Przybył nam jeszcze jeden Neptun, fontanna. Na razie widziałam go zza krat, no i wodę wyłączyli. Może kiedyś uda mi się tam wejść, tam to znaczy w Kwartał kamienic i zrobić mu lepsze zdjęcie.
Lusiu piękny wątek będę tu wracać. Trochę zdjęć obejrzałam, ale późno już. Jako młoda dziewczyna byłam w Gdańsku na kolonii mieszkałam w Poczcie Gdańskiej i już wtedy Gdańsk mnie zauroczył. Zawsze powtarzałam, że jak nie w Krakowie to mogłabym żyć w Gdańsku. Wróciłam tu niedawno, ale tylko na jeden dzień. Przeleciałam z wycieczką miasto i dalej twierdzę, że to jedyna alternatywa dla Krakowa.
Marysiu ja też dawno temu, w szkolnych czasach byłam na zimowisku w Krakowie. Mało pamiętam ale później ile razy jechałam w góry zawsze na jeden lub dwa dni zatrzymywałam się w Krakowie. Piękne miasto.
Grażynko, miło mi,że jesteś. Ja też ostatnio mam mało czasu.
Śliczne fotki ja też dzisiaj byłam na spacerze po mojej okolicy i umieściłam jesienne fotki. Dobrze że pogoda się poprawiła , bo rano było ciemno szaro i mokro.
Grażynko, jak tylko pogoda się poprawi na pewno kolorowa jesień u mnie zagości. Dzisiaj zimno, wietrznie i deszczowo.
Marysiu-Masko jesienne fotki robiłam w mieście, szukałam koloru. A Twoja jesień jest nostalgiczna, z mgiełkami, piękna. U nas pogoda się popsuła. Pada deszcz i jest zimno.
Mireczko, ja też lubię jesienne drzewa a najbardziej klony te zwykłe, które barwią się na czerwono. Szkoda, że ich uroda taka krótka.
Dzisiaj po południu zrobiło się zimno i pochmurno. Zapraszam na krótki spacer po północnej części Wyspy Spichrzów, tej niezagospodarowanej z resztkami ruin.
Północna część ulicy Chmielnej oraz ulica Pożarnicza
Lusiu - piękna relacja z Wyspy Spichrzów..
A na poprzedniej stronie zachwyciło mnie zdjęcie białych kosmosów. Wreszcie mogę bez nerwacji oglądać zdjęcia. Jestem już w Gdańsku (w strefie Wi-Fi ) i wszystkie fotki mi się otwierają .
A może kiedyś umówimy się na wspólna wędrówkę?
Marysiu zapraszam, będzie mi bardzo miło i raźniej. Sama nie wszędzie odważę się wejść. A ja na fotosika się obraziłam, ciągle strajkował i teraz wstawiam zdjęcia przez picasa. Na razie bezpłatnie. Mnie te białe kosmosy też urzekły, rosły gdzieś na Chełmie w przyblokowym ogródku.
Grażynko miło mi,że do mnie zaglądasz i nadążasz. Chociaż ostatnio włóczę się bez aparatu.
Dwa tygodnie temu byłam w Górkach Wschodnich i machałam do Ciebie z plaży , Sea Towers widać prawie jak z Twego balkonu [a może to nie Sea Towers].
Lusiu szkoda,że nie widziałam Ciebie na plaży.
Tak to jest to szkaradztwo,najbrzydsza budowla w mieście,szpeci całe miasto.Mam tylko nadzieję,że się w niedługim czasie zawali.