Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16
Agnieszko ależ Ty pędzisz ze swoim wątkiem - ja nie mam tyle czasu i jak siadam do komputera to bije się z myślami co ważniejsze.
Twoje pomysły przy aranżacji hortensji sa bardzo przemyślane i trafne. Rośliny w większej grupie faktycznie tworzą mocne akcenty i wystarczy niewielkie uzupełnienie najniższego piętra aby stworzyć malownicze rabaty .
Czy Bodziszek Plenum spełnia Twoje oczekiwania bo mam jednego o pełnych kwiatach ( białe -Laura) i zauważyłam,że krócej kwitnie niż pozostałe ?
Twoje pomysły przy aranżacji hortensji sa bardzo przemyślane i trafne. Rośliny w większej grupie faktycznie tworzą mocne akcenty i wystarczy niewielkie uzupełnienie najniższego piętra aby stworzyć malownicze rabaty .
Czy Bodziszek Plenum spełnia Twoje oczekiwania bo mam jednego o pełnych kwiatach ( białe -Laura) i zauważyłam,że krócej kwitnie niż pozostałe ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nadal biało
Niebo jest zachmurzone, więc może znów dopada. Jakoś przestało mnie to złościć-ale ja mam pracę na miejscu, nie muszę dojeżdżać 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga,pięknie wyglądają donice przy wejściu do domu.U mnie jest tam zupełny cień i chyba nic by nie rosło bez dostępu słońca.
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Dzień dobry wszystkim!
Tu bura szmata na niebie, dużo śniegu i -5st na liczniku. Fe!
Dosiu, u mnie bardzo podobne okoliczności pogodowe... miłego dnia również!
Małgosiu, do donic w tak ocienionym miejscu można wsadzić hosty i niecierpki - powinny się bezproblemowo sprawdzić... Udanego dnia!
Ewa, nadal biało i w ogóle. Ciesz się, że nie musisz dojeżdżać, bo jest niebezpiecznie ślisko...
Krysiu, dziękuję za odwiedziny i słowo o hortensjach... z bodziszkami dopiero zaczynam przygodę, więc dopiero po jakimś czasie będę mogła się wypowiedzieć na temat Plenum... póki co, nie wiem o nich zbyt wiele ;-) Pozdrawiam!
Tu bura szmata na niebie, dużo śniegu i -5st na liczniku. Fe!
Dosiu, u mnie bardzo podobne okoliczności pogodowe... miłego dnia również!
Małgosiu, do donic w tak ocienionym miejscu można wsadzić hosty i niecierpki - powinny się bezproblemowo sprawdzić... Udanego dnia!
Ewa, nadal biało i w ogóle. Ciesz się, że nie musisz dojeżdżać, bo jest niebezpiecznie ślisko...
Krysiu, dziękuję za odwiedziny i słowo o hortensjach... z bodziszkami dopiero zaczynam przygodę, więc dopiero po jakimś czasie będę mogła się wypowiedzieć na temat Plenum... póki co, nie wiem o nich zbyt wiele ;-) Pozdrawiam!
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Aga, bardzo dziękuję za namiary na donice, mam nadzieję, że uda mi się wygospodarować kaskę na nie. Przede wszystkim chce się skupić na roślinach, bo z nimi jest więcej zachodu. Poza tym, M może drugi raz nie być tak wspaniałomyślny. A donice zawsze z jakiś obrywów się kupi. W każdym razie myślę, że w przyszłym tygodniu, jeśli tylko śnieg pójdzie precz podjadę do Konstancina i zrobię ogląd asortymentu. Na pewno wrócę nieuleczalnie zachorowana na coś, ale M coś uległy ostatnio (dziwne) to może i tu odpuści. Szybkiego pracowego dnia.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Aguś!
U mnie pogoda podobna, wviąz sypie i mroźno...tulipany przykryte, róże tez więc ogród bezpieczny.
Teraz trzeba tylko dotrwać do końca tygodnia, w przyszłym ma być lepiej!
Miłego dnia
U mnie pogoda podobna, wviąz sypie i mroźno...tulipany przykryte, róże tez więc ogród bezpieczny.
Teraz trzeba tylko dotrwać do końca tygodnia, w przyszłym ma być lepiej!
Miłego dnia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A ja sobie obejrzałam jeszcze raz te twoje pierwsze zdjęcia i zachwycił mnie ten biały floks przy tarasie. Zresztą go już dawniej widziałam kilka razy, ale nie rozpoznałam. Wygląda zupełnie jak hortensja. Też mam swojego, ale kępka bardzo niewielka. Będę musiała o niego za chwilę lepiej zadbać.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry Agus
tu tez buro, snieg sobie tak pomalu leci z nieba ale zimno strasznie nie bylo -4 - da sie przezyc. Tyle ze slisko jest jak szlag.

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Aguś, u mnie -8* rano a teraz śnieży. Nie tak mocno jak wczoraj, ale zawsze. Wzięłam się za doniczkowanie i dziś kanny pójdą pod łopatkę. Szkoda tylko, że duże donice w gruncie zostały, w warzywniaku... Jesień i zima zaszybko przyszły
, za chwilę wiosna mnie zaskoczy i tak ciągle tkwię w niedoczasie. Czy ja nie umiem czasem gospodarzyć ?
mam za to pachnącie hiacynty na parapecie i ich zapach w całym niemal domu.
A jak Twoje w wielkiej filiżance? Rozwinęły się?

mam za to pachnącie hiacynty na parapecie i ich zapach w całym niemal domu.
A jak Twoje w wielkiej filiżance? Rozwinęły się?
Ponoć dziś Światowy Dzień Drzemki w Pracy, zatem sami rozumiecie - senna jestem
Po obiedzie zamierzam czynnie celebrować ;-)
Marzenko, hiacynty roztaczają bardzo intensywny zapach w domu... przyznam, że aż męczący w większym stężeniu ;-) Moje w wielkiej filiżance już dawno przekwitły, a cebule czekają na jesienne wsadzenie do gruntu. Tobie życzę miłęgo obcowania z tymi uroczymi wiosennymi kwiatami
Julek, dobry... u nas prószy znowu, zatem zimowa aura ani myśli robić odwrotu... ignoruję jednak przeciwnika
Wandziu, ta moja kępa floksów jest już potężna, a sadzone były tylko trzy małe sadzonki - pięknie się rozrosła, kwitnie całymi wiechami kwiatów roztaczając przyjemną woń. Bardzo je lubię, a dokarmiam jak i inne rośliny - Osmocote. Pozdrawiam Cię!
Robaczku, trzymam się wizji końca zimy... mam jej dość dość dość! Oby do 16, do weekendu, a potem do wiosny...
Bogna, myślę, że wybierając kilka donic w tym miejscu nie zbankrutujesz - tam są naprawdę atrakcyjne ceny, a donice bardzo oryginalne. Ja się zasadzam jeszcze na 2-4szt, może jakieś misy tym razem
Dobrego dnia Ci życzę!

Marzenko, hiacynty roztaczają bardzo intensywny zapach w domu... przyznam, że aż męczący w większym stężeniu ;-) Moje w wielkiej filiżance już dawno przekwitły, a cebule czekają na jesienne wsadzenie do gruntu. Tobie życzę miłęgo obcowania z tymi uroczymi wiosennymi kwiatami

Julek, dobry... u nas prószy znowu, zatem zimowa aura ani myśli robić odwrotu... ignoruję jednak przeciwnika

Wandziu, ta moja kępa floksów jest już potężna, a sadzone były tylko trzy małe sadzonki - pięknie się rozrosła, kwitnie całymi wiechami kwiatów roztaczając przyjemną woń. Bardzo je lubię, a dokarmiam jak i inne rośliny - Osmocote. Pozdrawiam Cię!
Robaczku, trzymam się wizji końca zimy... mam jej dość dość dość! Oby do 16, do weekendu, a potem do wiosny...
Bogna, myślę, że wybierając kilka donic w tym miejscu nie zbankrutujesz - tam są naprawdę atrakcyjne ceny, a donice bardzo oryginalne. Ja się zasadzam jeszcze na 2-4szt, może jakieś misy tym razem

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tez ignoruje ale spac mi sie strasznie chce
oczy mi sie same normalnie zamykaja... trzeba wstac cos zrobic, bo tak sie nie da panie i panowie.
D. przywiozl mi 5 worow ziemi, cos mogla bym juz posadzic a tu nie ma jak wyjsc na zewnatrz, bo zimno.
ps a chcialam zapytac, jak kruszka z sikaniem w chalupce?

D. przywiozl mi 5 worow ziemi, cos mogla bym juz posadzic a tu nie ma jak wyjsc na zewnatrz, bo zimno.
ps a chcialam zapytac, jak kruszka z sikaniem w chalupce?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agusia jak mi sie chce słońca
Zimna u mnie strasznego nie ma...ale te bure chmury...no ile mozna toto ogladać
Tez przysypiam a walnełam dwie espresski ...ide nastawić trzecie....suw suw suw .....

Tez przysypiam a walnełam dwie espresski ...ide nastawić trzecie....suw suw suw .....
Doris, ja też rozpaczliwie pragnę słońca! Ja już po trzech kawach, zaraz idę wciągnąć lunch i drzemka na biurku ;-) Byleby do przyszłego tygodnia - ma być lepiej!
Julek, dziś Dzień Drzemki, dlatego jesteśmy takie senne
Wory zaraz zużyjesz - spoko - jeszcze z tydzień.
Kruszka nieźle - załatwia się na dworzu jak ją często wypuszczamy, co nie zmienia faktu, że jak się jej zachce to sika w domu - nie ma jeszcze odruchu wołania przy drzwiach o wypuszczenie... zrobi się wiosennie, to więcej czasu będzie spędzać na zewnątrz - nauczy się. Chyba, że masz dla mnie jakieś złote rady?? ;-)
Trochę miłych wspomnień:

...z Wandą i Franceską u Szmita

...z Franceską u Szmita

...cała ekipa u Szmita... PanM też jest - robi zdjęcia

...z Jule

...z Nutką

...spotkanie u Tamaryszka

...spotkanie u Soczewki
PS. Chyba mam od Was stałą autoryzację? ;-)
Julek, dziś Dzień Drzemki, dlatego jesteśmy takie senne

Wory zaraz zużyjesz - spoko - jeszcze z tydzień.
Kruszka nieźle - załatwia się na dworzu jak ją często wypuszczamy, co nie zmienia faktu, że jak się jej zachce to sika w domu - nie ma jeszcze odruchu wołania przy drzwiach o wypuszczenie... zrobi się wiosennie, to więcej czasu będzie spędzać na zewnątrz - nauczy się. Chyba, że masz dla mnie jakieś złote rady?? ;-)
Trochę miłych wspomnień:

...z Wandą i Franceską u Szmita

...z Franceską u Szmita

...cała ekipa u Szmita... PanM też jest - robi zdjęcia

...z Jule

...z Nutką

...spotkanie u Tamaryszka

...spotkanie u Soczewki

PS. Chyba mam od Was stałą autoryzację? ;-)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś piękne wspomnienia
Już niedługo forumowych spotkań czas.....mega pozytywne spędzony czas na łamach naszych ogrodów.

Już niedługo forumowych spotkań czas.....mega pozytywne spędzony czas na łamach naszych ogrodów.