Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dzięki za przepis Dorotko i wskazówki odnośnie krzewuszek ;:196 Moje w tym roku nie zachwycają, muszę je mocniej przyciąć i spróbuję ukorzenić.
Różyczki zaczynają pokz i od razu nadrabiają zaległości! Oby w tych upałach nie przekwitały za szybko ;:131
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko różan widoki prześliczne. Masz mnóstwo pięknych krzaczków.... wyobrażam sobie jak wspaniale pachnie w ogrodzie :D
Kicia śliczna, świetne ma umaszczenie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko, jakie cudne masz róże! i wszystkie pięknie kwitną :lol:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko i dlatego w proteście rok temu kupiłam tylko jedną okrywówkę, reszta to prezenty od mamy. W tym roku zaszalałam, trochę dostałam kasy od siostry na imieniny ze wskazaniem na róże. Dwie na pewno z zakupów wiosennych padły.
Tak kanny te ciemne i różowe są od Ciebie ;:108

Kasiu próbuj, ukorzeniaj na pewno Ci się uda.
U mnie różyczki lekko dziś podwiędnięte, ukrop niesamowity, nie ma czym oddychać. Czekam z niecierpliwością na kwiaty moich tegorocznych nowości.

Agnieszko no właśnie zaskoczę Cię, wczoraj wieczorej chodziłam i wkładałam nochala do każdej rozwiniętej róży i tylko jedna pięknie pachnie, pozostałe tak delikatnie wręcz nie czuć ich zapachu.
Kicia ma naprawdę piękne umaszczenie, jest to zwykły dachowiec, ale P. weterynarz podejrzewa że "musiał maczać swoje łapy" kiedyś kot bengalski, Misia brzuszek ma typowy dla tych kotków.

Marysiu jeszcze czekam na kwitnienie pozostałych. Róże pnące muszą dostać kratki, może w tym tygodniu mąż zakupi. Obiecał, a czy będzie pamiętał zobaczę.

Mam tak dużo zdjęć moich kwitnących kwiatów, krzewów. Zapraszam do oglądania

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Wt 18 cze 2013 16:04 --

cd kwitnących

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko to mnie zaskoczyłaś tym skromnym zapachem różyczek. U mnie większość pachnie wspaniale, i ja też ciągle chodzę i wkładam nos w każdą i się napawam, bo ja to wąchacz prawdziwy jestem 8-) :lol: Ale wszystkie bije Arthur Bell.....naprawdę pachnie bajecznie..... czuć go z daleka :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kwiatowa kolekcja cudowna ,siwy przetacznik zawrócił mi w głowie ,imponujący i piękny ;:oj
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dorotko, pomimo deszczów prawdziwy wysyp dorodnych kwitnień u Ciebie. Biała piwonia boska. Ja jakieś dwa tygodnie temu dostałam takie zwykłe cięte do wazonu, a M mówi: "ładne te polne róże" :roll: cztery razy mówiłam, że to piwonia, ale chyba nie zakodował. W warzywniku też dojrzałam dorodne już warzywka, u mnie totalna porażka. Prawie wszystko zgniło, ale nie poddaje się i to co wydarłam łące zamierzam utrzymać, ewentualnie obsiać teraz zielonym nawozem i na jesień przekopać. Ponadto myślę też nad podniesieniem grządek. Może przyszły rok będzie lepszy. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo wiesz ja jeszcze kilka lat temu nie znałam przetaczników. Ten siwy dostałam od forumowiczki, rozrasta się pięknie, mam już kilka kępek posadzonych.

Agnieszko liczę na róże z tegorocznych zakupów, przecież któreś muszą pięknie pachnieć, a może mój nos stracił powonienie ;:oj

Bogulenko dziś już zatęskniłam za deszczem, sucho bardzo kwiaty zwiędnięte, trzeba podlewać.
Biała piwonia jest piękna i do tego ma mocny zapach, szkoda że już przekwitła płatki zrzuciła.
Mój mąż też nie zna się na kwiatach, dla niego jest karą jak proszę żeby ze mną pochodził po ogrodzie. Widzę jego wzrok rozkojarzony, rozbiegany, uśmieszek na twarzy. Gdybym mu pokazywała części do samochodu to na pewno inaczej by spoglądał ;:306
Moje warzywka rosną tego roku bardzo wolno, może teraz coś ruszą, rok temu o tym czasie już zbierałam ogórki szklarniowe, a tego roku dopiero zaczynają kwitnąć. Nie ma się co zrażać, każdy sezon jest inny, nieraz są niepowodzenia, ale częściej wzloty.

Zapomniałam pokazać liliowce
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Za to kwiaty rwą do przodu strasznie, u mnie jeszcze liliowce te majowe kwitną, a pozostałe pęd kwiatowy mają ale do kwitnienia daleko :oops:
Masz piękne dorodne rośliny muszę kiedyś moje pana namówić, żeby ze mną do Ciebie pojechał koniecznie!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

o jakie cuudne liliowce już Ci Dorotko kwitną ;:oj ;:63 ;:63
To moja ostania miłość ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu zapraszam Ciebie serdecznie, przecież nie mieszkamy tak daleko od siebie, pół godzinki i już jesteś u mnie.
Kwiaty rosną pięknie, ale chwasty również. Tydzień temu wyplewiłam wszystko, dziś powinnam poprawiać. Narosło trawska tyle, ze znowu kilka wiader wyniosę. Na szczęście pogoda nie zachęca do prac, duszno, gorąco. Wolę siedzieć na leżaku i czytać książkę.

Aniu to kwitną te najwcześniejsze, pozostałe jeszcze w pąkach. Cieszę się bo mam kilka nowości liliowcowych, one też mają po jednej łodyżce kwiatowej, mają być w odcieniach fioletu, lawendy, mam nadzieję, że będą to te które zamawiałam.
Aniu na liliowce ja zachorowałam tu na forum, moja choroba z każdym rokiem rośnie, tylko miejsca w ogrodzie powoli brakuje ;:306

Ogródek z każdym dniem pięknieje, coraz więcej kwiatów zakwita. wprawdzie pod wieczór wygladają dośc nieciekawie, większość jest przywiędnięta, ale rankiem wracają do formy i wzorcowego wyglądu.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

jak sie nazywa ta hortensja zdaje mi sie ze dostalam taką od taty ale nie wiem jak sie nazywa
reszta kwiatkow cudowna jest co oglądać
zajrze jeszcze ;:196
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Moje liliowce dopiero w pączkach, chyba mam jakieś późne. :roll: Ogród rzeczywiście kolorowy, kwiaty rosną jak na drożdżach tylko szkoda, że tak szybko przekwitają ;:173 Niesamowite róże , bardzo mi się podobają tak jak i fuksja. Czy ona się jeszcze bardziej rozwinie ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Z kwiatami już mnie wyprzedziłaś. :D
Liliowce jeszcze nie kwitną, dopiero robią pączki.
No ale u mnie dłużej zimno było, więc teraz nadrabiają. :uszy
A jak twój czosnek ?
Ja wczoraj oberwałam kwiaty, liście jeszcze całkiem zielone.
Chociaż w tym upale teraz / 34 stopnie / pewno już pożółkną.
Grażyna.
kogro-linki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dorota-wzorcowe kwitnienia ;:303
A jednak u Ciebie bardziej słonecznie... u mnie większość liliowców jeszcze w pąkach :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”