Sesja z diamentami cudowna ...uwielbiam rośliny ozdobione wodnymi klejnotami .Nawet śnieżne fotki tak urokliwe że aż mam chęć na zimę ,ale tylko w górach
Robisz piekne zdjęcia
Miłego dnia!!
Witam niedzielnie, Aniu
Wierzę, że do zimy jeszcze daleko - póki co, cieszmy się urokami jesieni, które są bezdyskusyjne...
Zdjęcia znakomite, a to rudej chryzantemy wręcz magiczne...
Słońce błyska co jakiś czas, ale może wyjdzie i będziemy mieli kolejny piękny - jak i wczorajszy - dzień...
Miłego!
Aniu śnieg dba o naszą kondycję w czasie gdy nie ma prac ogrodowych! Ja też mam po bokach domy i ma to dobrą stronę. Wiedzą o tym Ci co mieszkają samotnie. Mam łąkonieużytek i nie zmienię tego, bo nie mam siły. Zdjęcia piękne, takie letnie wręcz wiosenne, a za motylkami lataj bo warto - ruch na świeżym powietrzu!
U Ciebie piękny pokrzywnik,u mnie admirał-w porywach dwa- oba rusałkowate
Wczoraj polowałem z aparatem na rudzika,pojawiają się w okresie jesienno-zimowym,lecz bezskutecznie
Miłego dnia Sławek
"Męska stałość"- fajna nazwa na mniszka I pewnie związana z zielarstwem?
Ja też pochwalę śnieżną pierzynę ale nie w październiku Pamiętam ten śnieg, który spadł dokładnie 3 lata temu. To był koszmar, bo wszystko połamał w ogrodzie, a potem się stopił i kicha
Aniu u mnie też mniszka i dzwoneczków w tym roku był dostatek.
Oprócz tego stokrotka polna / jadalna /, chabry, dziewanny lekarskie, i wiele innych.
Stale jak dla mnie to za mało.
Pamiętam z dzieciństwa mnóstwo łąkowych kwiatów i zamierzam jeszcze niektóre z powrotem u siebie posadzić.
Oczywiście najpierw muszę je znależć na łące i zebrać nasiona.
Aniu zdjęcia jak zwykle cudowne ! Piękny masz ogród i otoczenia.
A zimna jest piękna byle tylko nie trwała pół roku. Pierwsze płatki śniegu zawsze bardzo mnie cieszą. W mieście sterylny świat szybko zamieniał się w czarną breję lecz tu na wsi biało i pięknie jest cały czas. Co to za zima bez śniegu?
Właśnie wrociłam do domu. Ledwo zamknęłam bramę, to przez moją ulicę przebiegły dwie spanikowane sarny Kopytka mają solidne, bo odgłos był jakby konie biegły
Dziś zrobiłam także dekorację jesienną przed drzwi wejściowe. Po schowaniu doniczkowców i latarenek, zrobiło się tam tak pusto.
Parę widoczków z ogrodu
I parę widoków na las, który jest niemal tuż za domem
Nawet widać dach...
I na koniec średnio ogrodowo, ale na wesoło. W roli głównej... tadam... ziemniak