SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

Aniu - głowa do góry, każdy ma chwile zwątpienia ;:196
Znam ten ból jeśli chodzi o psa - musiałam płotek postawić bo inaczej z części ogrodu nici, a i tak rudzielec jak wypada na podwórko to pierwsze co nogę przy tujach dźwiga, potem leci stojące pod chmurką auto M podlać i jeszcze parę miejsc. Tylko patrzę czy do donic z pelargoniami nie leje. Jak nie on to resztę zniszczeń zrobią dzieci.
Ja nasadziłam jednorocznych do donic i samo podlewanie to z pół godziny trwa, o warzywniaku nie mówiąc. A tam jak nie pchełki czy ślimaki to inne zarazy i oprócz szczypiorku jeszcze nic jadalnego nie wyrosło. Ostatnio się zastanawiałam po co mi to - trzeba było trawy zasiać. Ale później stwierdziłam, że się nie poddaję ;:108
Tobie też tego życzę!
A jak tam reanimacja moich roślinek?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, trzymaj się. Każdy ma chwile zwątpienia. Dasz radę pokonać wszystkie smutki. Rośliny porosną nim się obejrzysz, a psa do kojca wsadź
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Aga niestety nie wzięło ale jak mam do co mają się zmarnować ? Zaczynam jednak myśleć ,że chyba lepiej coś sobie kupić niż inwestować każdy grosz w ogród.

Olu póki co goździk (?) jest ok reszta omdlona a jednego chyba już nie ma. Przydałby się im porządny deszcz , którego nie zastąpi zwykłe podlewanie.

Marzenko do kojca musiałabym sobie w pakiecie korki do uszu dokupić i mocną wódkę na znieczulenie :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, to nie kojec tylko wydzielona część ogrodu....ja mam dla psa podwórko, mało fortunne miejsce, bo od frontu, a pies tam jesień średniowiecza robi ale za to cały ogród mam wolny dla siebie, a co ludzie sobie pomyślą, widząc ten sajgon z przodu to mnie zgrzewa :twisted:

też mam co rusz zniechęcenia, zwłaszcza jak widzę, jak po każdym deszczu całą moją robotę z odchwaszczaniem diabli biorą i wiem, ze w żaden sposób nie zdążę wszystkiego wypielić, ale uważam, ze i tak warto mieć ogród, nawet jak jest eko-bałaganiarsko-chaotyczny...wizualizuj kawę w kąciku leśnym obrośniętym różami i innymi takimi i nos do góry :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu mój pieseczek też w kojcu - dość sporym po prostu odgrodziliśmy część ogrodu tylko dla niej. Trochę siatki no i furtka (to wydatek większy). Jak chodziła luzem towarzyszyła mi w pracach ogrodowych: ja sadziłam a ona po moim odejściu wykopywała. Były kopane dziury koło siatki - niejedne kwiatki diabli wzięli. Teraz ma swój kawałek i robi tam co chce!
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Anka, znam ten ból. Też miałam dylemat... psy albo ogródek. ;:218 Ale ja chciałam i psy i ogródek. ;:204 Kojec nie wchodził w rachubę, łańcuch to już zupełnie nie moja bajka. Postawiłam na swoim i powstało wewnętrzne ogrodzenie. Przód domu mam bezpieczny. Zdarzy się, że ktoś nie domknie furteczki i polezą w rabatki ale nie zaliczyłam do tej pory większych strat. Tył domu to ich terytorium co nie znaczy, że tam nic nie sadzę. Tylko, że ja mam szczęście i moje psy są wyjątkowo karne.... nie to znaczy nie. Myślę, że u Ciebie taki odgrodzony kawałek działki zda doskonale egzamin.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Nie ma opcji ,żebym odgrodziła im jakiś kawałek, bo przód jednak chciałabym mieć podobny (choć trochę) do ogrodu a w lesie im wybiegu nie zrobię ,bo tam ciągle wychodzą z ziemi stare puszki, rozbite słoiki i inne paskudztwa. Nie wyrobiłabym na wetów i szycie łap dopóki się ze śmieciami nie uporamy.
No trudno sama chciałam psy ;:223
Dziś zrobiłam pogadankę mądrzejszemu (większemu) ,żeby się zastanowiły nad swoim zachowaniem .Jak mi za bardzo dopieką to zamiast uratować następnego nieszczęśnika przed schroniskiem zaprę się i nie będę już więcej psów brała. Mam nadzieję ,że ma w sobie choć odrobinę empatii :;230

Z ogrodowych pytań : Zrobiłam okrągłą rabatę wokół magnolii i posadziłam na niej żurawki zastanawiam się z czym je połączyć ? Myślałam o hostach , bo nie widziałam u siebie w sklepie ogr. fajnych trawek.
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Aniu pozwoliłam pospacerować po Twoim ogrodzie i muszę Ci powiedzieć że jest super .Masz dużo możliwości aby go rozwijać pomyśl że niektórzy nie mają gdzie sadzić roślin a Ty masz tyle miejsca, że szok ;:196 Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:215 .
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

czar_na pisze: Z ogrodowych pytań : Zrobiłam okrągłą rabatę wokół magnolii i posadziłam na niej żurawki zastanawiam się z czym je połączyć ? Myślałam o hostach , bo nie widziałam u siebie w sklepie ogr. fajnych trawek.
Aniu, zajrzyj do wątku Igi23, tam masz połączenia żurawek i host. Na pewno znajdziesz inspirację ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

czar_na pisze:Nie ma opcji ,żebym odgrodziła im jakiś kawałek, bo przód jednak chciałabym mieć podobny (choć trochę) do ogrodu a w lesie im wybiegu nie zrobię ,bo tam ciągle wychodzą z ziemi stare puszki, rozbite słoiki i inne paskudztwa. Nie wyrobiłabym na wetów i szycie łap dopóki się ze śmieciami nie uporamy.
No trudno sama chciałam psy ;:223
Dziś zrobiłam pogadankę mądrzejszemu (większemu) ,żeby się zastanowiły nad swoim zachowaniem .Jak mi za bardzo dopieką to zamiast uratować następnego nieszczęśnika przed schroniskiem zaprę się i nie będę już więcej psów brała. Mam nadzieję ,że ma w sobie choć odrobinę empatii :;230

Z ogrodowych pytań : Zrobiłam okrągłą rabatę wokół magnolii i posadziłam na niej żurawki zastanawiam się z czym je połączyć ? Myślałam o hostach , bo nie widziałam u siebie w sklepie ogr. fajnych trawek.
Ja mam żurawki na ogromnej rabacie cienistej, ale w najbliższym sąsiedztwie oprócz host rosną miodunki, niezapominajki, fiołki i konwalie i efekt całościowy ładny jest.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aniu cóż ci poradzić na te twoje psiaki ;:196
ja bym je wypuszczała na ogród i miała ich w zasięgu mojego wzroku :wink:
może wtedy będziesz miała nad nimi większą kontrolę :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Witam piątkowo - już czuć weekendem ;:138
Madzia dostała zaproszenie od koleżanki z przedszkola na jej urodziny organizowane w klubiku. Cieszę się ,bo nie wszystkie dzieci dostały a ona i młodsza od reszty i chodzi dopiero 3 miesiące z nimi.
Bałam się czy ją przyjmą do socjalizowanej już grupy ale widać nie wierzę we własną córkę :wink:
Odstawimy bąbla i skoczymy gdzieś na randkową kawę. Przyda się ,bo ostatnio więcej jest roboty niż czasu i nie ma nawet jak spokojnie usiąść i porozmawiać.

Z ogrodowych planów to powiększyliśmy koło wokół magnolii iii .... nie zdążyłam go jeszcze obsadzać a już myślę czy całkiem kształtu nie zmienić i czy nie połączyć jej jednak z brzozą ;:oj
A w środek między drzewami może różę ? a może krzewuszkę ? ;:219 ;:219 ;:219 ;:219 ;:219

Przyszły też krzesła zamówione na allegro do kącika i mimo zapewnień pana ,że mają czarny stelaż okazały się grafitowe. Mają dokładnie taki kolor jaki marzył mi się na stelażu stolika. Na szczęście bardzo to nie razi więc nie będę kręcić awantury :roll:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A gdzie fotki nabytków :?:
;:168
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ania, stawiaj te krzesełka, bo już mnie nogi bolą od stania z kawą w ręku. :D
Przyszły moje róże. :heja
A rabatę połącz i się nie patyczkuj. Nadaj jej tylko jakiś ciekawy kształt.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Właśnie z tym kształtem to największy mam problem :wink:

Aga, Ewo lecę robić zdjęcie ale ... Ewa dawaj róże ! Sama właśnie siedzę z nosem w rosarium i nie wiem co wybrać.

edit:

Proszę się nie śmiać z zabezpieczeń. Tak uporczywie u nas siąpi ,że poczekam aż przestanie by się z foliami bawić :oops: chyba ktoś miał na zbyciu duże ilości taśmy klejącej ;:173

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”