 7 i mnóstwo guzów nowotworowych.
Chciałam być odpowiedzialna więc za nim zdecydowałam się na psa porobiłam dzieciakom testy, czy czasem nie są alergikami , bo jak wziąć psa a później oddać :?: . Nie znam się na chorobach psów i dałam sobie wmówić że te guzy to zmiany po kleszczowe .Facet po prostu chciał się jej pozbyć :evil: Płakaliśmy wszyscy jak bobry jak odeszła ;:222 .
Aniu masz rację że lody są w planie ale mój wspaniały sąsiad mi podsunął pomysł z pracą ;:306 .
Tereniu Hortensja będzie jeszcze piękniejsza jak się wybarwi ;:333 .
Missy - bo tak się zwie nasz szczurek akceptuje takie rozwiązanie - dla niej nie liczy się z kim śpi ;:306 byle na łóźku :;230
Ilonka no jak widzisz :uszy że ES spieszy się żeby być pierwszą zaróżowioną buźką. wczoraj widziałam u ciebie Miśka w pączkach a na swojego w ogóle nie patrzyłam ostatnimi czasy a tutaj suprise :tan - rozwijają się kwiatki ;:136
Ewuś ;:196
Lucynko popatrzę obiecuję ,ale chyba dopiero w sierpniu. Hostka Stiletto pięknie rośnie ;:196

Nie mam na nic czasu - dziś lezałam do poludnia w wyrku i leczylam sie nospą - myślałam że mnie jelitówka bierze , a jak na złość dziś przyjechali elektrycy dokończyć swe dzieło - a to jeszcze nie koniec mają być w piątek lub sobotę - muszą dokończyć kilka gniazdek i kontaktów - zabrakło im ;:131 . na szczęście już nie będzie sprzątania gruzu- mam już serdecznie dość.
Przed wczoraj straciłam telefon i nie mam kontaktu z nikim ;:145
odzyskam kartę dopiero za dwa tygodnie jak wyrobię duplikat ;:145
Teraźniejsze fotki, Kilka musiało zostać przesadzonych - ciekawe jak sobie poradzą. A kilka jeszcze nawet bez pąków :evil:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i nówka z tego roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wit
Nie wiem czemu takie brzydkie zdjęcia wychodzą :roll: - czyżby dodatkowo fotosik przerabiał ;:202
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewo ;:180 ;:180 Cudne ;:215 hortensje ;:215 ;:215 ;:215 ;:215
Wszystko masz piękne a szczególnie hosty ;:333
Ale masz wesoło z dzieciaczkami i pupilkiem ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Tereniu a jak Twoje hortensje? Uratowane?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Jakie brzydkie, śliczne obrazki :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu ,jakie piękne są Twoje hortensje ,tylko Ci pozazdrościć miejsca do sadzenia .Ja bym pewnie też tyle miała ,ale cóż nie można mieć wszystkich roślin .Nie mogę się z tym pogodzić :;230 ,ale pooglądam sobie u Ciebie :D ;:3
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Najładniejsze dopiero się rozwiną :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O jakie masz niesamowite hortensje! ;:oj
I lilie piękne - czy znasz może nazwy tych odmian? Szczególnie ta pierwsza przypadła mi do gustu :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”