Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

A ja lubię pstrokate połączenie - czerwieni z żółcią, ale obie barwy mocno nasycone ;:167 Mam takowe zestawienie w skrzyniach na tarasie, ale chyba w tym roku przełamię je białą mgiełką gipsówki jednorocznej ;:224
Tego iglaka widzę już u drugiej osoby i nikt niestety nie zna jego nazwy ;:145
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak-tak, roboty bedziesz miala troche. Jednak jak sie sadzi na czysta rabate, to jest pikus ale jak sie zacznie tasowac chabaziami na juz zarosnietej, to jest jazda po bandzie :;230
No ale cos trzeba robic :wink: Pomysl moze zeby do tego fioletu z czerwienia dosadzic biale floksy i bedzie spoko.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś przyleciała z życzeniami do Ciebie....samych serdeczności i spełnieniach wszystkich życiowych i ogrodowych marzeń ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Przy takich robotach to faktycznie porządny sprzęt potrzebny ;:108 . Ja 2 lata temu nabyłam szpadel firmy Fiskars i jestem z niego bardzo zadowolona. Sądzę, że jeszcze parę lat w dobrym stanie będzie służyć :uszy .

Piękne te Twoje rabaty a rozumiem również zimowe planowanie. Ja wciąż siedzę i kombinuję co by tu zasadzić, albo przesadzić :;230 . Mój M to już dawno powiedział, że moje rośliny to powinny rosnąć w doniczkach i to na kółkach ;:306 . Na przestrzeni paru lat, od kiedy mam ogród niektóre zmieniały już miejsce 4 razy ;:224 . Tak więc zrozumiałe, że szpadel muszę mieć porządny :;230 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko ja sama nie wiem czy ten zestaw pozostanie, czy roślinki rozwiodę :wink: :lol: Pasują mi tam troszkę niższe floksy i kto wie, czy nie będzie podmianki....ale to tylko takie luźne myśli....zobaczymy,...... u mnie sto zmian na minutę :wink: :lol:

Ewuniu ja nigdy nie miałam białych doniczkowców....a teraz za mną ,,chodzą,, 8-) :lol: Chyba się skuszę na białe petunie :D U mnie w skrzynkach będzie jak wszędzie kolorowo, więc taka kropla bieli wszystko ładnie uspokoi :D
Białe pelargonie to świetny pomysł.... są przepiękne. Ja się decyduję na petunie, bo pelargonii mam dużo i che mi się odmiany :D

Madziu ja też bardzo lubię czerwień z żółcią, sama często stosuję to połączenie .... intensywne jest bardzo, ale ja uwielbiam intensywne dynamiczne kolory :D
Gipsówka w zestawieniu o którym piszesz będzie przepięknie wyglądała :D

Julu faktycznie przerabianie dojrzałej rabaty jest dużo bardziej pracochłonne niż zakładanie nowej....ale cóż, jak trzeba, to trzeba.....damy radę 8-) :lol:
Z tym białym floksem do wyciszenia tych moich barw świetny pomysł :D

Aguś bardzo dziękuję za życzenia, ja obchodzę w kwietniu , ale te będą na zaś ;:196

Edytko
no właśnie planuję Fiskarsa, wybrałam sobie już na allegro zestwik narzędzi - szpadel, grabie , grabie do liści i 2 sekatory - bo namiętnie gubię :roll: :lol: ale jeszcze zwlekam z zamówieniem, bo po świętach w kieszeni pusto a i chcę kupić 15 dużych drewnianych skrzyń na kwiaty, więc kasiorki sporo potrzebuję :roll:
A wiesz...... z tymi roślinami w donicach na kółkach to niezły patent :wink: :;230
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Piętnaście skrzyń, no to ładna kaska na to pójdzie :;230

ale efekt na pewno będzie fenomenalny
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aga u Ciebie zawsze można zaczerpnąc pozytywnej energi :D
Piękne zestawienia i tyle kolorów i odrazu się człowiek lepiej czuje :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ja też puste miejsca po różach powoli zapełniałam, trochę ogarnął mnie lekki bunt co do róż, dokupiłam kilka okrywowych, rabatówki. Została mi jedna długa rabatka po wielkokwiatowych, rosną tam dwie najbardziej wytrzymałe sierotki, smutno im bez towarzystwa. Mam kilka odmian zanotowanych, czy je kupię to czas pokaże.
Pozdrawiam Dorota
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko no właśnie kasa mnie powstrzymuje :roll:
Chciałabym wszystkie donice wymienić na skrzynie i na tarasie i dookoła domu, ale jak tak wędruję po allegro i oglądam ofertę, to widzę, że jednak nic z tego..... pewnie zakupy podzielę sobie na 3 raty :roll: Jesienią była fajna oferta, takie skrzynie jak chciałam wystawiał producent za około 50 zł..... teraz takie są w okolicach 100 zł :roll: .... jestem wściekła na siebie, że wtedy nie zdecydowałam się, ale nie chciałam na jesień, bo nie ma gdzie przechowywać,a na dworze by niszczały..... W tym roku kupię chyba tylko na taras 5 sztuk, następne za rok.... Na razie jeszcze cały czas zwlekam z zamówieniem , liczę na to, że bliżej wiosny pojawią się atrakcyjniejsze oferty....

Grażynko bardzo się cieszę, że mój kolorowy ogród nie odstrasza nadmiarem barw, a działa relaksująco i antystresowo :D

Dorotko ja identycznie, wściekła byłam po tych różanych stratach..... teraz mi już przeszło, ale nie będę sadziła ich tak dużo jak przedtem..... marzy mi się kilka odmian, które koniecznie chcę mieć , ale to też pomalutku, nie w tym sezonie....
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Zachwycające lilie , liliowce oraz floksy , jak dla mnie wcale się nie gryzie , wręcz idealnie komponuje się na tle zieleni . ;:138
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Oooo, zakupy szykują się konkretne ;:224 .
Ja tez mam sekator Fiskarsa do gałęzi i bardzo sobie chwalę ;:108 . Jeszcze muszę dokupić porządny, ręczny do przycinania róż :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś miłości ;:167 , radości :;230 , zdrowia wielkiego ;:159 ,
no i róż, hortensji, lillii i innego kwiecia, skrzyń wszelakich a to wszystko w ekstra cenach :D
;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Obrazek

Najpiękniejszych chwil w życiu ; zdrowia , radości , miłości i wiecznej młodości , a także cudownych kwitnięć w ogrodzie ;:196 ...życzy Iga

Oto moja dedykacja muzyczna , którą uwielbiam ...tylko , że w latach 70 nie śpiewała tej piosenki Mariah Carey

http://www.youtube.com/watch?v=H6oGuXenlNo
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, z okazji Twojego dnia życzę Ci samych słonecznych dni (i deszczu w nocy dla roślinek;-)), i wszystkiego kwitnącego ;:196 Najlepszego ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś wiesz co,

ja już nic nie rozumiem,chyba też Ci życzenia złożę, bo jak sierota się czuję,

Ty jesteś pewna że nie masz dzisiaj imienin???, bo chyba ludzie wiedzą lepiej :;230

Wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się kwietniowych imienin życzy Agata z rodzinką i zwierzaczki :;230

Obrazek

No i już lepiej się czuję ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”