Ogródek młodego ogrodnika

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek młodego ogrodnika

Post »

patasko dajesz czadu z nasionami :D ale nie martw się ja też co zobaczę to nie mogę przejść obojętnie :D dzisiaj np. byłam w Kauflandzie i zrobiłam świeży zakup :D jutro strzelę fotki moich nowych paczuszek ;:172

P.s. Już niedługo zaczynamy sianie Naszych dyniowatych...pamiętasz? już nie mogę się doczekać ;:138
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Niesia, jak można by było o tym zapomnieć 8-) Ja już jestem umysłem 20 kwietnia, kiedy to będę się zabierał za siew mnóstwa odmian dyniowatych :D
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

Jakich podpór używasz oprócz bramek metalowych i siatki ogrodzenia?
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drako, wbijam dwa kije długości 3 metrów w odległości 20 cm od siebie i ze sznurka tworzę jakby pajęczynę, po tym ładnie się pną :) Ważne, by na taki tandem przypadała tylko jedna roślina.
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłem z biedronki, mroźny wiatr, zimnooo :( Gdzie ta wiosna?! Wiosno, przybywaj :uszy
Kupiłem Liatry i liliowce, biorę się za sadzenie, bo one się w tych opakowaniach uduszą.
Obrazek

PS: zapomniałem dodać, że mi chyba wszystkie tulipany zmarzły, zszarzały i oklapły ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie spiesz się z doniczkowaniem wszystko wyciąg z opakowań i połóż w piwnicy lub innym ciemny i chłodnym miejscu. Moja liatria napuszczała mnóstwo pędów, ale na razi czekam ;:108
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rewi, problem w tym, że nie mam na tyle chłodnej piwnicy, wszystko tam szybko rośnie. Lepiej, żeby było dużo mniej wyciągnięte i zielone, niż białe i mocno wyciągnięte ;:oj Posadziłem je do doniczek oznaczając przy okazji. Będą miały lepszy start, jak już ta wiosna w końcu przyjdzie 8-) LIATRY nigdy nie miałem, a przeczytałem, że ponoć bardzo długo kwitnie, czy aby dłużej od cynii?? Jestem też ciekaw liliowców, kupię jeszcze jedną paczkę i mam nadzieję, że to nie będzie tylko jedna odmiana w tym mixie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogłem nie kupić :roll:
Obrazek

Strasznie się opłaca :)

PS: 29 marca, a u mnie śnieg sypie. Nie powiem, że nudno, bo u mnie śniegu nie było od 2 tygodni :D Z jednej strony śniegu niet, bo to czas już dla wiosny, z drugiej strony pięknie sypie :)
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładną mamy zimę tej wiosny :uszy Sypie od 5 rana, od 14 padało słabo, a od 15 znowu śnieżyca:
Obrazek
Bloki są oddalone o 90 metrów, bloków za nimi już nie widać :roll:
Jak dotąd napadało 15 cm, do jutra powinno do 20-25 dobić... A w czwartek szykuje się niż czarnomorski :(
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cosik mało postów widzę :( Byłem dziś w biedronce, kupiłem drugą paczkę liliowców i jeżówki 3 sz w opakowaniu, a także mieczyki priscilla. Z mieczyków od zeszłego roku mam już mon amour, bardzo podobne, tyle że są różowo żółte :D
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

postów mało ale każdy je na pewno śledzi-np :tak jak ja :D .....mało czasu mam ostatnio na forum.... :roll:
wiosna nadchodzi (chyba :D ) więc czas na siewy i pikowania :roll: sezon szklarniowy u mnie właśnie się zaczął :D jak się trochę ogarnę z tym wszystkim to postaram się wkleić zaległe fotki :roll:

.....a wiosna u Ciebie piękna :lol: ....te drzewa jakie "zielone" :D .....u mnie to samo......nawet bałwana wiosenno-wielkanocnego ulepiłam wczoraj :D....niestety albo i stety odpadł mu dzisiaj nos i ręka :roll: ....no i pochylił się na prawo jakby skoliozy dostał.....oczy wypadły i nic już nie widzi :roll: czapa spadła i schudł strasznie przez noc :( może to oznaka zbliżającej się wiosny? ;:63 ......nawet moja 10-miesięczna chrześniaczka się z niego śmieje i mówi ba....ba...ba.............tak jak by chciała powiedzieć....topniej bałwanie szybciej :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech chciałbym mieć szklarnię... Tym bardziej wiosnę ;:202 Ale jest duża szansa, że za tydzień będą dwucyfrowe temperatury na plusie ;:108 No drzewa "zieloniutkie" jak nigdy dotąd :roll: Ja mam taką ochotę ulepić zajączka wielkanocnego z kuzyneczką 3 letnią, ale coś mnie przeziębienie dopada, ale się bronię :D Czekam na Twoją extra zieloniutką szklarnię, chociaż nie tylko ja tego oczekuję :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patryk - "ja sobie wybuduję szklarnię, szklarnię albo dwie może ktoś lubi żyć ofiarnie ja niestety nie".
Na moje siły wystarczy foliak. :D
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Comcia, foliak nawet by był lepszy, ale... Ja nie mam miejsca na takie cuda :( Zbudowałem mały inspekcik, taki prowizoryczny, szczelny z uchylaną szybą. Jak zapowiedzą przymrozek to szybę uchylić i znicz wstawić :D
Ja nie mogę :D W wątku o liliach pewien forumowicz chwalił krzyżówkę lilii Netty's pride i Latvia, to kupiłem w pewnym sklepie internetowym obydwie odmiany, a także Eukomis i Kłącze trójsklepki (Chciałem wysiać w zeszłym roku z nasion, ale wyleciało z głowy :lol: Pewnie wysieję z tegorocznych nasion). Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, tyle się naczytałem o krzyżowaniu lilii, więc czuję się gotowy zaryzykować czas (min. 3 lata) na taką krzyżówkę.
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

Nie mogę doczekać się zdjęć parapetów przeładowanych rozsadą dyniowatych... :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”