Kwiatuszki :)
Mandragora, listki ucinałam zaraz przy łodydze, czyli z ogonkami.
Niektóre mi pousychały, niie zauważyłam też żeby z reszty coś się "wykluwało", ale będę cierpliwa i zaczekam.
Chociaż czytałam, że rozmnażanie z listków jest trudne. ;:70
Niektóre mi pousychały, niie zauważyłam też żeby z reszty coś się "wykluwało", ale będę cierpliwa i zaczekam.
Chociaż czytałam, że rozmnażanie z listków jest trudne. ;:70
"Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia!" Wilhelm Raabe, pseud. Jakob Corvinus
Effa, umknął mi wcześniej Twój post.
Pocieszyłaś mnie z Zamioculcasem, już się do niego zniechęciłam
A Cycas rzeczywiście z kiermaszu.
Ja żadnego nie opuszczam, jeżeli tylko zobaczę plakat na mieście.
Pocieszyłaś mnie z Zamioculcasem, już się do niego zniechęciłam

"Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia!" Wilhelm Raabe, pseud. Jakob Corvinus
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jeśli chodzi o zamiokulkasa to długo trzeba czekać na efekty, ale dopóki nic z listkiem się nie dzieje, to znaczy, że wszystko jest na dobrej drodzeedytqa pisze:Effa, umknął mi wcześniej Twój post.
Pocieszyłaś mnie z Zamioculcasem, już się do niego zniechęciłam![]()

Ja w miarę możliwości też staram się być na każdym kiermaszu, nieraz wiem że nic nie kupię ale i tak idę... tak chociaż poogladać muszę

Wsadziłam 3listki zamiokulkasa w październiku zeszłego roku teraz na listkach pojawiły się brązowe plamki i chciałam je wyrzucić wyrwałam listki a one mają takie ładne bulwy i są już przebite tak jakby miały wypuszczać nowe łodygi wsadziłam je dalej do ziemi i zobaczę co będzie dlatego musisz być cierpliwa i nie zrób podobnych błędów jak ja.
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Piękne masz kwiaty. :P Zamiokulaski na pewno ukorzenią sie i wytworzą Ci bulwki.Ja też tak ukorzeniam listki jak Ty i już mam korzonki.
Nie wiem czy twoja fitonia nie ma za dużej doniczki.Ten kwiat ma słabo rozbudowaną bryłę korzeniową (wyczytałam to w googlach o tym kwiatku) i nie lubi za dużej doniczki.Nawet w sprzedaży te kwiatki są w malutkich doniczkach,wtedy lepiej rosną w liście.

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.