Mój ogród na fotografii cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. II

Post »

Tak się zaczytałam w tych trudnych życiowych przeżyciach , że zapomniałam kogo odwiedziłam :roll: Nie na moje zdrowie ani nerwy, abym mogła znosić to co Ania i dlatego zaraz po ślubie wyjechałam z mężem daleko do innego miasta.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

O matko ja jestem już 3 razy teściową i babcia dwóch wnuków i nawet jeżeli mam coś do powiedzenia w ważnych sprawach o wnukach to mówię im w cztery oczy,ale to dotyczy spraw zdrowotnych lub wychowawczych bo bywają często u mnie.Ale jak są rodzice i wnuk pyta mnie się czy coś może odsyłam go do rodziców żeby właśnie podkreślić dziecku ważność jego rodziców .Moja teściowa śp.też dużo mi w życiu namieszała dopiero to zrozumiała jak ja byłam ciężko chora i powiedziała mi to ,że nie zasłużyłam na jej takie traktowanie jak była na łożu śmierci to tylko mnie słuchała i byłam dla niej kimś najważniejszym i ostatnie słowa wypowiedziała do mnie i nie mam do niej żalu ;:180 Ale się rozpisałam ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Aniu przykro się czyta,bardzo Ci współczuję ;:131
Dobrze ze moja teściowa to fajna kobieta ,i dobra ;:108
Dzień dobry Bogusiu jak zdrówko?
Miłego dnia Ci życzę ;:168
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tam swoich dwóch zięciów uwielbiam i nawet często staję po ich stronie (jeśli mają rację). Wtedy córki się dziwią i mówią, że przecież jako mama powinnam popierać ich zadanie. Ja na to mówię, że popieram tych którzy mają słuszność, niezależnie od stopnia pokrewieństwa.
Bardzo się pilnuję, żeby się nie wtrącać w ich sposób życia i wychowania dzieci. Jeśli mi się coś nie podoba, to tylko z mężem to obgadamy, ale dalej już to nie wychodzi.
Nauczyłam się tego na błędach mojej własnej mamy i ojca jako teściów.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani..dziękuję,że odwiedziiscie mnie... Ptasie mleczo też dla Was zostawiłam...przecież nie jestem taka zachłanna. Połową obdarzyłam swoich bliskich na piętrze/ a więc synową, syna i wnuczkę/.
Ależ rozwiązała się owocna dyskusja na temat teściowej...

Renatko...mądre słowa...dobrze,że masz po swojej stronie wspaniałych synów...
Ania swoim milczeniem akceptuje takie zachowania i daje przyzwolenie na ...więcej karygodnych zachowń... ;:222 ;:196

Moniko..dziękuję ;:167 za odwiedzinki ;:196

ChristinKrysiu..." są ludzie i...ludziska"..Super,że przyjęliście wlaściwą strategię...ale nie każdy ma w sobie tyle determinacji ,aby przeciwsatawić się niewłaściwym, wręcz upokarzającym zachowaniom...Najgorsze jest to,że nie ma człowiek oparcia w tej drugiej połówce... ;:180

Andrzeju...mój M o swojej teściowej ma takie samo zdanie jak Ty.Zawsze był "oczkiem w głowie" swojej teściowej. A jeśli chodzi o podejmowanie decyzji w sprawach mieszkaniowo- remontowych też miał większą siłę przebicia ,niż ja...Nie byłam o to zazdrosna...wręcz..satysfakcjonowało mnie to...bo w związku z tym były poprawne rodzinne relacje... ;:180

Tadziu...dziękuję,ze tak mnie odbierasz, choć tylko z awatarka :;230 ....pod tym co piszesz podpisuję się "oburącz"... Tolerancyjna ..nie znaczy bez swojego zdania...

-- 13 gru 2012, o 10:11 --

Kochani ...wybaczcie , odpiszę po południu....bo mój M stoi nade mną ...i "skrzeczy" :;230 ...jedziemy na zakupy...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko....czekam na Ciebie z utęsknieniem...a Ty nawet nie wiesz,że gościsz w moim wątku :;230 wiem, wiem kochana ...skupiłaś sie na sednie dyskusji... ;:196

Elu...dobrze ,że chociaż T zrozumiała ,ile Ci zrobiła przykrości. " Lepiej późno niż wcale"....choć zadra w sercu pozostaje.... ;:180

Madziu witaj ;:167 ...zdrówo w miarę...oby nie gorzej...muszę się trzymać , bo mój M zaniemógł.../rwa kulszowa/ ;:196

:wit Wandziu miło Ciebie gościć...stosuję taką samą taktykę w sprawach rodzinnych jak Ty. Jeśli "młodzi " nie zwrócą się sami o wyrażenie opinii w temacie wychowania, postępowania ...to sami nie "pchamy nosa "w ich sprawy dotyczące zasad i metod życiowych. Są nam z tego powodu niezmiernie wdzięczni...często okazujac to...Sama nigdy też nie cierpiałam gdy moi rodzice chcieli narzucić swój sposób wychowania dzieci, prowadzonego stylu życia...U nas mówiło się o tym wprost , bez urażania kogokolwiek i dlatego nigdy nie było poważniejszych zgrzytów. Pozdrawiam i życzę choć trochę ;:3 , bo u mnie niewinnie przedziera się przez chmurki
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bwoj54 pisze:Aniu..jestes młodą, mądrą kobietą ...ze swoimi zasadami... dziwię się,że nie przedstawisz swojego zdania...nie wypowiesz opinii na temat takiego traktowania...
Bogusiu kiedys próbowałam, ale każde moje słowo powodowało lawine - cała rodzina M sie odwracała i ciagali go za sobą o na szedł. Był czas, że po jakiejs sprzeczce M pojechał do Mamusi i ta trzymała go u siebie przez 4 dni - zabrała mu komórke, nie chciała dac mu słuchawki domowego telefonu ... bez komentarza. Wrócił, to było kilka lat po slubie dzieci miały wtedy ze 3 latka i roczek. Zmieniłam taktyke - jestem milsza i lepsza od mamusi - czasami meczące, ale nie był u nich chyba 6 tygodni a mieszkamy rzut beretem - pół km, moze nie. I co ciekawe - nie zabraniam, nawet pytam czy ma ochote pójść - a jemu tak dobrze w domu, ze nie chce mu sie iść słuchac narzekania - OT SPOSÓB :heja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...czyli pozostało "zacisnąć zęby"...i tak trwać, ale na dłuższą metę to nie do wytrzymania...podziwiam i współczuję... ;:196

Szukam jakiś fajnych fotek dla poprawiennia humoru...i nic ciekawego, nowego nie znajduję... no to chociaż to

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Bogusiu zdjęcia piękne ;:138 a cóż to za cudo na pierwszym zdjęciu? i jaka nazwa jest tego powojnika?
Jak tam dzisiaj Twój humorek i zdrówko?
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Powojnik bardzo ciekawy, a wrzos ma naprawdę obfite kwitnienie :tan ;:303
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Sliczny powojnik ;:63 , czy to nie Chalcedony?
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku...ja kupowałam w szkółce ten powojnik pod nazwą...Blue Light..Cieszyłam się nim jeden sezon...zima go załatwiła 2 lata temu...a raczej wiosenne mrozy.
a jak samopoczucie? ... ;:215 Humor mi zawsze dopisuje...ja jestem z tych,których cieszą nawet małe rzeczy... :;230 ...a więc fakt,że śnieg przestał padać.....mróz pofolgował...i coraz bliżej wiosny.... ;:180

Ewo....rzeczywiście powojnik o dorodnych, ciekawych kwiatach....szkoda,że skończył swój "żywot"...teraz bardziej bym o niego zadbała... ;:108

Bino...miło mi Ciebie gościć...chętnie ;:65 po Twoim ogrodzie... ;:180 ...pisałam Przemkowi pod jaką nazwą nabyłam tego clematisa ...chyba,że ktoś zamienił etykiety.. ;:7
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...obiecałam...więc zapraszam na poczęstunek...szkoda,że wirtualnie...

Obrazek

-- 13 gru 2012, o 18:17 --

....dla niewtajemniczonych dodam, że jest to pianka pomarańczowa z mandarynkami i kiwi na cienkim biszkopcie...a dlatego...by sprawić ucztę dla podniebienia...a niewiele przyswoić kalorii :;230
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

kusisz tymi słodkościami :D a do tego ...idą święta ,więc też ich nie zabraknie :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu...to jest taka delikatniutka pianka...rozpływa się w ustach.....ale ...coś zmieniają się moje upodobania żywieniowe... :;230

Obrazek

...z utęsknieniem czekam na pomidorki z własnego tunelu foliowego...a tak nawiasem...choć już bez znaczacych wartości odżywczych...ale na półkach w piwnicy jeszcze mam swoje pomidory...poprawiają kolorystykę kanapek...

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”