Mój świat roślin ewy_rozalki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: mój świat roślin ewy_rozalki
Ja się docieplam waszym miłym towarzystwem 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzeba sobie jakoś radzić ,ja pielęgnuję swoje nieliczne wschody heljotropa ,które bardzo mnie cieszą.Na bezrybiu i rak ryba ,jak mówią .
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Jutro jest 19.02. czyli dobry dzień księzycowy do siania, sadzenia itd. wobec powyższego od rana zaczynam siać, sadzić - oby tylko nasion nie zabrakło 

- ewa_rozalka
- 1000p
Marysiu a co będziesz siała i sadziła ,jestem okrutnie ciekawa
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Mam jeszcze do posadzenia bulwy begonii, wsadziłam odnóżki pelargonii do wody i puściły korzonki, więc trzeba do ziemi, mam z ubiegłego roku trochę nasionek heliotropu, kupiłam lewkonię i połowę paczuszki wysieję. Ponadto strasznie w tym roku zachciało mi się zatrwianu /tatarski/ na suche bukiety, na jesieni kupywałam na rynku 3 gałązki do suchej kompozycji i zapłaciłam 7 zł, więc w tym roku posieję sobie gdzieś w kąciku. na razie tyle, bo póżniej jeszcze coś się znajdzie.
- ewa_rozalka
- 1000p
Zatrwian kiedyś miałam ,jest śliczny .Dobrze znosi suszę i kocha słoneczko.Siej Marysiu siej.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Ja tez zaczynam 19.02 wysiew

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
A Zuzolka co sieje ? Wszyscy sieją to ja chyba zajrzę do swoich nasion.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Ewo sieję ; nachyłek dubarwny, gazanie, dzwonka karpackiego ,sasanke, pomidorki koktailowe mam tez dalie bluesette chcem ja wsadzic do ziemi a jak wykiełkuje posadzic na działce , kupiłam tez cebulki mieczyków mix i tez chcem zrobic to samo co z dalią nie wiem czy dobrze robie z tymi cebulkami ale chcem spróbować pierwszy raz będę experymentować 

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, piękna naparstnica - znasz może odmianę?
Ewciu, ja też trzęsę się nad nielicznymi siewkami heliotropa. Bardzo słabo powschodził mi w tym roku
.

- ewa_rozalka
- 1000p
Kasiu,ta naparstnica to zwykła siewka .Kiedyś,dawno temu kupiłam torebkę nasion i rozrzuciłam po orodzie .Wysiały się ,gdzie chciały ,jeżeli nie tu gdzie mi pasuje ,to przenoszę maluchy w inne miejsce
i pięknie rosną .tak samo robię z ostróżkami.
i pięknie rosną .tak samo robię z ostróżkami.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo Twój ogród wygląda obłędnie. Tyle różnorodnego kwiecia powala na kolana. To już nie jest ogród przydomowy tylko domek jest jego dodatkiem
Nawet nie wiedziałabym co wskazać, że wiedzie prym dla oczu - chociaż uwielbiam m.in. róże, a tych u Ciebie pod dostatkiem
Pozwolisz, ze przycupnę sobie pod jakimś krzaczkiem

Nawet nie wiedziałabym co wskazać, że wiedzie prym dla oczu - chociaż uwielbiam m.in. róże, a tych u Ciebie pod dostatkiem

Pozwolisz, ze przycupnę sobie pod jakimś krzaczkiem
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
A ja będę tu głosem zdrowego rozsądku.zuzola11 pisze:Ewo sieję ; nachyłek dubarwny, gazanie, dzwonka karpackiego ,sasanke, pomidorki koktailowe mam tez dalie bluesette chcem ja wsadzic do ziemi a jak wykiełkuje posadzic na działce , kupiłam tez cebulki mieczyków mix i tez chcem zrobic to samo co z dalią nie wiem czy dobrze robie z tymi cebulkami ale chcem spróbować pierwszy raz będę experymentować
Warto trzymać się zalecanych przez producenta nasion terminów siewu. O tej porze roku dzień jest krótki i często pochmurny. Jeżeli posieje się nasiona za szybko to siewki będę z powodu braku słońca wyciągnięte i wiotkie. Pomidory porosną wysokie i słabe. Wcale nie zaczną wcześniej owocować. Chyba, że macie specjalne lampy doświetlające

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu