Danusiu przepiękny berberys, czy to Admiration??? jak długo już u Ciebie rośnie???
Powiedz mi proszę co to za roślinka zwieszająca się z donicy( czy to nemezja???) .... jest przepiękna.... te kolory
Aniu , człowiek , lata po ogrodzie stara się , urabia i miło przeczytać ze jest ładnie , chociaż jak pewnie w większości ogrodów tak i u mnie jest trochę miejsc niedokończonych i tych niedopilnowanych . Cieszę się że jest lato, że jest ciepło , że kwitną kwiaty tylko żeby czas się troszkę zatrzymał , albo troszkę zwolnił tempo .Dziś pomyślałam sobie że jak tak będzie pędził to ja tylko się urobię i nie zdążę się nacieszyć urokami ogrodu . Bagienko , u mnie wczoraj otworzyła pierwsze kwiatki , niestety nadal nie wiem co ona za jedna . Agnieszko , to Admiration, kupiła go w zeszłym roku na początku lipca i jest moim ulubieńcem , a w donicy jest Nemezja , mam ją pierwszy raz , jest piękna , na przyszły rok planuję wysiać sporo tej roślinki .
Ewuś , prace od początku pilotuję w wątku o filcowaniu , Tu pokarzę efekt końcowy . Iwonka nastraszyła mnie burzą więc wzięłam się za olejowanie. wpadłam na chwilę żeby się domyć , bo łapki pomalowałam nie chcąco olejem i lecę kończyć .
Iwonko , skuteczna jesteś , tak mnie nastraszyłaś , że kolacji nie jadłam , prania nie powiesiłam , o innych czynnościach też zapomniałam, ale fotel już gotowy. To znaczy przygotowany , na siedzisku zaplanowane mam posadzenie rozchodnika , w dziu że o którą pytała Iwonka.
Iwonko , wpadła sąsiadka zobaczyć jak idą prace i mówi , " psiknij trochę złtolem będzie miało połysk miedzi " jak pomyślałam o złomiarzch to aż zamarłam , na szczęście jak olej wsiąknie to mam nadzieję że straci trochę tego metalicznego połysku.
Danusiu ja jeszcze nie zrobiłam doniczek,a Ty pokazujesz fotel.Szok i co ja mam zrobić pierwsze.Już od soboty zabieram się do roboty.A dlaczego są pniaki przy nogach dla ozdoby?Cudo
Marzenko, grubość prześcieradła i cienka warstwa zaprawy .tkanina zrobiła się twarda , nie rozleci się bo to materiał, ale może się wgnieść , dlatego materiał nie leży na trawie tylko na podkładzie drewnianym . To są moje pierwsze takie prace , wymyślone na poczekaniu , tak wiec do końca nie wiem jak to jest z trwałością . Donice przeszły już doświadczenia z deszczem i nic się nie zmieniły .Jak to dalej będzie zobaczymy .