BEATKO
Prawie nic Pojechaliśmy trochę dla rozrywki,trochę dla podtrzymania tradycji.Jeżdzimy co roku
Tylu ludzi co wczoraj jeszcze w S. nie było,a i pogoda wspaniała
Kupiłem 1-go w życiu bodziszka ... Chyba był bez nazwy albo ją zapomniałem
Ponadto nie wiem jak one zimują...
Sławku fajnie z M spędziliście weekend , można było oczy nacieszyć , prawda ?
Ta roślina przez Ciebie kupiona to ślaz mauretyński Malva sylvestris , z rodziny ślazowatych , a nie bodziszek . Dorasta do 1m w miejscach slonecznych .
JAGÓDKO Dzięki,to nadal nie mam bodziszka,trudno.A jak ten ślaz zimuje Napisz przy okazji jak zimuje.
Drugi zakup to floks TWISTER.Jeden już mam z wymiany ze Słodką ANNĄ,będę miał dwa,może trochę różne...
No i mam problem,który ekspert ma rację A może oboje
Dla ZBYSZKA trzy gracje z Wystawy... Spytałem p.Agnieszkę,czy w ostatnim czasie
był u nich wysoki,przystojny mężczyzna w celach merkantylnych Powiedziała,że owszem
A kupiliśmy wczoraj :
-Bodziszek-niebodziszek,
-dzwonek ośmiorniczka,
-flox Twister,
- " Laura,
-primula viali,
-róża Bonica,
-rudbekia czarna,
-świecznica o czarnych liściach
A także 2,5 kg tulipanów w tym poszukiwane LODY na Patyku,zimowit pełny i żółte szafirki
Ślaz jest bezproblemowy , zimuje bez okrywania , ja mam biały , piżmowy . Zadowoli się każdą glebą , byle była lekko wilgotna i przepuszczalna i uwielbia pełne slońce .
Dzięki za kwiat floksa .
Urocze te Panie , uśmiechniete - widać , że zadowolone , a dla syna 100 lat w zdrowiu i pomyślności .
slanka-flora pisze:... mężczyzna w celach merkantylnych Powiedziała,że owszem
Sławek Gracje zajęte a jak dowiedziałeś się z wywiadu środowiskowego zachowuję się nad wyraz grzecznie i spokojnie nawet w pobliżu blond aniołów (np. z "Bylinowego Raju")