Jakaranda
Re: Jakaranda
Jak tam wasze rarytasiki się mają? Moja właśnie wypuściła nowe liście, to chyba oznacza, że jej pierwsza zima mija bez większych problemów. Jeszcze trochę i będzie można zacząć ją wietrzyć przy uchylonym oknie. No a potem jak nie będzie mrozów to już na dzień na dwór.
- xxxkrystian
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie tez już coś powoli widac ze sie budzą ze spoczynku :)dla mnie mogła by już byc wiosna
troche zieleni by humor poprawiło

Oj, to prawda, zima strasznie się dłuży. Żeby choć trochę słonka....
Trochę chyba nas postraszyli tym, że ona taka kapryśna. Jak widać z zimowaniem nie ma większych problemów. Ciekawa jestem czy one kiedykolwiek nam zakwitną? Może jest jakaś malutka szansa?
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eeee, ja w to nie wierzę.
To znaczy mogłaby zakwitnąć, gdyby osiągnęła duży rozmiar. A jakoś w to nie wierzę w warunkach domowych.
To znaczy mogłaby zakwitnąć, gdyby osiągnęła duży rozmiar. A jakoś w to nie wierzę w warunkach domowych.

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
A w ogrodzie zimowym? Może kiedyś specjalnie dla niej zbuduję?

- xxxkrystian
- 100p
Witam
Dzisiaj mnie pogoda zmobilizowała i przesadziłem jedną jakarande bo strasznie mało miejsca w doniczce miała. U mnie już zielono parę drzewek już liście ma
Dzisiaj mnie pogoda zmobilizowała i przesadziłem jedną jakarande bo strasznie mało miejsca w doniczce miała. U mnie już zielono parę drzewek już liście ma

No nie mogę! Jak to zielono, na dworzu? U mnie nawet śladu listka nie ma. W dodatku idą mrozy. A swoje drzewko też muszę przesadzić, ma już całkiem ładny zielony pióropusz.
- xxxkrystian
- 100p
W pokoju:) musiałem przenieść parę drzewek z chłodnego miejsca bo w lutym nagle się obudziło parę egzemplarzy i pewnego dnia wchodzę a tam już 5 cm przyrost, zdziwiło mnie że prawie po jednym drzewku z innego gatunku , a dopiero teraz reszta się budzi .
A ja już myślałam, że takie rozbieżności klimatyczne mamy....
U mnie też bugenwilla ma piękne liście, hibiskus też puszcza coś zielonego. Wszystko powoli zaczyna wegetację. Myślę, że niedługo należałoby zacząć je nawozić.

U mnie też bugenwilla ma piękne liście, hibiskus też puszcza coś zielonego. Wszystko powoli zaczyna wegetację. Myślę, że niedługo należałoby zacząć je nawozić.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 mar 2013, o 19:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- lucy23-61
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Pięknie ci rośnie, mimo zimy nie wyciągnięta, gratuluję.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 lip 2012, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I jak tam z kwitnieniem? ;D Kusi mnie zakupić ale nie jestem pewien kwitnienia u nas.
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zerknijcie, przywiozłam sobie w marcu nasiona. Z Madery.
To chyba jacaranda?

A moja mała roślina jest taka:

Ma tak około 35 cm wysokości.
To chyba jacaranda?

A moja mała roślina jest taka:

Ma tak około 35 cm wysokości.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis