ogród Agaty (sure) - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.4

Post »

Czekoladka slodka ale domagam sie usilnie Szaraka i stawiam veto, podejrzewajac Cie o jednostronniczosc :twisted:
A gdzie foty Anabellek? Z moich w tym roku nich nie bedzie :roll: bo jak mi sliwke mszyce zaatakowaly, to tak je spadz zalala, ze mi padly i musialam je wszystkie sciac przy ziemi. Cos tam wybija ale ten rok mam z glowy.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sure pisze:...A wiecie, że moje Anabelki trzymają się całkiem prosto? W tym roku niczym ich nie podpieram! :shock:
...........................
pierwszy pomponik!! ;:138

Obrazek
Agatko, :wink: gratulacje dla Annabelek. ;:138 ;:138

A jaka to róża ?
Czy to Popmponelka R.
Jak wyglądają pozostałe z zamówionych ?

U mnie najsłabiej prezentuje się Elsmhorn. Z pozostałych jestem zadowolona, a najbardziej pokochałam Charlesa Austina.
Za piękne kwiaty i zapach. Doczytałam też , że jest odpowiednią różą na strefę już 5b. :tan
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja domagam się zdjęć obydwu kociaków. Są słodkie.
Skąpisz. :roll:
A może nie nawałnica, tylko coś sobie legowisko urządziło w tej trawie?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jule, Małgoś, postaram się zrobić jakieś sensowne zdjęcia Szarakowi i Czekoladce, najchętniej,gdy zmieni się pogoda. Na razie można je oglądać podczas snu głównie... choć kiedy przyszła paczka z wrzosami, trochę się ożywiły! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i dziab!
widać - kto pierwszy, tego pudełko :lol:

Obrazek

a dla zainteresowanych pierwotną zawartością przesyłki - wrzosy zamawiałam u Majewskich :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis05 pisze:A jaka to róża ?
Czy to Popmponelka R.
Jak wyglądają pozostałe z zamówionych ?
Krysiu, wyglądają całkiem nieźle. Ta Pomponelka wypuszcza coraz więcej pomponików, niedługo postaram się ją pokazać. Nawet Ballerina jakieś pączki zawiązuje, jest szansa, ze zakwitnie (a chciałam ja wyrzucać w lipcu), obie Królowe, ta z R. i marketowa Q. of England sporo podrosły, choć chyba nie zakwitną. W sumie nie jest źle! :wit
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agata - Ty się nie czepiaj płota! Ja tam najbardziej lubię takie drewniane i jak trafię szóstkę w totolotka to w pierwszej kolejności wywalę moją ohydną siatkę i wstawię sobie piękne sztachety ;:138
Mam takiego dzwonka jak Twój octopus. Już nie kwitnie, ale był cudny.
Czekoladka z pazurkami - taka słodka że mam ochotę ją schrupać :lol:
Moja Mary Rose wypuszcza trzeci zestaw pączków ( na razie co prawda sztuk jeden, ale dobre i to :wink: ) więc i U Ciebe też są szanse na kolejne kwitnienie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam Szaraka ;:167 Az mordka mi sie cieszy jak go ogladam - teraz zdalam sobie sprawe, ze juz troche lat nam w naszej netowej znajomosci towarzyszy ;:108
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś, jak ja trafię szóstkę w totka, to też w pierwszej kolejności wymienię płot. A potem chyba dach... i tak po kolei! :;230
Mój dzwonek tez już nie kwitnie, ale fajny był... ciekawe, czy się łatwo rozsiewa?

Jule, szarak ma 3 lata, w lipcu skończył. No to rzeczywiście już trochę... :wink:
(i ja też go uwielbiam)

a to moja Pomponelka, nie do uwierzenia, że takie z nią były problemy! ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Agatko! Trawy się podniosły? Ależ te kociaki słodkie...
Pisałaś o przesyłce od Majewskich - czy jesteś zadowolona ? Jak duże są wrzosy ? Może zamówiłaś też jakieś rh ? Muszę wejść na ich stronę i przejrzeć ofertę.
Napisz coś o swoich doświadczeniach z brukentalią. Planuję kupić, ale nigdzie nie mogę dostać.
Czy strzyżesz ją?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, trawy podnoszą się i kładą na przemian, bo ostatnio często przechodzą burze... ;:173
A z przesyłki od Majewskich jestem raczej zadowolona, wrzosy w cenie 3.50, doniczka 9 cm. Czyli jakieś super duże nie są, ale zdrowe i rosną w normalnym podłożu. Są lepsze niż te od Wolskiego, które chyba były wyjmowane z tych zbiorczych doniczek, bo miały wąski system korzeniowy, wyglądało to jak filc jakiś... i były po 5!
Zamawiałam też dwie białe azalie - Schneeperle i Eisprinzessin, jestem ciekawa, jak u mnie się sprawdzą. Sadzonki niestety miały odłamane pojedyncze gałązki, poprosiłam, żeby następnym razem lepiej je zabezpieczyli...

Obrazek

Mogę jutro zrobić lepsze zdjęcie, jeśli chcesz?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Su, zastanawiałam się nad zamówieniem od Majewskiego, ale u siebie mam ich wrzosy po 4zł... jeśli kupię 30szt, co planuję, dostanę rabat... chyba nie ma sensu bawić się w tej sytuacji w przesyłki?
Piękny Szarak i Czekoladka ;:167 Mój Greebo wyzdrowiał i chociaż jeszcze przez tydzień muszę podawać mu lek, to po złym stanie zdrowia śladu nie ma... ogromnie się z tego powodu cieszę :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Agato moja mistrzyni w internetowych zakupach ;:3 a jak tam zakup naszej wymarzonej Geishy? sprawdzałaś tą szkółkę w Mierzeszynie[czy jakoś tak]?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, w takim razie wcale nie opłaca Ci się zamawiać, szczególnie że na miejscu możesz obejrzeć i wybrać, co się podoba, zdjęcia to jednak nie to samo.Ja nie mam w pobliżu dobrego miejsca z wrzosami, szczególnie jeśli szukam konkretnej odmiany.
Cieszę się, że kotkowi się poprawiło, zawsze żal zwierzaka, jak choruje... ;:168
moje (odpukać) na razie cieszą się dobrym zdrowiem. A ja poproszę o nowe fotki Twoich niebieskich piękności, można? :D

Iza, Geishę - krzaczek jest bardzo trudno spotkać. W okolicy i sklepach w necie tylko formy szczepione, Mierzeszyn będzie miał też takie i to dopiero jesienią. Jedyne krzaczaste znalazłam w ofercie Krzywaczki, jeśli będą, jesienią możemy poprosić Pawła, żeby nam kupił, jeśli nic wcześniej się nie trafi... ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jasne, zrobię im zdjęcia przy okazji :) Greebowi odrasta futerko na nóżkach (próby zakładania wenflonu), więc do fotek się już nadaje ;-))
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pięknie kwitnie Pomponelka. Widać, że zdrowa.
Czyli możesz więcej różyczek kupować. Dobrze im u Ciebie :D
Kociaki urocze.
A swoją drogą co te pudełka mają w sobie, że one tak je lubią?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”