Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu,czy mozesz powiedziec coś więcej o pasiflorze?Widziałam dzisiaj w brico i zastanawiałam się nad nią,ale nie znam jej zupełnie i wysdzłam z dwiema różami,których miałam w ogóle nie kupowac.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu wzdycham ;:131 Cudne widoczki ;:215
Piano moje wielkie chciejstwo ;:131
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Indigolette ;:167 to jakaś nowa? nie pamiętam tej nazwy. Cudny kolor, poza białym to ulubiony.
Jak obficie kwitnie Ci jeszcze lawenda ;:oj Ja swoją ciachnęłam i pewnie to koniec na ten rok ;:131
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No to dałam ciała z Rooguchim :oops: , może jeszcze go gdzieś spotkam? O ile to oczywiście był on. Może nikt go nie kupił? Bo wyglądał rzeczywiście bardzo bardzo marnie. Ale może w ziemi by odżył? teraz to takie moje gdybanie niestety.
Róże spektakularne i nic tylko patrzeć na nie z rozdziawioną buzią i wielkimi oczami ;:oj
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku Kasiu.....te różyczki ;:173 no i ta Indigolette......rajciu jak ja kocham takie kolorki ;:173
zaś takie tam i widoczki..... ;:173 ;:166

ps. bym zapomniała - zabierzcie jakieś skrzynki albo koszyki.......coś mam dla Was ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :wink: i zrobiło się u Ciebie tak cudnie - róże, lawendy i powojniki. ;:oj
Pewnie chodzisz i chłoniesz te piękne widoki i zapachy. ;:173
:wit
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No nie, najpiękniejsi są muzykanci. ;:215 ;:215 ;:215
Ten słodki środeczek, mniam. Chyba muszę kupić tą różyczkę, nawet na jeden sezon. :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry :wit
Jak tam nastroje w Wielkopolsce? :)
Jak to dobrze, że już piątek, piąteczek, piątunio :) Niech nam szybkim będzie ;-)
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Aguniada, Aguś nie!!!! ;:202
Tylko nie piątek, zakańczający ten fantastyczny czas wolności, ostatni piąteczek, piątunio, nieeeee! ;:110

Kasiu, Indigolette jest przepiękna, chyba się skuszę posadzić ją na nowej skromnej rabacie. Chciałabym mieć choć jedną taką lawendówkę ;)
Gdzie ją kupiłaś?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Popieram Anię. Ja tez mam minę kwaskową, bo rok szkolny sie zaczyna. I znowu wożenie, pilnowanie, uczenie. Po południa z głowy. A było tak miło :roll:
Chociaz piątek jako taki uwielbiam.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie Kochani!
Miałam ostatnio wenę twórczą i pojawiło się sporo nowych koncepcji na zmiany ogrodowe :D Jesienią będę wprowadzać niektóre plany w życie, reszta wiosną. Sporo przeprowadzek w ogrodzie, trochę nowych roślin, architektury ogrodowej... ;:224
Asieńko, musisz do mnie zajrzeć wkrótce, zrobię foty jak posadzę powojniki, może jutro się uda.... ;-))
Dorotko, to laurencja - urocza roślinka! trochę je przesuszyłam ostatnio, więc pewnie będzie zmiana w donicach..ale jeszcze nie wie, na co :roll:
Iwonko, Paul Farges u mnie wciąż malutki, bo tegoroczny i fotek jeszcze mu nie robiłam. Teraz chyba przekwitł, ale jutro postaram się mu cyknąć foto!
Gosiu/Margo, ja też żałuję, że tym razem nie udało się spotkać, ale w przyszłym roku na pewno coś wymyślimy. A może jeszcze jesienią do mnie zajrzysz..? ;:196
Małgosiu, passiflorę mam pierwszy raz - to tropikane pnącze, nie zimuje w naszych warunkach. Posadziłam do ziemii i jak na razie szaleje, ma ponad 3 metry i idzie dalej!Kwitnie nieustannie od maja, aż do pierwszych mrozów. U mnie będzie jako jednoroczne pnącze w gruncie :D
Maddy, dzięki ;:173 Piano polecam, bardzo zdrowa i trwała różyczka ;:333
April, Indigolette mam od wiosny, rośnie jak na drożdżach, ma kilka 2-metrowych pędów :D Lawendę obcięłam pod koniec lipca, teraz ma szczyt kolejnego kwitnienia, jeszcze jakiś czas będzie cieszyć zmysły ;:170
Marzenko, jeszcze trafisz na Rooguchi, nie ma czego żałować ;:168
Martuś, ale fajnie, że się spotkamy jutro u Ciebie!! ;:196
Krysiu, dziękuję ;:196 Ogród sprawia mi wiele radości, cieszę się nim każdego dnia i uwielbiam planować kolejne zmiany ;:65
Aguś, dzień minął szybko, a popołudnie miałam pracowite :D Na razie prace koncepcyjne, ale już wkrótce przystępuję do działania :tan
Ewuniu, Muzykanci warci grzechu..może do dużej donicy i przechować w garażu..? Ciekawe jak u mnie długo wytrzymają... ;:218
Konwalio, Indigolette kupiłam u Tomka z Floribundy, świetna różyczka!
Gosia, mnie też nie cieszy perspektywa korków w mieście ;:222 Ale piątek i owszem! :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no ja też się ciesze niesamowicie ;:oj ;:196
no a dziś pojechałam sobie do Auchana i tam mają nową dostawę - dziś przyjechały, bo przy mnie wypakowywali - wrzosy za 1.95 co prawda jeszcze nie kwitnące i takie maluchy ale ładne, potem krzewy, powojniki i pnącza od Wędrowskich od 5,99 do 6.99 ;:oj
a powojniki były takie jakie Błękitny Anioł, President, E. Markharm, Jan Paweł II, Alioniuszka itd, nawet były ładne i miały kwiaty i pączki :D no i jeszcze były wisterie, wiciokrzewy, krzewy owocowe no i lecznicze......ja kupiłam tylko jiaogulana - marzył mi się od jakiegoś czasu :heja
no a LM mieli dziś dostawę od Ciepluchy ale takie maluszki różne rodusie i azalki np. Chanel ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marto dobrze wiedzieć o dostawie. Szukam Alionuszki.
Teraz kiedy nie mam auta to nie jestem na bieżąco.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, Piano przepiękna jakby nie było jest już na mojej liście chciejstw, ciekawe co Ty tam znowu kombinujesz :;230 z tymi rabatkami? Jak dobrze pójdzie to chyba też dotrę jutro, a właściwie już dzisiaj do Martusi i się spotkamy. Wypatrzyłam dziś u jednej z forumowiczek różę Flamingo, masz ją może? Wydaje mi się bardzo podobna do tej mojej nn.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Pamiętacie jak pisałam, że śniły mi się różane łuki wzdłuż wejścia? Za radą Mojego M wzięłam się za realizację sennego marzenia i zamówiłam dodatkowe pergole na front :D Róże będą sadzone jesienią, więc żeby nie było zbyt łyso zanim się pojawią, posadziłam powojniki zakupione w Warszawie. Wczoraj dokupiłam bukszpanowe kule i "porozrzucałam" między pergolami..
Od wejścia wygląda to tak (róże musicie sobie wyobrazić... ;:131)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten drobnokwiatowy to pachnący Sweet Summer Love - jest po obu stronach pergoli

Obrazek

Obrazek

Obok niego - wielkokwiatowy Beatiful Bride - zestawienie inspirowane kompozycją Marczyńskiego z targów ;:173

Obrazek

Na następnej pergoli jest Krakowiak & Diamond Ball

Obrazek

Obrazek

A po przeciwnej Stronie Hania & Ashva

Obrazek

Obrazek

Ogólnie to nie koniec rewolucji na froncie... ale jeszcze trwa faza koncepcyjna :lol:
Co myślicie?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”