Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Danuś mnie by te goździki pasowały jako kolejne poduchy na skalniak. Ze skalniaczka muszą wyjechać płożące jałowce, za bardzo się rozpanoszyły, a na ich miejsce... zwłaszcza, że tak długo kwitną, dłużej niż te, które mam. A chcesz kielisznika, prawda? ;:196

Agnieszko -Agness witam Cię bardzo serdecznie! :wit Po obejrzeniu Twojego ogródka to ja zaniemówiłam, od ilości kwiecia można u Ciebie dostać zawrotu głowy ;:224 Dziękuję bardzo za miłe słowa. Dosadzić muszę sporo roślin, szkoda, że wypłata tylko raz w miesiącu!

Asieńko takiej formy grypy nie przechodziłam nigdy, w domu 24 stopnie, a ja naubierana jak miś, bo ciągle mi zimno. Samopoczucie staram się sobie poprawiać oglądając np. Twoje fotki z lata ;:306 , no i trochę kombinuję nad kolejna metamorfozą w ogrodzie. Goździki zobacz koniecznie! Oniemiałam jak je zobaczyłam, prawdziwa geisha!

Adrianie :wit witam w moim dopiero tworzącym się ogrodzie. Ech, gdyby tak mieć nieograniczony budżet... ;:224 Bardzo miło czytać takie opinie o sklepie, w którym chciałoby się coś zamówić! Podoba mi się tam jeszcze kilka innych"kwiatków"... ceny może nie są najniżesze, ale jeśli sadzonki dorodne i zdrowe to chyba są tego warte. Do Ciebie zawitam za chwileczkę! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:173

Jasiu pod ceną jest podana ilość sadzonek ;:196 Też przeglądam... i jeszcze dzwonki skupione... ech...te marzenia! ;:oj
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Cześć Nela, dawno nie byłam u Ciebie. Przeczytałam listę "królewien" różanych i jestem pod wrażeniem jak pięknie się komponują kolorystycznie. To będzie taka jednoloita w kolorze rabata różna?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Weszłam bezpośrednio na stronę Starkla i ... zakochałam się - te goździki są niesamowite!
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kornelio niektóre byliny może i ciut drogie ale np bananowce za 20zł to taniocha u nas za podobne sadzonki życzą sobie 40-60zł... :roll: no i tam kupiłem przepiękną rudbekię "cherry brandy" czerwono - różową ;:167 u nas ciężko ją dostać. Ja już zamówienie złożyłem teraz czekam do wiosny na wysyłkę :D

Wpisuję jeszcze o budleji bierz w ciemno! skrętolistną mam 2 lata kupiłem jako 2 badylki teraz ma 2m, nic nie marznie i nie okrywam, a poprzednie 2 zimy były bardzo ostre temp. dochodziła do -30
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Iwonko na ten rok zaplanowałam ciąg dalszy metamorfoz w moim ogrodzie. Chcę trochę stonować kolorystycznie w doborze roślin. Z braku czegokolwiek brałam wszystko co mi darowano, teraz już zaczynam grymasić. Inna sprawa, że jak pisałam wcześniej nadmiar kolorów zaczął mnie nieco męczyć, a najbardziej odpoczywałam przyglądając się lawendzie! Na szczęście nie mam kwiatów w czerwonym kolorze, wyjechały "żółtaczki" przed ogródek, bo wyrzucać nie chciałam... Będzie pastelowo, stąd te blade róże, kremy, biele, w ubiegłym roku dokupiłam bylin w kolorze bieli, różu i niebiesko-fioletowym - to tak celem wypełnienia wolnej przestrzeni na rabatach. Róże chcę dosadzić w wolne miejsca pomiędzy krzewy, tak aby stworzyły swoiste barwne akcenty.
Obrazek

Mam nadzieję, że będzie fajnie!

Asiu no mnie też "odmietło" na ich widok! ;:306

Adrian na ja się tej rudbekii wciąż przyglądam! Wolałabym, żeby była bardziej różowa niż czerwona, podoba mi się okrutnie, ale intensywna czerwień nie pasuje mi do ogólnej koncepcyji ;:306 A widzisz, wystraszyłam się i nie zamówiłam, ale ja oglądałam taką prawie granatowo-kwitnącą! Fajny jest też prusznik! Cudownie kwitnie aż do jesieni, ale też się boję czy nie za delikatny! Istne cudo!
Obrazek
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Pastele pięknie się wpasują w Twój ogród, trzymam kciuki za plany.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Właśnie ona zmienia kolor w czasie przekwitania z takiej cherry jak po lewej na róż po prawej. Prusznik niestety marznie... :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ja tez się kiedyś przymierzałam do prusznika, bo lubię niebieskości, ale ponoć delikatny i marza, więc odpuściłam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nelu, witam w środę (już z górki!) ;:196 Jak zdrowie? Idzie ku lepszemu?
Masz bardzo dobry zamysł, żeby posadzić róże pomiędzy rosnącymi już iglakami... widziałaś ogród Asi0809? Ona stosuje podobną koncepcję nasadzeń i efekt jest zjawiskowy :)
Pozdrawiam ciepło, A.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś toż dzisiaj czwartek juz w połowie górki jesteś ...a ja myślałam że tylko ja żyje na lata :;230
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzisiaj już czwartek?? To zmienia postać rzeczy! Ale się cieszę! Dana, naprawdę dzięki że mnie oświeciłaś - zgubiłam przez wczorajsze złe samopoczucie jeden dzień :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu cudownie będzie wyglądał Twój ogród w takiej pastelowej odsłonie..... ja najlepiej się czuję w wesołym i barwnym otoczeniu, ale uwielbiam podziwiac takie stonowane pełne elegancji pastelowe ogrody :D Widok naprawdę będzie zjawiskowy , chociaż już jest elegancko i pięknie :D Ja bardzo namawiam Cię na lilie ;:224 wspaniałe, szlachetne kwiaty, bajecznie wkomponowałyby się w Twój ogrodowy styl, mnóstwo jest odmian w takich właśnie kolorach jak preferujesz :D
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kochani witam cieplutko! U mnie nadal trwa goń myślowa dotycząca metamorfoz ogrodowych. Plany wkleję trochę później, bo może się koncepcyja zmieni?
Iwonko każdy kciuk na wagę złota! Ja trzymam za Ciebie, a Ty za trzymaj proszę za mnie! ;:215

Adrianie jednak zbyt krzykliwa ta rudbekia, będę szukać czegoś innego, w bardziej stonowanej barwie. Dziękuję ;:196

Izuniu choć zjawiskowy, u mnie nie zagości z tej samej przyczyny! ;:185

Aguś ;:196 Ze zdrowiem właściwie lepiej, gorączka minęła, ale katar jak był, tak jest nadal, tyle, że zmienił konsystencję. ;:306 Wiecie, że dopiero po przeczytaniu Waszych wpisów uświadomiłam sobie, że istotnie to już czwartek! Na tym chorobowym też mi się dni mieszają!
Ogród Asi chyba widziałam, to ten taki geometryczny, prawda? Jest piękny, ale on z założenia miał być taki uporządkowany i "kanciasty". Mój też ma być uporządkowany, ale o "opływowym" kształcie ;:306 Dzięki, że popierasz moją koncepcję. ;:168 To dla mnie bardzo ważne!

Danuś bo prawda jest taka, że my żyjemy od lata do lata ;:3

Agnieszko - Agness do pewnego czasu sama sadziłam wszystko ze wszystkim, w każdym kolorze tworząc coś na kształt wulkanu energii. A że sama jestem niemal jak wulkan, do tego sytuacje i stresy codzienne potęgują to wrażenie, najlepiej odpoczywam wśród zieleni przełamanej czymś delikatnym, mało krzykliwym. Stąd te pastele i lawendowe niebieskości ;:170 O liliach myślę też od ubiegłego roku. Na razie posadziłam 5 Casablanek, pewnie się nie oprę i kupię następne. ;:173 Niedaleko nas co roku odbywa się festiwal lilii, więc pewnie się wybiorę! ;:224

Miłego! Faktycznie już bardzo z górki... ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mnie się też bardzo podobają róże (i powojniki) między iglakami. Jakieś specjalne odmiany między iglakami, czy taki miszmasz?

p.s U mnie M ma grypę (wiadomo chłop w chałupie wrzód na d...gorzej jak dziecko), więc z tym kichaniem na mnie chyba sobie wykrakałam.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ja też bym ci proponowała Lilie do kompozycji , jest moc odmian w delikatnych kolorach ale również Ostróżki , które pięknie wyglądają z Różami a tu też masz gamę odmian i kolorów od granatów , niebieskości , lila , róże , biel :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”