Mój fijoł 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 11

Post »

Ewuniu z prawdziwym rozrzewnieniem patrzę na Westerlanda..... to jedna z moich ulubionych róż a niestety poprzednia zima zamordowała moje 2 krzaczki.... już takie dojrzałe i rozrośnięte....ależ mi żal .... Takie cudne energetyczne kwiatuszki .... mam nadzieję, że wygrasz z mszycą.....
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluję pięknych powojników! Może i ja się kiedyś doczekam takiego obfitego kwitnienia!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gosia, dreszcz lęku mnie przeszywa na myśl o przesadzaniu latem, a Tobie się udało :D Bardzo się cieszę, że ma zamiar kwitnąć.
Agness, mam do tej róży sentyment :D Zimuje marnie, nigdy nie była duża, mszyce ją lubią, ale niech rośnie.
Dosiu, moje powojniki w większości rosną już od kilku lat-z każdym rokiem są większe i lepiej wyglądają.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewciu, wpadła mi w oko róża Catherine Guillot - ma przepiękną, wyrazistą barwę. Jest zdrowa? Dobrze zimuje? Napisz coś więcej o tej róży, jeśli możesz ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta Quatre Saisons Blanc Mousseux jak wysoka rośnie? Wpadła mi bardzo w oko by się idealnie na moją różankę nadała ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Latem w lipcu 2 lata temu przesadziłam Bonicę bo rosła w cieniu - nawet nie przerwała kwitnienia...wczoraj przesadziłam 2 róże wielkokwiatowe bo u mnie fajna pora na przesadzanie bo wilgotno i chłodno...rośliny nawet nie odczuwają przesadzania ;:333
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ewopokazałaś cudny spektakl różany ;:180 Ta o posptrzępionych listakach niesamowita. ;:202
Ciekawe kolorki ma też Augusta Luisa. :uszy Kupiłam 2 lata temu piwonię o podobnym ubarwieniu, bynajmniej
tak wyglądała na zdjęciu ale jeszcze nie zakwitła. ;:222
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika, jest prześliczna i dość długo trzyma kwiat (pierwszy 4 dni). Niestety, posadziłam ją wiosną i niewiele mogę powiedzieć poza tym. Weź jednak pod uwagę, że wybieram róże z co najwyżej 5 strefą :wink:
Pat, mam ją dopiero od roku. Sięgnęła dopiero metra, ale podają, że może rosnąć do 150 cm. Mimo 5 strefy przezimowała marnie, sporo musiałam jej uciąć. Mocno kolczasta.
Maryniu, Bonica jest w ogóle różą nie do zdarcia :D Jeśli pogoda jest deszczowa, można ryzykować przesadzanie róż-ale to zawsze jest ryzyko :roll:
Elżbieta, róże nieustannie mnie zachwycają :D Kojarzę piwonię, o której mówisz, widziałam ją na obrazku i zapadła mi w pamięć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewciu ;:196 jestem zauroczona Giardiną, a Ty ? Widzę, że kwitnie u Ciebie i stoi na baczność ;:333
W tym sezonie nie będę jej przycinać, tak radzi Ania An-ka. ;:108
Z angielek mniej znanych polecam Wildeve, kwiaty jak motyle i nie osypują się tak szybko jak Queen of Sweden.
ASL jest dla mnie wyjątkową Austinką. ;:167
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Gentle Hermione, Geoff i Giardina to istne cuda! Wszystko mają idealne, kolor, kształt kwiatu ;:167
Moja Giardina w tym roku debiutuje, jeszcze jej nie widziałam kwitnącej i mam nadzieję, że to w końcu będzie ona bo wcześniej miałam dwie pomyłki!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, miarą zauroczenia niech będzie to, że kupiłam ją mimo 6 strefy ;:306 Jest tak piękna, że musiałam zaryzykować. Pnąca nie będzie, ale niech kwitnie.
Aneta, uzbierało mi się takich cudeneczek :D

Rosarium Uetersen.
Obrazek

Eden Rose.
Obrazek

A Shropshire Lad. Ta się sypie bardzo szybko :?
Obrazek

Po lewej (i w ogóle wszędzie) Dr van Fleet :D
Obrazek

Piwonie przekwitły :(
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuniu ślicznie rośnie Dr W. Van Fleet ;:215 będziesz go miała wszędzie ;:306 na bieżąco ukierunkowuj i podwiązuj jego pędy bo potrafi w parę dni wypuścić pęd długości 2m. Dzisiaj go trochę podwiązywałam bo przez te deszcze te nowe długasy powyłaziły nad chodnik strasząc swoimi kolcami ;:306
Catherine Guillot jest na mojej liście i muszą ją mieć choć do końca nie wiem gdzie ją posadzę ;:306 ma strefę 5b.

Z mszycami zaczyna się powtórka, siedzą już chyba na wszystkich nowych pędach, nawet na powojnikach :twisted: do tego gąsieniczki mikroskopijne dziurawią nowe listki. Trzeba pryskać i jak nie poleje to jutro muszę zrobić oprysk. ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, ogromnie się cieszę, że ta róża mi rośnie :D Kwiat podobny do mojej ulubienicy ND, za rok może to być dzikie wszechogarniające szaleństwo :D Catherine Guillot to na razie nr 1 wśród świeżych róż.

To ona :D Czuję zapach, więc to będzie dla osób o normalnym powonieniu wielka przyjemność :D
Obrazek

Rhum von Steifurth. Jestem jej ciekawa.
Obrazek

Artemis. Nagła decyzja o zakupie. Cudeneczko :D
Obrazek

John Hopper. Pachnie ;:oj
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Ewuniu, różyczki piękne ale mnie zachwyciła potężna kępa ostróżek. Podziwiam, że tak Ci ładnie rosną bo moje już od dwóch lat ledwo z ziemi wychodzą.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dosiu, uwielbiam ostróżki :D Te, które mam, pochodzą z osobistego siewu nasion i rosną różnie w różnych miejscach.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”