Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Małgosiu, z wielką chęcią przyjadę na agrę - już dziś możemy się wstępnie umawiać :) Żurawki, które pokazałam na zdjęciu, rosną u mnie od ubiegłego roku... zastrzeżeń do urody nie mam, ponieważ w mojej opinii są piękne, ale takie mizerotki mikroskopijne, a jak bym chciała wielkoludy :roll: Pozdrawiam Cię serdecznie, Małgosiu!
Kasiu, dzięki... tak jak napisałam powyżej, brakuje mi ładnego rozrastania się żurawek... podejrzewam, że u mnie jest zbyt zwarta ziemia dla nich i może im się to nie podobać... zastanowię się nad przenosinami w bardziej słoneczne miejsce - może to im podpasuje? Vanille Fraise swoim kolorem i wielkością wiechów zachwyca... ponieważ marzę o szpalerze hortensji wzdłuż domu, a pierwotnie stawiałam na Limelight, teraz rozważam zmianę zdania i wybór właśnie Vanilki :) Dobrego dnia, Kasiu! U mnie tez pogoda piękna, ale będę na całodziennym spotkaniu, więc nie skorzystam z jej uroków... oby skończyło się o czasie, to przynajmniej załapałabym się na popołudnie :)
Aguś, bardzo dziękuję za linki! Uwielbiam kubikowe donice oraz te rozszerzające się ku górze... taki nowocześniejszy styl jest mi jednak znacznie bliższy... Wieczorem obejrzę dokładnie w czym możesz wybierać :) Miłego!
Jagódko, ja też preferuję gołąbki w kapuście włoskiej :) robię je lekko pikantne, czasem dodaję do środka jakiś extras w postaci suszonych pomidorów i szalotki - wiem, wiem, nie jestem tu ortodoksyjna, ale lubię kombinować. Z rozkoszą zjadłabym Twoje, Jagódko! Postrzegam Cię jako doskonałą panią domu, pod każdym względem :) Vanille Fraise zasługuje na komplementy, to prawda.

CDN...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Robaczku, bardzo dziękuję w imieniu fotografowanych obiektów, a zwłaszcza Gracillimusa ;-)) W tym sezonie wzbogaciłam swoją trawiastą kolekcję o kilkadziesiąt sztuk; liczę że już za rok dadzą festiwal swoich możliwości... Świetnie, że także myślisz o tych uroczych zwiewnych roślinach... myślę, że odpowiednio usytuowane, bardzo uatrakcyjnią Twój ogród jesienią. Vanille F. nie da się nie uwielbiać, nieprawdaż? ;-) Udanego, Kasik!
Manenko, witam i cieszę się, że mnie odwiedziłaś! Mijamy się często, to prawda, a ja także jeszcze nie miałam okazji zwiedzić Twojego ogrodu... wkrótce na pewno to nadrobię ;-)) Dziękuję za uznanie i zapraszam :)
Dominiś, opisałam powyżej żurawkowe problemy... maleństwa, ledwie widoczne; co prawda wypuszczają kwiatostany, ale mnie się marzy prawdziwy żurawkowy dywan, widoczny z daleka ;-) Ja się jeszcze wezmę z nimi za bary! ;-))
Mój Red Sunset jeszcze się nie przebarwia, ale wyobraź sobie, że 3m dalej mam jego małą sadzonkę, która przez sezon cudownie się wysiała! Jestem przeszczęśliwa, bo darzę to drzewo szczególną sympatią... Pokaż aktualne zdjęcie swoje, please :)
Tereniu, Chopin w takim razie trochę u Ciebie kaprysi, ale artyście musimy wiele wybaczyć ;-) Zobaczysz, że za rok będzie lepiej; oby zima była dla naszych róż łaskawsza! Pozdrawiam porannie!
Majeczko, Vanille to istny kameleon ;-) raz udaje hortensję, a raz bez ;-))
Marysiu, jesteś dla mnie bardzo łaskawa - dziękuję ;:167
Aniu, wrześniowy las dostarcza tylu zapachów i raju dla oczu, że prawie codziennie chodzimy tam na spacery... jest pięknie! Cieszę się, że Vanille Fraise zawitała do Ciebie - będziesz z niej bardzo zadowolona!
Ewuś, opisałam żurawkowe dylematy powyżej... nie spędzają mi snu z powiek, ale chciałabym popracować nad ich lepszym samopoczuciem w moim ogrodzie :)
Wiolu, u mnie jesienią dużo się dzieje, ponieważ liściaki i trawy właśnie wtedy mają swój czas... bardzo bardzo lubię tę porę roku i odzywa się we mnie romantyczno-melancholijna dusza ;-))
Andrzej, cieszę się, ze wpadłeś!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć :wit
Aguś żurawki wyglądają ładnie i zdrowo. Może jeszcze potrzebują czasu żeby się rozrosnąć. Ja pierwsze swoje też w zeszłym roku sadziłam i raczej póki co do wielkich nie należą. Nie skreślaj ich jeszcze bo szkoda.
Vanilka zjawiskowa. Też sobie nabyłam u SZ więc jeszcze nie za wielka jest i nie kwitnąca. Ale coś się zaczyna dziać. Może jak będzie dłużej ciepło zdąży jeszcze pokazać kwiaty ;:173
Z psiną wyraźna poprawa, już wstaje i zaczęła pić wodę a to było najważniejsze. Dziś ma kolejną serię zastrzyków.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Tak to jest, że niektóre rośliny się nie udają tak od razu. Jestem pewna, że jak rozluźnisz im ziemię, będą rosły dużo lepiej. Po prostu, czasem trzeba metodą prób i błędów :wink: W ogóle to ziemia u Ciebie niezła, dla większości roślin - widziałam w doniczce z modrzewiem (czy ja Ci w ogóle za niego podziękowałam? :roll: ;:196 ).

Spróbuję zrobić fotki liści klona, ale jak to możliwe, że Twój się wysiał? Kupowałaś wiosną, tak? Był ze skrzydlakami jeszcze?
x-ag-a
---

Post »

Tak, Dominiś... RS kupowałam na początku kwietnia, jeszcze ze skrzydlakami... siewkę ok 30cm odkryłam kilka dni temu i jestem nią zachwycona ;-) Za modrzewia nie_dziękuj ;-) niech zdrowo rośnie :) a z żurawkami spróbuję zawalczyć! Tak łatwo się nie poddam...
Cześć Jolu, bardzo się cieszę, że z psiną lepiej! Reakcja na czas była tu kluczowa...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aga,mi te nowocześniejsze donice tez bardziej pasują ;:108 Lubię takie proste, czyste linie. I pasują do takiego prostego w zarysie domu który mamy, i małego ogrodu :)
Mooooże kiedyś się szarpnę na jakiś donicowy zestaw. Moje donice przed domem tylko kamień imitują ;:173
Z ciurkadełek to też bardziej mi pasują takie monolity:
http://www.primrose.co.uk/water-feature ... rc=c-1_cbt
ale na razie masa innych wydatków i szczerze mówiąc to nie bardzo wiem gdzie u mnie coś takiego ustawić żeby całość miała ręce i nogi, a nie chcę przeszarżować z ogrodowymi gadżetami w myśl zasady "co za dużo to niezdrowo"
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witaj, pozwolisz, że zapiszę sobie Twój wątek, odwiedziłam Twój ogród i bardzo mi się podoba. Mijamy się w niektóych wątkach ale często tak jest, że więcej się ogląda, a mniej pisze. Będę zaglądać :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, czyli rozumiem, że potomek RS zostaje? :wink: Ciekawe, jaki będzie. Wymyśliłaś już dla niego docelowe miejsce?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus dobry :wit piekny dzien sie zapowiada i to nam pasuje :heja
Aga zapodala ciekawe linki - ladne rzeczy maja. Donice mnie zawsze bardziej pociagaly niz gleba w ogrodku :wink:
Lece na poczte dziewuszkom paczki powysylac ;:71
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

;:oj przyjada do mnie badylki ;:173 :?:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Jule pisze:Agus dobry :wit piekny dzien sie zapowiada i to nam pasuje :heja
Aga zapodala ciekawe linki - ladne rzeczy maja. Donice mnie zawsze bardziej pociagaly niz gleba w ogrodku :wink:
Lece na poczte dziewuszkom paczki powysylac ;:71

Jule - tak myslałam że i Tobie te donice w oko wpadną :lol:
x-ag-a
---

Post »

Doris, zazdroszczę! Jula kazała mi sobie dać na wstrzymanie, więc nic mi nie wyśle! :twisted: A prosiłam, błagałam - nieugieta jest ;-)
Julek, dobry! :wit ja też bardzo lubię takie donice... z wielką przyjemnością je oglądam i inspiruję się :) Dobrze, że mam fajną 'metę' w Konstancinie, to mogę sobie na tarasie wymienić te, które mam w stylu a la toskana ;-)
Leć, wysyłaj, ja też wysyłam, a dostaję... ;:145
Maliolu, serdecznie witam i wieczorem wstąpię do Ciebie... dziękuję za miłe słowa!
Aga, dzięki za inspiracje donicowe! Ciurkadełkowe monolity chyba nie dla mnie, ale jak wiesz, u mnie woda kaskaduje z oczka wodnego, dlatego sądzę że to wystarczy... w imię zasady 'mniej, a lepiej' lub 'co za dużo, to niezdrowo' ;-) Ciekawa jestem co wymyślisz dla siebie :)
Dominiś, młody RS zdecydowanie zostaje, na razie w miejscu wysiania, a gdzie docelowo, jeszcze nie wiem...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś Vanilka wybarwiła Ci się bajecznie...ja w tym roku najmniej z niej byłam zadowolona....do momentu kiedy ja podwiązałam, za bardzo była ,,rozczapirzona,, na wszystkie strony. Ale po podwiązaniu od razy nabrała urody :D
Berbryski prześliczne, ja chcę kupić sobie kilka maluszków na obwódkę, najchętniej Admiration, ale niestety nie mogę dostać :roll:
Przepiękna fota z liśćmi w trawie.....
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj
Ja jak zwykle mało czasu ostatnio czasami odwiedzam oglądam Twój ogród ale nie zawsze się wpisuje ostatnio nawet dla M pokazywałam Twoje włości mówiąc mu jak bardzo mi się podoba Twoja działka i wszystko tak ładnie posadzone skomponowane .Pozdrawiam i miłego dnia Ci życzę :)
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko piękna dzisiaj pogoda, ale na jutro zapowiadają załamanie pogody mam nadzieję, że pod wieczór.Do południa odwiedzają mnie dwie Marysie FO i ogród w słońcu to połowa sukcesu! Miłego dnia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”