Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Mnie ogrania zniechęcenie ogrodowe gdy odczuwam niesprzyjającą pogodę w ogrodzie, wczoraj ambitnie chciałam coś porobić w ogrodzie i...po po pierwsze mnie przewiało (właśnie aplikuje sobie lekarstwo), po drugie stwierdziłam, ze nie mam co robić - sprzątać ogrodu już nie ma co przed zimą tj. nie ma sensu ogławiać róż - bo już więcej raczej nie będą kwitnąć, ścinać wiednących bylin nie warto, trawnik będę grabić dopiero jak będą liście, co by nie robić 2 x tego samego. A po trzecie zaraz zrobiło się ciemno... do kitu z taką pogodą.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No, do kitu zupełnie. Ja mam tak samo - jak warunki zewnętrzne niesprzyjające (najgorszy wiatr), to nie ma siły, która by mnie wyciągnęła do ogrodu. Mimo, że jest mnóstwo rzeczy, które muszę zrobić, to nie i już.

-- Śr 10 paź 2012 08:28 --

No, do kitu zupełnie. Ja mam tak samo - jak warunki zewnętrzne niesprzyjające (najgorszy wiatr), to nie ma siły, która by mnie wyciągnęła do ogrodu. Mimo, że jest mnóstwo rzeczy, które muszę zrobić, to nie i już.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jeszcze 5 minut prywaty i do orki. Mam drugi dzień spotkań i cieżkich negocjacji więc zaglądam żeby się odstresować ;:4 To jednak pomaga.
Marzenko, staram się nie zaniedbywać obowiązków, zresztą harmonogram prac ustawiam sobie sama, mam zadania do wykonania i nikogo nie obchodzi czy mam wystarczająco dużo czasu czy nie. Jak się w godzinach pracy nie wyrobię to muszę się przeorganizować. Zdarzało się że byłam w Firmie o 7,30. Zdecydowanie lepiej pracuję mi sie rano.
Ja wczoraj też już część doniczek ściągnęłam do domu. Dziś muszę resztę i kilka zadołować.
Z tym paleniem liści to możesz mieć problem bo ostatnio strasznie wieje. U mnie to ważny czynnik wpływający na decyzję palić ognisko czy nie, jak to w lesie ;:224
Ewo, dzięki za troskę, a czekolada jest na porządku dziennym :;230 Nic mi tak ostatnio nie smakuje jak czekolada. Może być gorzka, może być mleczna. Byle nie nadziewana, no chyba że tofi. Będę strasznie gruba tej zimy ;:224
U mnie poza latem to brak światła jest chroniczny. Zdarza mi się iść na solarium nie po to żeby brązu załapać ale właśnie żeby się doświetlić.
Zimę przetrwamy razem, w kupie przecież raźniej ;:4
Magdo, sił to chyba nie mam, właśnie padam na ryjek ;:219 Ale wczoraj udało mi się wyrobić plan do 19.30 a potem błogie lenistwo. M próbował nawet pigwówkę zapodać ale tak byłam zmęczona że nawet mi się nie chciało :lol:
Z mozgą dobrze zrobiłaś, wszyscy ostrzegają więc trzeba na nią uważać. Mi też się podoba i szkoda zupełnie wywalić. Może potem będę żałować ale tylko ją odseparuję.
Kasieńko, nie zamykam ;:168 To była głupia chwila słabości, przecież tu przychodzę ładować bateryjki. Byłam wczoraj króciutko u Ciebie, ale się nie wpisywałam. Oglądałam nową pergolę/ wiatę garażową. Podoba mi się choć nie jest w 100% w Twoim stylu. Ale jako osoba wykształcona technicznie popieram zdanie kowala. Wytrzymałość materiałów to ważna rzecz. Może jedynie te ostre krawędzie mógł zmiękczyć dając falę, jak zauważyła Jule zamiast tych zygzaczków. Ale to duża powierzchnia i musi się dobrze trzymać. Roślinki potrafią żelbet rozwalać cóż dopiero powyginać takie pręty nawet jeżeli to fi8 są.
Generalnie bardzo ładny baldachim dla samochodu ;:167
Justynko, przemyślę prośbę choć odczuwam wyraźny wstręt do takich obrazków. Może syn porobi parę fotek to wtedy będą.
Małgoś, do lekarzy mam podobny stosunek jak do śniegu :;230 Nie obrażając nikogo na tym forum :lol: Ale niech leczą chorych. Ja trochę odpocznę i będę jak nowa. Troche magnezu może pobiorę ale to jedyne co mogę zrobić. No chyba że można na to wziąć zwolnienie ;:224 ......to jeszcze przemyślę. Może przydałoby się więcej czasu na przygotowania przed zimą....
Julcia, masz rację ale ja urlopu już nie mam więc zostaje skorzystać z rady Margo :;230
Ja przystopuję za jakieś 2 lata jak się już ogarnę po budowie. Na razie to tylko krótkie pit stops mogę stosować. Pamiętam jak opowiadałaś o swoim leżaczku, ile razy w tym roku się na nim położyłaś ;:204 Sama widzisz że to nie jest takie proste ;:185
Małgoś, to witamy w klubie i zapraszamy. Razem jakoś przetrwamy :D Tu wiele rad padło, może jakaś Ci się przyda ;:333
Ewo, plan już prawie wykonany, jeszcze parę godzin i mogę planować prace wykończeniowo-upiększające w domu ;:173 Kolejne zajęcia tylko czekają żeby się nimi zająć. Jak mój Tata mawia: " wyśpię się po śmierci". Coś w tym jest.
Joasiu, a co Ty tam chcesz robić jak masz wysprzątane. Liści też nie ma co za bardzo grabić jak spadną bo będą chronić roślinki przed mrozem. Wszystko się wtedy przydaje.
Kuruj się bo jak Zuzię zarazisz to będziecie sobie tak wzajemnie wirusa sprzedawały.
Dla mnie o tej porze roku to właśnie fakt że tak szybko robi się ciemno jest najbardziej nieprzyjemny. ;:224 . Nawet zimno tak nie przeszkadza jak ta ciemnica wokół.
Dominiko, witaj w klubie zniechęconych pogodą....

Wszystkim miłego dnia i do jutra. Jutro będę nadrabiać zaległości w wątkach bo dziś to raczej bez szans :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, mnie też lepiej pracuje się rano i w ogóle jestem ranny ptaszek, jak synek, w przeciwieństwei do M, który najwięcej robi w nocy, bo zamin się obudzi to południe.
Mam siedzenie w domu, bo Przedszkolak jednak tego wymaga, na szczęście mam wyrozumiałego szefa i jak robotaa zrobiona to nie narzeka i daje urlop. Oczywiście zawsze jestem pod telefonem w razie czego. Pogodę mam piękną, ale sadzenia zbyt dużego nie mogę zrobić, bo Młody musi w domu być, robię więc tylko przy tarasie, żeby go przez okno pilnować i mieć na oku. No i on też mnie widzi i jest spokojny.
pozdrawiam iżyczę wystarczająco dużo sił do wyrobienia wytyczonych planów ;:196
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, mnie też jesień jakoś do pracy nie nastraja. Wykopuję, ścinam, ale wszystko na pół gwizdka. Dopiero jak niedziela i pora wyjeżdżać, to ganiam po działce jak szalona :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, ja też miałam ciężki dzień w pracy. Zauwazyłam, że ostatnio coraz gorzej z czasem. Kiedyś jakoś robota była zrobiona i był czas na pogaduszki, i czasem po necie człowiek pośmigał. Teraz to tylko w wyjątkowych chiwlach zajrzę na forum żeby odpowiedzieć w swoim wątku, albo na pw.
Jakiś koszmar.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit
No wszędzie jesienna deprecha. Współczuję nawału pracy, ale pomyśl, że to minie. Jesień i zima też, jeszcze tylko parę miesięcy. :;230 Z solarium też tak mam, czasem muszę wyskoczyć, żeby złapać światło.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu cały czas "trzymam rękę na pulsie", ale po cichu wycofuję się, bo widzę, że jesteś w nie najlepszym nastroju.
Co prawda mogłabym napisać, że mam podobne odczucia, ale tobie to nie pomoże.
W związku ze zbliżającym się weekendem, życzę Ci kochana chwili dla SIEBIE ;:168
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu trzymaj się Kochana. ;:167
Moja depresja jesienna sięga zenitu. ;:108
Nie tylko z powodu ogrodu, że nie mam kiedy w nim pracować, ale z powodu choroby wnuczka, który ciągle choruje w przedszkolu i takie tam problemiki.
Pozdrawiam serdecznie. :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was bardzo serdecznie i słonecznie ;:3 Marzenko, Ateno, Margo, Beato, Iwonko i Teresko przepraszam że zbiorowo ale pracuję nad sporym projektem i ten tydzień był zabójczy w pracy a jeszcze trochę muszę dziś wykonać. Nastrój od paru dni się poprawił, tylko trochę czasu brak żeby wszędzie zajrzeć. Jak jestem u siebie to nie zdążam do Was. Jak jestem u Was to zaniedbuję Gości u siebie.
Życzę wszystkim cudownego weekendu, wypoczynku, dużo słońca i radości z ostatnich rozwijających się pąków ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, pracuj - to już na szczęście ostatni dzień tego męczącego tygodnia... u mnie niestety kolejne dwa będą masakryczne, ale przyznam, że wolę to, niż nudę.
Miłego!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam o mroźnym poranku, no i już chyba z pączków na różach nici. muszę zatem dalie wypopać, na szczęście sztuk tylko 12, to jakoś pójdzie, do tego dziwaczki. Jolu może podeślę Ci jasno i ciemnoróżowego. I tak dalie przechowujesz to żaden kłopot 2 kłącza więcej.
Życzę spokojnego weekendu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Nastroje maja tendencje wzrostowa, bo wyz przylazl ;:108 A wiecie, ze podobno na weekend ma byc tak sobie ale pozniejsze dwa tygodnie maja byc w miare? Ja sie tego trzymam, tylko czy sie sprawdzi? :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aprilku, ja też miałam ostatnio jesienny spadek nastroju, ale mam nadzieję, że słoneczna pogoda dopisze i ogólnie wróci nam chęć do życia ;:138 Weekend nadchodzi dużymi krokami to wreszcie sobie odpoczniesz bidulko ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę z poślizgiem, ale mam ostatnio bardzo dużo pracy i nieraz muszę wybrać między przyjemnym a koniecznym.
Aguś, tydzień się na szczęście skończył pozytywnie, weekend był niezwykle pracowity, plany wykonane niemal w całości mimo że założenia były ogromne ;:173 Jeszcze ten najbliższy weekend i chyba z pracami zakończę na ten sezon, potem już tylko sielanka na FO. Póki co ogromnie dużo pracy w pracy i czasu brak na zjedzenie śniadanka cóż dopiero na przyjemności ;:224
Marzenko, od jutra poprawa pogody a w weekend nawet do 20 stopni :tan Jeszcze można poszaleć. Ja posadziłam w niedzielę kilkadziesiąt czosnków, to już ostatnie prace. W sobotę postanowione że wykopuję czerwone dalie dla Ciebie. Już przestają kwitnąć więc nie ma na co czekać. Mam dwie spore karpy, planuj miejsce do przechowywania. Zabrałam się też za wykopywanie lilii ale nie mają cebulek przybyszowych, nie wiem dlaczego. Montenegro, takie czerwone miały po jednej cebulce ale takiej milimetrowej więc na nic. Może za mało je zasilałam? Tak więc poza tymi Flore Pleno co już dostałaś nie wiem czy coś się uda uskubać na pozostałych ;:174
Dziwaczka jeszcze nigdy nie miałam, bardzo chętnie spróbuję jego uprawy. Przechowuje się tak jak dalie? nie wiedziałam ;:174
Jule, jak na razie pogoda się sprawdza, najbliższy weekend będzie cudowny ;:215 A ja już zaczęłam gromadzić stroisz sosnowy do okrywania wrażliwców :;230
Kasieńku, weekend odpoczęłam ale tylko psychicznie. Narobiłam się za to fizycznie tak że nie miałam siły zasnąć ale było warto. Większość zaplanowanych prac wykonanych, pieski mają nową budę, jeszcze dach do wykończenia ale już zadeskowany i chętnie w niej śpią. Drewutnia pospawana, muszę tylko pomalować, przykryje się dachem w weekend i mogę czekać na zimę ;:134 Ty ciągle masz mnóstwo sił, widziałam sadzenie lawendy. 40 sadzonek dosadziłaś do tego łanu co już masz ;:oj a ja się cieszyłam że posadziłam moje pierwsze 5 sztuk :;230 Jestem pod wrażeniem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”