Moje kwiaty od A do Ż cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.4

Post »

Faktycznie sporo masz Reniu jeszcze czap śnieżnych w ogrodzie ...u mnie z lekka się topi ...ale znów leci kolejny ... :(

Już nie mogę patrzeć na to białe za oknem ...tek tęskno za kolorami wiosennymi ...nawet maleńki kwiatek cieszy ;:108 ...jaki pojawi się w ogrodzie ...pierwsze są u mnie ranniki .

Pozdrawiam serdecznie :wit ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ty masz widzę dużo więcej śniegu niż u mnie ;:108 a te sople ;:333 wyglądają,,,pewnie w dzień trochę puszcza ,potem nocka mrozi,,,i tak w kółeczko :wink:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagodka..i u mnie śniegu coraz mniej..a sople coraz większe;)))Ja też tęsknię za kolorami...Ty choć piknie nimi operujesz w swoich rękodziełach.. ;:138

anabuko1..tak masz rację ..właśnie tak się dzieje..a że śniegu dużo więc i sople coraz dłuższe;)))

Odrobina koloru w ten jeszcze zimowy dzień..

Obrazek Obrazek

Dla Ciebie;))

14 LUTY
WALENTYNKI 2013 !!!

W kalendarzu jest taki dzień,
kiedy wszyscy kochają się.
Dla tego dnia warto żyć,
bo dobrze jest kochać
i kochanym być.
Miłość jest ważna
i niech wiecznie trwa,
a nie tylko tego jednego dnia.

????????????SERCEM
?????????????OTULAM
??????????????????
????????????????????
?????????????????????
?????????????????????
????????????????????
???????????????????
??????????????????
????????????????
CUDOWNYCH WALENTYNEK ŻYCZĘ
POZDRAWIAM SERDECZNIE !?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Reniu,szukałam w necie kompozycji begoniowych i przypadkiem trafiłam na twoje zdjęcie.Mogłabyś powiedziec mi co to jest ta zielona roslinka?Jesienia skubnęłam kawałek od kolezanki i przetrzymała mi na oknie w kotłowni.

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu to jest Portulaka wielkokwiatowa;).. tu masz więcej na jej temat.. http://rosliny.wymarzonyogrod.pl/baza-r ... owa,3_436/
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ...uśmiechnięta Kobieto ...jak miło Cię widzieć ...ślicznie wyglądasz ... ;:224 ;:196

Siedziałam sobie dzisiaj przy kompie ...a tu jak nie walnie ..aż się dom zatrząsł .....myślę sobie ...Boże , chyba piec wybuchnął , albo na parterze coś eksplodowało ...obleciałam parter , sutereny , wyjrzałam na dwór ...a tam... :shock: ...zlodowaciały śnieg , ogromne kawały , zsunęły się z dachu ( mamy pokryty blachą bordową ) ....do ogrodu ...
Z otuliny , czy też perforowanej blachy delikatnie się wytapia , a u mnie zsuwa się kawałami ...sople też wiszą , pomimo , że rynny są szczelne ( nowe ) ...a to na pewno przez to pokrycie dachowe . Topi się , w ciągu dnia , w nocy zamarza i potem wiszą takie lodowe kikuty ;:306 .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja brdzo lubię tą serduszkę,,,przypomina mi moje dzieciństwo,,,oczywiście też ja mam :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tak , jak u mnie Aniu...też mi przypomina dzieciństwo ...rosła w ogrodzie u mojej Matki Chrzestnej ...robiłam z niej kolczyki ...a gdy już uprawiałam swój ogród , to kupiłam i miałam swoją . Urosła do dużych rozmiarów i ...po którejś zimie nie wyszła ...zwyczajnie zgniła ...
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagodka..Dziękuję ;:196
W takim razie to straszy Nas to samo..u mnie też z wielkim c hukiem śnieg spada z dachu..ale jeszcze dużo go jest..bo w nocy mrozi..padający deszcz zrobił powłokę lodową...a słońca nie ma... :(

anabuko1..Moją pierwszą serduszkę ..straciłam jakieś 6 lat temu..kiedy wyjechałam a ogrodem z doskoku zajmowała się moja młodsza siostra..i tak na wiosnę chcąc coś mi pomóc skopała część kwiatową...i przy okazji wykopała mi ją..i wyrzuciła ,bo nie wiedziała co to za korzeniska...a była dość pokaźna już krzewina :( Zresztą wtedy potraciłam wiele więcej roślin..Ona nie zna się na ogrodnictwie..po prostu myślała że jak skopie miedzy różami to wystarczy..

Powoli śniegu ubywa..jednak skorupa lodowa tak szybko się nie chce topić..zwłaszcza że temperatura w granicach 0 -+1 się utrzymuje ..bez ;:3 ...jednak to już połowa lutego..i to pociesza :heja
Była dzisiaj w ogrodniczym..jest już dużo cebul...Dali Begonii ,Irysów..ale ja tylko kupiłam słonecznik dla ptaków..i ziemię do doniczek..tych kwiatów już nie kupuję :(
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Reniu widzę że skusiłaś się już na pierwsze wiosenne zakupy. Ja dzisiaj przeglądnęłam moje bulwy begoni ale na razie nie wypuszczają żadnych oczek a ja wsadzam dopiero jak coś wypuszczą bo mało miejsca juz na parapetach. U mnie od strony domu śnieg powoli znika i wychylają się noski tulipanów.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szyszunia..to tylko trzy Begonie..na razie tyle..dzisiaj wsadzam je do doniczek..bo dopiero kupiłam ziemię ..troszkę wcześniej potrzymałam na parapecie z odrobią wody..ale widzę że tylko dwie mniejsze pokazują listeczki ta większa jakoś się jeszcze nie kwapi do życia):

Obrazek Obrazek

A taki mam nawis nad oknem..z dachu śnieg zjeżdża..

Obrazek

I dzisiejszy widok z okna..

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspomnienia...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Reniu,to moje chyba nie jest portulaka.Jak by ci się chciało zerknąć u mnie w wątku kilka stron wstecz pokazywałam swoja roslinkę nn.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu byłam;)))

Znowu mrozi i sypie.. :( więc poszukałam sobie zajęcia..i stwarzam swoje kolory bo białego mam już dość.. ;:7
Moje pierwsze kroki..to dopiero półprodukty ..schną i czekają na dopracowanie i lakier..nie jest to jakieś arcydzieło ale własne i cieszy:))

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ...czy ta metoda zdobienia , to decupage ? Powiedz , proszę ..jak i co ...mam ochotę pobawić się ozdabianiem przedmiotów drewnianych ...z motywem lawendy i białe talerze chcę też ozdobić , oraz akcesoria łazienkowe . Wiem , że kupuje się serwetki klej i ....
Śliczne ...naprawdę ...masz wyczucie smaku ...to widać gołym okiem ... ;:180 ;:215 .

U mnie cały świat zasypany ....i ach , nerwy mnie biorą , więc zasadziłam dzisiaj pelargonie ....a słoneczko wyłaziło i ...się schowało ;:145 ...czułam wiosnę ...a teraz ...znów zima ....
Pozdrawiam wieczorowo- nocną porą ;:196 :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”