Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Tylko pamiętaj, że jeśli chcesz robić wysmakowane kompozycje kolorystyczne, możesz się lekko zdziwić ;:306 Pomyłki są chyba wpisane w rośliny z Biedronki :D Polecam jednak emocje towarzyszące oczekiwaniu na kwiaty. W zasadzie żadna z kupionych tam roślin mnie nie zawiodła (tylko nie należy czekać zbyt długo z kupowaniem), tylko np. zamiast przwrotnika wyrósł bodziszek, biała tawułka kwitnie na różowo-dla mnie to żaden prolem, bo lubię kolorowo i umiem przesadzać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś no ja też wyznaję taką zasadę.... jak nie pasuje to przesadzam, więc żaden problem :D A moje skrzynki będą kolorowe..... tylko nie będzie różu i fioletów, więc jeśli się trafi jakaś różowa to wyeksmitujemy w donicę i w inny zakątek :D
Ja niestety za niespodziankami nie przepadam, bo często zależy mi na konkretnej roślinie i jestem bardzo zła jeśli okazuje się czymś innym.... chociaż czasami są wyjątki i lubię dreszczyk emocji , i tak będzie w przypadku begonii 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz już wiem, gdzie mogę znaleźć konkretne rośliny :roll: Jednak na przykład piwonia okazała sie przepiękna-zakwitła jak należy w drugim roku po posadzeniu i to naprawdę okazała się Sarah Bernhard :D Jednak nie mam pewności, że wszyscy mieli takie szczęście.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Agnieszko tak planuję wysiać, tylko muszę kupić nasionka. Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się wyjechać w miasto ;:306
U mnie też problem z parapetami, ja przeznaczam jeden pokój na tzw szklarnię. Wstawiam tam dwa stoły
(już stoi jeden z ukorzenionymi koleusami, zielistkami, pelargoniami) na nich właśnie ustawiam donice, podłoga też obstawiona donicami. A jak pogoda pozwala ustawiamy foliak i codziennie wędrówka z rozsadami, rano wynoszę, po południu wnoszę. Wtedy mają lepsze doświetlenie, rosną prosto, sadzonki nie wyciągają się, a przede wszystkim jak podlewam nie muszę być taka ostrożna, że nakapię na podłogę. U mnie zawsze rozsad wiele, wiele.... za dużo, bo ja nie tylko dla siebie, mam wtedy tylu chętnych, taka ze mnie instytucja charytatywna :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś ja niestety nie miałam okazji przekonać się czy u mnie była faktycznie Sarah Bernhard, bo nie przetrwała poprzedniej zimy, podobnie jak kilka innych kupowanych z netu sadzonek piwonii ;:145 Może i na piwonie się skuszę jeśli będą...... jakie by się nie okazały to będzie ok, bo praktycznie mam tylko majówki....

Dorotko jesteś pracowita jak mróweczka, że chce Ci się tak wędrować z tymi sadzonkami, ale później piękne dorodne roślinki wynagradzają ten wysiłek :D Zazdroszczę Ci, że możesz sobie przeznaczyć cały pokój na roślinki, u mnie w domku niestety nie ma takiej możliwości.... Żeby się pomieścić z sadzonkami, to ściskam je gatunkami w duże donice, tak, aby tylko przetrwały zimę..... po 20 i więcej sadzonek w jedną.... a dopiero wiosną robię sadzonki i rozsadzam do oddzielnych donic.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Agness :wit
Zaskoczyłaś mnie bardzo, myślałam że tylko pogaduchy masz a Ty już za ogrodem stęskniona :lol:
Powiedz tylko jak mam nadrobić tyle zaległości żeby być w temacie :;230
Nic to, postaram się chociaż ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu już coraz bliżej wiosny i coraz bardziej tęskniło mi się do naszych ogrodowych klimacików i rozmów o roślinkach i wiosennych planach ogrodowych :D Zaległościami nie zawracaj sobie głowy, nie wracaj, nazbierało się tego sporo przez czas Twoje nieobecności..... bądź na bieżąco ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit :wit :wit miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Tak myślę o doniczkach, o których napisałaś, że masz ich dużo i różnych. To też może być atut i można zrobić z nich ciekawą aranżację.
Znalazłam fajny artykuł o tym http://www.e-ogrodek.pl/a/7130,doniczkowe-kompozycje
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Ja też sie nigdy nie zawiodłam na roślinkach z biedroszopu, chodz kolorki to loteria, jak totto lotto ;:306 ;:306 np orliki, zawsze co roku kupuje czerwonego, a wychodzi zółty, biały lub fioletowy, chodz i tak są wspaniałe :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko i Tobie miłego dnia ;:196

Aniu wiesz u mnie to troszkę z lenistwa :oops: :lol: duże skrzynie nie muszą być tak często podlewane jak doniczki 8-) a i chęć zmiany..... doniczki mam zawsze, od wielu wielu lat.... chce mi się zmiany aranżacji a skrzynie bardzo mi się podobają :D
Dziękuje Ci za linki, wszystkie kompozycje śliczne. Ja pokażę kilka moich doniczkowców :wit

Kasiu w takim razie zaryzykuję i ja z begoniami i piwoniami, każda jaka wyjdzie będzie ok :D Najważniejsze, że dorodne zdrowe sadzonki :D

Tarasowe wspomnienia :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Jeżu, to ja się z tym linkiem wygłupiłam. U Ciebie to dużo lepiej wygląda! Praktyczna strona czyli podlewanie to faktycznie priorytet, zwłaszcza że jednoroczne to zazwyczaj "pijaki" są.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś tarasowe wspominki łapią za ;:167
Widzę w oddali skrzynie co to takiego? Poluję na taką ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ło matko, po co ja zajrzałam ;:223 Teraz masz mnie na sumieniu, no chyba, że powiesz, że ten, ten, no ta pokrzywka :oops: to z wrażenia zapomniałam, przezimowała ci i będziesz miała młode ( 9 zdjęcie, drobne listki) :oops:
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

;:167 oj łapią za serce :) przepiękne kwiaty i kompozycje, masz talent artystyczny nie ma co ;:138 ale ta skrzynia mnie zaintrygowała, pewnie musi być stara :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”