Tropiki (triki)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

o łał, ale dziwnie :D ja też mam na rozgałęzieniu tylko jeden kwiat, dlatego, że reszta pączków pousychała.. Twoje tez opadły, czy w ogóle ich nie było?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Dufin pisze:o łał, ale dziwnie :D ja też mam na rozgałęzieniu tylko jeden kwiat, dlatego, że reszta pączków pousychała.. Twoje tez opadły, czy w ogóle ich nie było?
Aniu, on wykształcił tylko jeden pączek, a dalsza część pędu ma jakby kieszonki i nic tam się nie dzieje. Od początku jest kapryśny.
Zrzucanie paków to norma i tym nawet specjalnie się nie martwiłam. Ale takie zjawisko jak teraz spotykam po raz pierwszy.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

wypuszczenie jednego pączka jeszcze nie jest takie dziwne, bo storczyk może kaprysić z różnych powodów, ale te kieszonki to faktycznie zdumiewające :D Może za mało światła albo nawozu?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

gianno i ja dzisiaj u Ciebie zagościłam i jeszcze raz obejrzałam piękną kolekcję, ponieważ wstyd się przyznać, ale już tutaj byłam kilka razy i oglądałam co nieco :oops: Ale wszystko mi się tak podoba, że nie umiem wybrać, który najpiękniejszy... ;:138 Tyle żółtasków u Ciebie u mnie żadnego żółtaska nie ma ;:145 A tak mi się też zółtaski podobają ;:oj
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Tak, tak Pati. Ja ciągle podkreślam - żółte górą! ;:306
Dzięki, że jesteś ze mną ;:168
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Może któryś z moich niespodzianek będzie żółty... ;:170
sprzedam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Pati, trzymam kciuki, niech tak się stanie! A najlepiej, żeby miał jeszcze "potomstwo", to ja chętnie adoptuję... ;:306
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Zapamiętam! Jak mi się żółtasek urodzi to chętnie się podzielę :heja Jeszcze nigdy nie miałam mojego własnego keiki ani basal-keiki tylko jedno keiki przygarnięte, a drugie w spadku już z basal-keiki :( Ale jak będzie mieć to chętnie Tobie podaruje, tylko najpierw muszą mieć pędy ;:306 A w jednym się nie zapowiada ;:145
sprzedam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Janeczko, wpadłam wreszcie z wizytą i jestem pod wrażeniem Twoich żółtasków - są prześliczne. Wszystkie roślinki bardzo zadbane, pięknie się prezentują na tym na zdjęciu grupowym! :D Mam nadzieję, że ten z jednym pączkiem przestanie kaprysić. Miałam podobną sytuację z jednym moim storczykiem - wypuścił pędzik, ale później się rozmyślił, pędzik zaczął usychać, ale za to po kilku tygodniach wypuścił nowy, znacznie mocniejszy... Do dziś nie wiem, co było przyczyną - podejrzewam, że brak światła. Od czasu, gdy przestawiłam go na parapet zaczął współpracować. :)
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Pati, jeden tylko nie wypuścił? To jesteś szczęściarą. Wypuści w lipcu ;:306

Marto, witaj! Miło mi, dzięki.

Co do mojej kapryśnej multiflory, może rzeczywiście za mało światła? Chętnie wypuszcza pędy, ale często zrzuca pąki, no a tym razem to nawet z lekka zaszalała... ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Jeden z dwóch niespodzianek... ;:173 Reszta to leniuchy, na razie idą w zieleń :lol:
sprzedam
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Janeczko :wit
Przyjrzałem się temu Twojemu rzekomo "kapryśnemu" storczykowi i wydaje mi się,że może i takim nie jest i tym razem postawił w pierwszej kolejności na produkcję
korzeni powietrznych.
Ja widzę ich co najmniej dwa na zdjęciu a może Ty dojrzysz ich więcej?
Ale w sumie fajna ciekawostka.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Areczku, korzeni wypuścił kilka, niektóre wbijają się od razu w podłoże. Ponadto wypuścił listek, no i pęd. Inne sobie to wszystko dozują, a ten jakiś nadgorliwy. Pędy też moim zdaniem wydawał zbyt często. Kupiony w połowie czerwca ubiegłego roku. Tak więc jeszcze nie miał u mnie rocznicy. W tym czasie przekwitł na 2 pędach, jesienią wypuścił kolejne 2 pędy, kwitł, ale zrzucał nieregularnie pączki, i teraz kolejny pęd. Wyeksploatował się?
Jak wypuści jeszcze jeden pęd, to mu go obetnę ;:306
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

gianna pisze: actus, Dufin, katkaaa ? tu Was zaskoczę. Phal. z pierwszej fotki jest u mnie od końca lutego 2012. Kwiatki opadły po około miesiącu. Pod koniec września cieszyłam się już moim kwitnieniem (pęd z kwitnienia sklepowego jest żywy do dziś, ale nie podejmuje żadnych akcji). Dziś zauważyłam, że z pomiędzy listków coś się wychyla, wygląda na nowy pęd. Ale za wcześnie na radość. Poczekam kilka dni, poobserwuję?

dla przypomnienia - to ten delikwent:
Obrazek

Pamiętacie naszą dyskusję, że leniwiec z niego...
Podczas dzisiejszej kąpieli: dziś już zdecydowanie mogę powiedzieć, że wypuszcza nowy pęd. Drugie kwitnienie u mnie. Ciekawe jak długo utrzyma kwiatki.

Obrazek
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

A teraz ja Cie zaskocze :;230 .Ten falus leniwiec jest hybryda zarejestrowana pod nazwa:Dtps.Chain Xen Queen :D .No i tez kapiesz w niedziele :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”