Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Aga, jesteś wulkanem energii :) bardzo się cieszę, że masz takie ambitne plany, a przy tym tyle zapału :) bo to oznacza więcej fotek ślicznego ogrodu :). Róża Blanc Leonardo da Vinci cudniasta, hortensja Limelight fiu fiu.. ciekawe czy moje Hortensjątka w tym roku zakwitną. Czy osłaniasz swoje na zimę, czy tylko robisz im kopczyki?

ps. dużo zdrówka życzę- polecam kiwi, mają tyle witaminy C, że szybciutko przeziębienie ucieknie..no i calcium, które też na pewno pomoże.
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, apatia i marazm towarzyszyły nam całą zimę, teraz szkoda czasu na rozmemłanie - trzeba działać! Przynajmniej w moim mniemamiu ;-) Mam nadzieję, że zrealizuję wszystko co sobie założyłam a zmiany będą kolejnym krokiem w stronę udoskonalenia ogrodu.
Hortensji bukietowych nie osłaniam ani nie robię kopców, jedynie te ogrodowe osypuję u podstawy korą. Kwitną mi co roku.
Z bukietówkami nie ma zagrożenia, że nie zakwitną :)
Dzięki za polecenie naturalnych medykamentów! Właśnie zjadłam świeżego ananasa, więc dawkę witamin mam :) Miłego!
Ula, hortensja Limelight to sztandarowa pozycja wśród bukietówek - kupuj ją z zamkniętymi oczami :)
Marysiu, smukłe ciało powiadasz - chłe chłe ;-)) Cały czas nad nim pracuję, ale do efektu daleko. Dzisiaj jem:
ŚNIADANIE: serek wędzony z pomidorami, oliwkami i pełnoziarnistym pieczywem
DRUGIE ŚNIADANIE: sałatka owocowa
OBIAD: zjem na mieście
PODWIECZOREK: jogurt truskawkowy
KOLACJA: sałatka Waldorff
Agniesiu, idealnie byłoby mieć i skrzynię i leżaczki... może uda się w sezonie pozwolić sobie najpierw na jedno, a potem na drugie? Tego Ci życzę ;:196
Justi, nierozsądne jesteśmy i tyle... żebyśmy się podpierały językiem, to zrobimy to, co w ogrodzie konieczne.
U mnie działanie idzie pełną parą, bo ja czasu nie mam! ;:173
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzy mi się taka kompozycja właśnie z Limelight u stóp kulki bukszpanu i na samym brzegu rabatki wstążka z żurawki Citronelli :wink:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ula, taka kompozycja da bardzo elegancki efekt - popieram!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Aguś
No i jak Pan M nie nakrzyczał za bardzo, że się przemęczasz? Wyczytałam u Kasi, że też drzesz darń. Szalone baby jesteście, nie ma co ;:306 Postanowiłam dzisiaj kupić w końcu ten magiczny przyrząd ;:172
Jakie leżaczki wylukałaś? :lol:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, tak sobie myślałam, jaka Ty jesteś konsekwentna w czekaniu na wiosnę... :wink: A tu 38. strona wątku numer 17 ;:oj
Widzę, że limelightowa rabata nabiera realnych kształtów :heja . Na pewno będzie piękna :D .
Ustrojstwo do cięcia darni jak widzę z Gardeny, muszę poszukać, kilka końcówek już mam i bardzo sobie cenię ;:108 .

Nie szarżuj z pracą, bo w najgorętszym momencie wiosny wylądujesz z łóżku, a to dla ogrodnika cios... ;:202

Serdeczności ;:196
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:138 koniecznie leżaczek .Jak już uda Ci się złożyć na nim swe śliczne ciałko , to tylko po to aby czym prędzej je podnieść i wyrwać chwaścik psujący widok rabatki ;:306 ;:306
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Dołączam się do postulatu Agaty, zwolnij, bo padniesz. Plan masz tak ambitny, że roboty straczy na najbliższy miesiąc a wiosenne słoneczko bywa bardzo zdradliwe (co już wiesz, ja dowiedziałam sie o tym jak było ocieplenie w marcu), do tego musisz zachowac siły na malowanie domu... zwolnij, proszę.
(już nie mówiąc o tym, że wpędzasz innych w kompleksy)
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

dosia pisze:czym prędzej je podnieść i wyrwać chwaścik psujący widok rabatki
Już zaczęłam sezon ciężkiego domywania rąk, bo jak widzę że coś rośnie to wyrywam, a przecież dla jednego chwaścika nie będę lecieć do domu po rękawiczki... ;:124 To jest silniejsze ode mnie, ogrodowo-chwastowe działanie kompulsywne :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, zwolnij proszę. Ja przy Tobie kompleksów się nabawię, dom na "6", ogród na "6", czy w ogóle masz jakies wady?
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga a u mnie wczoraj sałatka była makaronowa :wink:
a dziś grahamka z kiełbasą..bo z rana po spacerku byłam ale kilometrowo sporym :wink: więc zgłodniałam mocno..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:108 ;:108 oj Agatko masz rację. Od wiosny odzież która nie posiada kieszeni staje się dla mnie bezużyteczna :;230 :;230
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

"OBIAD: zjem na mieście" :;230 ta pozycja w menu brzmi tajemnie ;) a sałatka owocowa.. mniamm :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

aguniada pisze: Agniesiu, idealnie byłoby mieć i skrzynię i leżaczki... może uda się w sezonie pozwolić sobie najpierw na jedno, a potem na drugie? Tego Ci życzę ;:196
Aguś bardzo bym chciała 8-) ale troszkę nawarstwiło mi się chciejstw w tym roku :roll: Spory wydatek z narzędziami, właśnie zamówiłam sobie ich kilka w necie.....szpadel, grabie zwykłe i takie do liści, sekator wszystko Fiskarsa, matę wiklinową na taras, ławka ze skrzynią też już wypatrzona, kilka donic drewnianych też......obawiam się że o leżaczkach będę mogła pomyśleć dopiero w przyszłym roku...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale się nachorowałaś ;:306 Pół ogrodu przekopała. :;230
Skąd Ty bierzesz tą energię?
Rabatka zapowiada się ciekawie, ładny kształt. Faktycznie brakowało tam tego wykończenia. Ale ja to widzę dopiero jak to pokazałaś ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”