Mój fijoł 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 7

Post »

Ania, kompletne zamieszanie :D Porządnego ogrodu to ja raczej nie będę miała, ale kolorowy na pewno ;:306 Widziałaś złocień, jest mnóstwo chętnych na siewki :D
Grażyna, odpoczywajmy, bo wiosną nie usiedzimy w miejscu :D Mam zamiar zrealizować kilka pomysłów.

Jeszcze nie było u mnie roku bez nasturcji :D
Obrazek

Larissa.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fotki piękne ;:108 a szczególnie nasturcje z tym nastrojowym płotkiem :wink:
Tam w żółtych to pigwa ? ach była ona kiedyś u nas , tak pięknie pomarańczowo kwitła , miała też owoce ale z tego co pamiętam nie były one zbyt smaczne :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystian, pigwa, a w zasadzie pigwowiec :D Owoce nie służą do zjadania, tylko do zupełnie innych przetworów 8-) W tym roku zaczęłam je wykorzystywać, bo trochę się pojawiło. Mam jeszcze krzew, który kwitnie na czerwono, ale nie owocował.

Obrazek

Nazwa tak mi się podoba, że nieprędko ją zapomnę-Canadian Border Patrol :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Ewuniu to ostatnie zdjęcie mistrzowskie. Takie soczyste i klarowne. Piękne ujęcie.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, dziękuję :D Zdjęcia robię raczej dokumentując rośliny w ogrodzie niż dla wrażeń artystycznych, ale trafia się wśród nich kilka udanych.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Masz piękny, duży ogród, gdzie można zrealizować każdą nową zachciankę, wszystkie kolory lata pieknie ze sobą się zgrywają, tylko podziwiać. na pewno lista róż jeszcze się powiększy, ja już sadzę w donicach. ;:113
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nasturcję miałam w tym roku po raz pierwszy. Poszła głównie w liście :;230 .Pewnie potrzebuje więcej słońca. Za to sąsiadka była zachwycona, że posadziłam takie cudne wiejskie kwiatki.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Ewo bajkowe zdjęcia ,takie naturalnie piękne, Ten żółty powojnik wygląda fajnie ,kupiłam sadzonkę pasiflory i cały sezon siedziała w doniczce ,troszkę podrosła i nic . Na koniec sezonu zakwitła jednym kwiatem i okazał się on żółty, wyglądał jak powojnik ,podobnie do Twojego. Wsadziłam na zimę do ziemi przy siatce i zobaczymy , może to będzie żółty powojnikowy olbrzym :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ewuniu, czy ten żółty powojnik to jest ten, o którym pisałaś, że się tak rozsiewa? Sorry, ale już zapomniałam, o który chodziło.
I czy on jest z tych bylinowych?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, "żółtki" bardzo fajne - takie słoneczne kolory, zwłaszcza w zestawieniu z błękitem czy fioletem z powodzeniem rozjaśniają ciemniejsze zakątki ogrodu ;:333 Bill McKenzie rośnie jak na drożdżach ;:63
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, wciąż jeszcze mam miejsce na mnóstwo róż :D
Ania, nasturcję lubię sadzić w pobliży warzywnika, choć jeszcze jej nie jadłam :wink: W cieniu faktycznie nie lubi kwitnąć. Sieje się, choć nie jest namolna.
Monika, jeśli kupowałaś w Biedronce, to mamy taką samą "passiflorę" :;230 Listki wydały mi się podejrzane, ale M mnie poganiał i nie odłożyłam sadzonki. Oddam koleżance, bo mam już 4 żółte powojniki :roll:
Wanda, ten sam :D Na zdjęciu Bill MacKenzie po przycięciu wiosną o dwie trzecie. To nie bylinowy (na starych pędach też rośnie i kwitnie), ale botaniczny-dlatego się sieje.
Kasia lubię żółte :D Ostatnio zestawienie z różowym uznałam za nie najgorsze :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Niektore zolte kolory z cieplym rozem - dobrze pasuja. Jak wyrosla mi ta zolta rozyca ktora poszla do Ciebie a ktora miala byc Kristall, to akurat zakwitl za nia Eden i musze powiedziec, ze wygladalo to zestawienie calkiem-calkiem.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ewamaj66 pisze: Obrazek
Mam rabatę cienistą, żółtą, floksową, powojnikową, cztery różane, irysową, mokrą, hortensjową, trawiastą, wrzosową, skalniak i dziką oraz warzywniczek.

Ewcia to jak się nzywa ta rabatka ;:oj
Czy ten powojnik, który widać na zdjęciu, to Twój czy jakiś inny :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewa napisała:
Ania, kompletne zamieszanie :D Porządnego ogrodu to ja raczej nie będę miała, ale kolorowy na pewno ;:306
Ewciu piszesz że masz takie różnorodne rabaty że wszystko na nich rośnie i że nigdy nie będziesz miała porządnego ogrodu a ja właśnie niedawno odkryłam śliczny ogród a podobno specjalizują się z różach. Warto trochę pospacerować po nim i zobaczyć jakie różnorodne rośliny mają posadzone na swoich rabatach.
http://www.frost-burgwedel.de/index.php?seite=lageplan
trzeba kliknąć na numerek na planie i otwiera się szczegółowy opis ze zdjęciami poszczególnych roślin
np ta rabata http://www.frost-burgwedel.de/index.php ... e&st_id=13 z nazwy jest w posiadaniu liliowców a ileż tam roślin rośnie a ile róż przepięknych
Warto troszkę tam połazić i pozaglądać pod różne krzaczki i drzewa ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, właśnie o tym myślę-wszystko zależy od odcienia i miejsca, gdzie rośliny rosną :D
Majka-przecież to floksowa-nie widać? :;230 Powojnik mój-jedyny, jaki mi się udało ukorzenić z sadzonki. Jackmanii, bardzo długo kwitnie i niewiele mu do szczęścia potrzeba :D
Majka, zaraz tam zajrzę-póki dziecko nie odgoni mnie od maszyny. Poszło się bawić z kolegami (zaraz 18 lat mu stuknie :wink: ). Tych moich rabatek prawie nie widać :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”