Dziękuje wszystkim za tak liczne odwiedziny, to dla mnie ogromna frajda że moje skrętniki się Wam podobają.
witaj
Celinko milo Cie znów czytać na forum.
Tesiu zapraszam cześciej, u mnie teraz tylko kwitną skrętniki, a że niemam czym innym się pochwalić (nie to co u Ciebie) to zapraszam tym bardziej że przycztałam u Ciebie w wątku, że zastanawiasz się nad pożeganiem skrętników ze swoich parapetów
Renata1962 dziękuje bardzo.
sweety/Aniu cieszę się , że anturium Ci kwitnie
mniodkowa stoliczk dostał lokatorow tylko na czas mycia okna, normalnie to jest zasiedlony tylko przez Aglaonemę.
Mulszeka 102 dziekuje bardzo.
Blueberry pisze:Witam

Zazwyczaj z kwitnących kwiatów doniczkowych najbardziej podziwiam moje ukochane storczyki, ale ten wątek zdecydowanie zawojowały skrętniki - i bardzo dobrze

Mogłabym patrzeć i patrzeć...
Blueberry rozumiem ja mam z kwitnacych tylko skrętniki i storczyki przy czym te drugie reprezentuje tylko falenopsis oraz jeden gatunek hoii (carnosa, która już szykuje sie do kwitniecia

), pozostale rośliny są ozdobne z liści.
jola1313 pisze:A ten biały z niebieskim nerwem,to jak się nazywa?
to odmiana Kleszczyńskiego o nazwie Kama, ma duże kwiaty prawie 9 cm z leciutka falbanką
mmaryla pisze:Czy masz okazy które maja więcej niż 2 latka,czy przesadzasz co roku do większych doniczek??
Marylciu najstarsze okazy takie NN sa w domu od zawsze, nie sadzę do dużych doniczek, na początku sa w tych fiołkowych , a potem o numer lub dwa wieksza, jeśli jest bardzo duży to go dzielę.
MORANGO pisze: zaczyna mnie dopadać skrętnikoza

Pozdrawiam i od dziś będę częstym gościem u Ciebie

Kasiu skrętnikoza to nic strasznego (raczej przyjemna choroba, jak wszystkie zielone manie..), zapraszam.
renatas pisze:oczopląsu można dostać u Basi ,widok skrętników na stoliczku oszałamiający

Reniu oczoplasu to ja i Ciebie dostaję, zwłaszcza jak ogladam Twoje słynne duety.
elcia1974 cieszę się, że begonia się podoba, tym bardziej że mam tylko dwie....
Kasia1007 bardzo dziękuję, ja też codziennie robie obchód i sprawdzam co tam u nich słychać (czasem to więcej jak raz dziennie...)
Dziś fotki trudnych skrętników, są to sadzonki z ubiegłorocznej wiosny, ktore szybko się ukorzeniły, ale dlugo rosły w listki i teraz dopiero sa ich pierwsze kwiaty...
pierwsza to Bawry Indii, drugi to Kuba (oba skretniki, rodem z Łodzi czyli odmiany Kleszczyńskiego

)