Troszkę wczorajszych fotek wkleję...

rozkwitły bodziszki

Kaliny mają w tym roku ogromne pompony - nie zaatakowały ich mszyce i to chyba dlategoKarioka pisze:Pięknie u Ciebie,![]()
Kalina wygląda jak hortensja.Piszesz o przycinaniu rabat-czy jakimś specjalnym urządzeniem to robisz czy zwykłą łopatą?
Kasiu, nie wiem dlaczego Ci się nie wyświetla.Spróbuję wkleic ponownie:robaczek_Poznan pisze:Monia, zdjęcia powojnika Blue Light nie widzę..
AGNESS pisze:Moniś ależ piękna kalina..... kule naprawdę ogromneu mnie zawsze atakowały ją mszyce..... u Ciebie czyściuteńka ....
Prześlicznie kwitną już Ci irysy..... masz ich mnóstwo...... tak samo zresztą bodziszki....ależ odmian uzbierałaśBardzo lubię te kwiatuszki, i cieszę się bardzo, bo i u mnie już zaczynają kwitnąć
Maju, ta odmiana ma taki śliczny kolorek, że nie spotkałam drugiego o takich kwiatachmajka411 pisze:Witaj Moniczko,
Blue Light jest śliczny, też go mam .... ma pąki, czekam na ten fiolecik.
Chcę go zobaczyć na własne oczy![]()
![]()
Białe iryski
Elusiu, za taką cenę, to kupiłabym nawet drugielsi pisze:Mam taki stalowy (kosztował niewiele, do 30 zł) nóż angielski do pielęgnacji brzegów trawnika, jest bardzo przydatny.
Wcześniej przycinałam brzegi rabat łopatką, ale to jednak nie to samo.
Bardzo optymistycznie oceniasz możliwość pozbycia się perzu z ogrodu,
mnie się to nie udaje, zawsze skądś wylezie, ale raczej nieśmiało, nie tak inwazyjnie jak wcześniej.
U nas od kilku dni pada, momentami leje, nic nie robię w ogrodzie, tłumaczę sobie, że przynajmniej nie trzeba podlewać.
Kasiu, koniecznie powinnaś go włączyć do swojej pięknej kolekcji.robaczek_Poznan pisze:Już widzę![]()
Piękny ten powojniczek...coraz bardziej podobają mi się takie pełne kwiaty![]()
Pozdrawiam
reniusia20 pisze:Witaj Moniczkoależ tu u Ciebie pięknie kolorowo
![]()
Wszystko rośnie Ci jak na drożdżacha iryski cudeńko reszta kwiatów ohhhi ahhh...