Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Aguniu, no to doczekałaś się wiosny u mnie niestety zwały śniegu spore tylko placuszki ziemi widać , ;:98 a teraz padał solidny deszcz i chyba będzie burza :wit
pozdrawiam Ela
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Sara pewnie będzie zażywać dość często kąpieli skoro jej się tak podobało :;230 albo zabezpieczycie oczko kratą żeby nie właziła ;:173
Kolorowa wiosenka, jak ja kocham te cudne krokusy ;:167
Burza u nas przeszła bokiem i tylko raz zagrzmiało ale już parę razy przegoniło mnie z ogrodu.
Mięśnie mnie już prawie nie bolą tylko kręgosłup czuję no i zgaga jak zwykle dokucza po sporej dawce schylania :cry: dlatego w sezonie prawie nic nie jem cały dzień jak muszę się schylać. ;:223
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mnie obciązonej 4-latniek i jego kaprysami udało się posadzić 3 drzewka owocowe i dwa jałowce. Wygonił mnie dość mocny deszcz.
To na kiedy po krzewy mam szykować transport. Mam auto z przyczepą :tan
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś nie lało u Ciebie? Ale masz farta! U mnie nawet grad był! Cieszę się że zdążyłam tyle zrobić! I jeszcze deszczyk mi podlał roślinki. Teraz bardzo się zachmurzyło i troszkę zimno bo wiatr silniej powiał. Ale tak samo jak ty mam jeszcze ogrom pracy! Przemieszczam niektóre rośliny i to trochę czasu zabiera, ale jutro koniecznie muszę zdążyć z różami!
Pozdrówki!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Aguniu, ale z Ciebie aktywistka ;:63 Ja się dzisiaj uzewnętrzniałam w szklarni - na dworze za mocno wiało i padało przelotnie. Wysiałam trochę jednorocznych oraz poprzenosiłam różne sadzonki i to, co zimowało w domu. Pierwsze zdjęcie jakby specjalnie dla mnie :D uwielbiam smoczki z pękatymi brzuszkami ;:173
"Na początku był Smok."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, super wiadomość z tym autem :)
U mnie teraz też leje!
Majutek, do nas w końcu też doszła ulewa... ma swoje plusy - podleje posadzone krzewy :)
Elu, mam nadzieję, że ten nieszczęsny śnieg szybko u Ciebie zniknie! Ja od północy mam jeszcze grubą nieroztopioną warstwę tego, co zleciało z dachu.
Kasiu, cały dzień był ładny i chociaż się chmurzyło, można było pracować... około południa burza przeszła bokiem... dopiero teraz padało, ale już się przejaśnia. Widziałam czarne chmury w kierunku Wawy. Ja już zdążyłam wsadzić róże, poza Pashminami, które może wsadzę do donic na wejściu na taras? Co o tym myślisz? Cieszę się, że tyle zrobiłaś :)
Pani Bestio kochana, chciałam zapytać jaka pogoda w Sz-nie, ale już wiem. Widać, że wiosna wciąż walczy z chłodniejszymi frontami.
Lubisz jaszczurki? :) To chyba zwinka? Fajnie, że udało Ci się też popracować :)

W zasadzie to chyba dobrze, że leje, bo tak się spracowałam dziś, że ktoś/coś musiało mnie w końcu wygnać do domu...
Przed deszczem wzięliśmy się z PanemM za mycie kostki - podjazd w połowie zrobiony, ale gdzie reszta! Jutro dalsza część porządków.
Ogólnie dziś udało się dużo zrobić. Udało się wyczesać połowę trawnika, przyciąć wszystkie hortensje, wierzby, rozgarnąć wszystkie kopczyki różom, posadzić róże które dostałam oraz część bratków, zrobić ognisko paląc gałązki, przyciąć wrzosy, przesadzić derenia Kousa i wypić kawę na tarasie. PanM zdjął zabezpieczające sznurki z iglaków, umył kostkę, zrobił częściowe porządki w garażu i kotłowni.
A teraz zasłużony odpoczynek... ;:304 Idę sprawdzić co u Was :)

Kilka migawek wciąż nagiego, ale wiosennego ogrodu, już częściowo wysprzątanego:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sara cały czas pomaga:
Obrazek

Kora jest najlepsza!:
Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś , bardzo mi się podoba Twój pomysł z pashminami w donicy ;:108 Wyglądałoby to baaardzo reprezentacyjnie ;:108 Tylko sama musisz ocenić, jak zniosą przechowywanie w zimie, wiesz, że to zawsze kłopot jak nie mamy gdzie...

Twoja Sara jest śliczna, ubawiła mnie jej kąpiel w oczku :lol:
Ogród pięknie wygląda, wcale nie widać, że coś w nim trzeba jeszcze sprzątać ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jakich nóżek dostała :D Wcześniej Sara była małonóżkową kuleczką, a teraz to już psinka.
Wyszłam do ogrodu koło 9 i nic nie zrobiłam ;:145 Mnóstwo dreptania zero efektu ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, Twój ogród już normalnie błyszczy :) Wszystko wysprzątane i wygrabione. Pięknie ;:3
A Sarka przeurocza. Zwariowane psisko :D :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Aguś ślicznie i pracowicie! Jak się ma taki ogród to wszystko idzie raz-dwa. Ja też coś porobiłam dzisiaj ale efektów nie widać niestety. Jak uświadomiłam sobie co mnie czeka to szczęka mi lekko opadła. Jutro pewno będzie lepiej.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, a nie zostało CI nic z gałęzi hortensji? Wszystko z dymem puściłaś? Chciałam CI marudzićo nie, może by mi się udały sadzonki z nich? Trudno, za rok Cię przypilnuję :wink: .
Oj kusisz tą pergolą, kusisz i chyba będę musiała sobie też taką kupić.
Mina Sary wymiata ;:138
Kupę roboty macie zrobione ;:108
Jak ważenie wczorajsze wypadło? Była nagroda? Mnie przeraża moja waga, a raczej to sadło, które dźwigam i waga wskazuje.
x-ag-a
---

Post »

Ola, Nutka, Ewa, Kasia, dzięki za słowa wsparcia! Bardzo są mi potrzebne, bo jak pomyślę ile mam do zrobienia w najbliższych dniach, to autentycznie robi się słabo! Oprysk, wertykulacja, koszenie, nawożenie, odkurzenie oczka wodnego - to tylko na początek... Oczywiście z pomocą PanaM.
A co z rewolucją na rabatach? Właśnie sobie uzmysłowiłam, że miałam dziś wytyczyć rabatę pod szpaler hortensjowo-budlejowo-bodziszkowy i nie zdążyłam! chyba pobiegłabym to zrobić teraz, ale... wyszłam właśnie z wanny ;-))
Jutro też jest dzień :)
Sara szaleje na ogrodzie razem z panią :) Jak dzisiaj wskoczyła do oczka i przepłynęła je na całej długości, to osłupieliśmy obserwując ją w milczeniu i z opadniętymi szczękami ;-)
Mała bardzo urosła i jest przeodważna!

Marzenko, otóż wszystkie patyczki puściłam z dymem... sorry! Zupełnie nie pomyślałam o ewentualnych zainteresowanych! Ale przy następnej okazji będę uważniejsza.
Ważenie wypadło ok i z okazji dnia czekolady wciągnęłam dwa paski ciemnej z orzechami... to była poezja smaku!
A Ty? jak Ci idzie praca nad wagą?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś jakim nawozem nawozisz trawnik? I czy pryskasz róże przed plamistością? Na pierwszy rzut oka nie widać ile jeszcze pracy nas czeka ;:202 Ja mam do podcięcia derenie, pięciorniki, tawułki, budleje....i musze to zrobić jutro, bo w poniedziałek wywózka śmieci...a zawsze do worków upycham....
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, wszystkie rośliny nawożę Osmocote długo działającym, trawnik tez. Polecam, jest rewelacyjny i po jednorazowym rozsypaniu nie martwisz się przez cały sezon nawożeniem. Jutro robię nawozowe zakupy.
Ja też mam jutro kupę roboty... ale przez noc się zregenerujemy, Kasiu! :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja waga jest okrutna i pokazała całe kilo więcej niż tydzięń temu ;:145 . Masz może jakąś drakońską dietę, bo inaczej skończę jako wieloryb
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”