Mój jednoroczny ogród - zuzia55

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu pierwszy raz widzę godecję,co to jest za roślina,nie słyszałam nawet takiej nazwy.Lilia,ta śnieżno-biała jest przepiękna!Bardzo mi się u Ciebie podoba,co rusz zaskakujesz czymś pięknym.Pa,pa.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

HALINKO !Godecja jest kwiatem jednorocznym,chociaż przy słabych zimach niektóre roślinki wytrzymują do wiosny i póżniej bardzo wcześnie kwitną.Ja mam ją posianą na całym klombie,tylko miała byc jedna paczka mieszańca a druga pomarańcz,ale widzę ,że wszyskie są mieszane.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znasz nazwę tej róży obok lilii,mam chyba taką samą,zaczyna kwitnąć,pokażę jak pąki będą bardziej rozwinięte to porównamy.Myslę,że jest taka jak Twoja.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nazwy róży nie miałam jak ją kupiłam i nie wiem co to za dama,z tych co mam to tylko znam Rumbę.W sobotę zaczełam nową rabatkę,ale nie zdążyłam jej jeszcze skończyc ,dalej mają byc wrzosy i wrzośce.Widziałam dzisiaj ciekawe na wystawie w Końskowoli ,to jest ok 80 km,ode mnie ale sprzedaż miała byc dopiero po zakończeniu,a tak w ogóle to jestem tą wystawą rozczarowana,w większym sklepie ogrodniczym jest więcej roślin niż na corocznej wystawie w takim "zagłębiu" kwiatowym.Kupiłam tylko hortensję,trawkę żubrówkę i coś jak bonsai.' Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładne mi tylko,poszalałaś,ładne zakupy,to drzewko z kwiatkami fajowe.Hortensja to ta z listkami ,z białymi brzegami?Nie widziałam jeszcze takiej.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co ciekawsze szukajac jej dzisiaj w internecie też nie znalazłam a moze facet widząc że baba sie nie zna co innego mi sprzedał ?mimo to zostaną ładne liscie a cena nie duża bo za sporą roślinke zapłaciłam 9 zeta.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fakt,jeśli się coś podoba ,to jakie znaczenie ma nazwa :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 kwie 2008, o 12:55

Post »

Zuziu, pięknie u ciebie. Kolory , kształty .....
Godecje sa przepiękne , u mnie niestety bardzo słabo rosną i już od kilku sezonów zrezygnowałam z ich uprawy - ale lubię patrzeć na nie .
Co do roślinki z wcześniejszej strony ( ostatnia pod laurowiśnią ) wygląda mi to na rozwar , sama mam chyba trzy kolory tej bylinki - liście i pokrój bardzo mi do niej pasują . Rozwar kwitnie prawie całe lato , ma kwiatki dzwonkowate i nie lubi przesadzania ( w czym ja jestem mistrzynią :-) ). Pozdrawiam serdecznie i postaram się częściej być gościem u Ciebie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Zuziu. dawno mnie nie było, wiec wpadłam nadrobic zaległości. Ale u Ciebie pięknie, tyle kwiatów i rozmaitośc gatunków. A ja chcę zapytać o roślnke rdest, czy ją się kupuje z kłącza, czy nasiona? Podoba mi sie i posadziłabym kolo nowo wybudowanej altany, aby sie pięła. A moze Ty Zuziu wiesz, czy uczep aby podzielic na mniejsze kłacza to musi przekwitną, aby w przyszłym roku zakwitł??/ Chcę posłać dziewczynom i nie wiem? Zobacz go u mnie. Pozdrawiam serdecznie. ;:12
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za wizytę zapraszam częściej EWO-z tą roślinkomiałaś rację to rozwar pooglądałam w necie tak samo wygląda .GIGUŚ-ten Twój uczep to jakiś dziwny,nie widziałam takiego a co do rdestu to eksperymentuje na nim ,przysypałam kilka gałązek ziemią jeżeli to to się ukorzeni to nie ma sprawy, jeżeli tylko będziesz miała ochotę na niego jest Twój.
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Witaj Zuzia
Zakupki super.Mi najbardziej podoba się to ostatnie kwitnące drzewko.I widzę że już floksy u Ciebie zakwitły,a moje dopiero mają malutkie pączki
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

itaj Zuziu , jak Twój ogród pięknie sie rozrasta, ciagle coś nowego przybywa, kwiaty i krzewy piękne , biała lilia przypomina mi lilie św. Józefa, czy ona pachnie :?:

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO -floksy już u mnie kwitną ze 2 tygodnie,ale mam jeszcze inne darowane, nawet nie wiem jakie kolory ,to też maja małe pączki.To niby drzewko, to przypomniałam sobie i sprawdziłam nazwę to kufea,kiedyś prawdopodobnie była w każdym domu,a teraz wraca do łask, tak opowiadała pani co sprzedawała je.DANUSIU-to są silnie pachnące lilie, chociaż u nas nazywają je św.Antoniego,ale to chyba to samo.Mam jeszcze jedną odmianę białych i biało-różową,ale jak napatrzę się na inne kolory to zaraz coś bym dokupiła. A teraz mój klomb godecjowy.. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale bomba ten klomb ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj :P Zuzanko. Już wszystko wiem mój uczep to nie uczep tylko nachyłek okółkowy i rozszadza sie go z korzenia. Co do rdestu będę wdzięczna. Buziaki i miłego dnia
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”