DamianC- Balkonowy warzywniak,początki amatora

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
DamianC
200p
200p
Od: 11 mar 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Balkonowy warzywniak,początki amatora

Post »

to był podgrzybek brunatnoczerwony ....wiem bo zjadłem i żyję...........

-- 21 lip 2012, o 17:50 --

Moje papryczki coś słabo rosną .Widzę tylko jeden kwiatek choć cały krzak ma się fajnie jest mocno zielony i wyprostowany!! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
minia821
500p
500p
Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dajesz paprykom jakieś papu?
One są dość żarłoczne, a w doniczce wiadomo za dużo jedzonka nie ma.
Pozdrawiam Kaśka
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

daje raz na tydzień nawóz ...
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

Moje pomidorki są coraz ładniejsze choć zdaje sobie sprawę że trochę opóźnione w stosunku do tych z gruntu.Myślę ze pozwoliłem na zbyt duży rozrost do góry zamiast wcześniej obciąć.Dziś przyciąłem listki pod gronami.Proszę o komentarze. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

W przyszłym sezonie będę siał tylko pomidorki samokonczace ze wzg. na mała ilośc miejsca na balkonie(a jednak).Za bardzo wyciagłem krzaki do góry poniewaz żal było obcinać kwiatki na samej górze których sporo jest do teraz.Słyszałem że kwiatek który zakwitnie w koncu sierpnia nie ma szans na owoc?
X-j-a
50p
50p
Od: 16 sie 2012, o 12:34

Post »

Świetny wątek. U mnie na balkonie rosły koraliki, już są prawie zjedzone.
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

Mam pytanko? Moze ktos poleci mi jakies niewysokie odmiany pomidorów samokonczacych?Do donic na balkonie.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Damianczypek, Betalux jest wprost stworzony do doniczek.
Może być nawet 7-mio litrowa, oczywiście jeśli jest większa to nie denerwujesz się ciągle czy nie mają sucho.
Betalux idealnie czuje się w doniczce i bardzo szybko owocuje.
Jest to pomidorek taki, że gdyby sam umiał się podwiązać i podlać, ludzie byliby mu niepotrzebni. :;230
Pozdrawiam, Agata.
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

Ja w przyszłym roku na balkonie też nie posadzę już pomidorów wysokich,a karłowe.
Myślę o posadzeniu:Atola, Bohuna i Szejka.
Dwie pierwsze odmiany miałam w tym roku na działce i jestem z nich bardzo zadowolona. Są wczesne zwłaszcza Atol,smaczne,a krzaki zdrowe.
Udały się te ,które rosły w szklarni,bo na dworze nie bardzo,ale chyba dlatego że dopiero w sierpniu zrobiło się cieplej.
Tą ostatnią odmianę miałam przed dwoma laty i pamiętam,że jest smaczna ,wczesna i długo owocuje.
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kaja pisze:Ja w przyszłym roku na balkonie też nie posadzę już pomidorów wysokich,a karłowe.
Myślę o posadzeniu:Atola, Bohuna i Szejka.
Dwie pierwsze odmiany miałam w tym roku na działce i jestem z nich bardzo zadowolona. Są wczesne zwłaszcza Atol,smaczne,a krzaki zdrowe.
Udały się te ,które rosły w szklarni,bo na dworze nie bardzo,ale chyba dlatego że dopiero w sierpniu zrobiło się cieplej.
Tą ostatnią odmianę miałam przed dwoma laty i pamiętam,że jest smaczna ,wczesna i długo owocuje.
żeby nie było niedomówień ja nie chce karłowych tylko samokonczace niewysokie......
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jeszcze jedno pytanko?Czy karłowaty znaczy samokonczący?I czy samokonczace wszystkie sa karłowate?
ewamaria
100p
100p
Od: 9 sie 2012, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Damianczypek, nie wiem, czy wszystkie samokończące są karłowate. To już ktoś o większej wiedzy od mojej musiałby się wypowiedzieć.
Ja miałam w tym roku 3 karłowate, olę polkę (żółta) i czerwony NN, obydwa w gruncie. Bez większych rewelacji, ale dość plenne, smaczne, owoce wielkości piłki pingpongowej, a ten czerwony miewał nawet większe,na pewno posadzę po 3 krzaczki w przyszłym roku. Samokończące, nie za wysokie, nadają się na balkon. Miałam też vilmę, czerwone malutkie pomidorki, miałam ją i na balkonie i w gruncie. W gruncie to totalna porażka, za niski jest po prostu do gruntu, natomiast na balkonie jak najbardziej. Wystarczy mu nieduża doniczka, to typowy niewysoki pomidorek balkonowy, a zwłaszcza gdy ktoś ma malutki balkon, malutkie pomidorki, koktajlówka. Na balkonie i w gruncie miałam też żółtego ildi i czerwonego NN, obydwie koktajlówki, wysokie krzaczyska. Bardzo smaczne ale smak tych na balkonie o wiele lepszy niż tych w gruncie. Miałam je w dużych donicach, nie mierzyłam, ale tak ok. 20 l. Kwitną jak szalone do tej pory. liście zdrowe, zielone i nadal mają masę owocków, chyba niedługo będę je musiała zabrać do mieszkania. Na pewno będą u mnie na balkonie w przyszłym roku, w podwójnej ilości. No, ale ja mam b. duży balkon, strona południowo-zachodnia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DamianC
200p
200p
Kontakt:

Post »

Balkonowe ostatki.... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ewamaria
100p
100p
Od: 9 sie 2012, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niezłe ostatki jak uprawę balkonową. A moje koktajlówki na balkonie ani myślą się poddawać.
Bidi
50p
50p
Od: 27 maja 2011, o 11:21

Post »

Mam w planie w przyszłym sezonie hodowac na balkonie z 1-2 krzackzi pomidora gruntowego. Jaką odmianę byście mi polecili? Myślałam o San Marzano... Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”