Jeszcze raz od początku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku

Post »

Znowu czarujesz ślicznymi różami,a malwy tez niczego sobie:) ;:108
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mariolu - drineczki to może będą jutro, dzisiaj czasu nie wystarczyło. :wink:

Misiu - wielka szkoda, że osteospermum jest jednoroczne. Ja się nim zachwycam już drugi rok. Nie było kłopotu z wyhodowaniem sadzonek (poza rozwaloną głową, pikowałam tylko dwa razy i chyba to lubią) :lol:

Ewuniu - to róże czarują, nie ja, a malwy są piękne. Rosną sobie przed płotkiem przy warzywniku i mam nadzieję, że uda mi się zgromadzić tam więcej takich "babcinych" roślin.

Jeszcze parę fotek kwiatków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz zapraszam na przekąskę ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawostka - tykwa (na wysokość nie zmieściła się w kadrze). Ciekawa jestem co z tego wyrośnie.

Obrazek

Częstujcie się proszę, szczególnie borówkami, są pyszne. :wit
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Heleno, świetny pomysł z ogórkami, zrywasz z jednej strony, bardzo wygodne i miejsca nie trzeba dużo.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Helenko nie trzeba umieć wszystkiego , ale za to ogród masz bajeczny , warzywka aż miło patrzeć , moje maja dopiero zawiązki a u Ciebie zbiory na całego.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Zaczynam od sępienia, żeby nie było, że bezinteresownie Cię odwiedzam. Masz śliczne cynie - fota Nr.2 Proszę, gdy będziesz zbierała nasiona, o jedną szczyptę dla mnie ;:180 . Bardzo lubię te kwiaty. O malwy nawet nie proszę u mnie za wilgotna gleba - nie wytrzymują :(

O Twoich warzywach nawet nie wspomnę - zazdrość żre ;:209 ( chociaż ja była bym przerażona taką ilością ;:224 :;230 - co z tym robić, chyba tylko nocami przetwarzać ).
A o stelażu na ogóry pomyślałam dokładnie to samo ( na przyszły rok ). Taki moduł ogrodzeniowy jest łatwy do przemieszczania ;:215 - będzie u mnie także ;:215
Kabaki i cukinia - ło matko ;:oj
Jabola - ło matko ;:oj
Napisz, który stragan targowy wydzierżawisz - już widzę Helenkę zachwalającą swoje płody na targu ;:173 - " kup paniusia papryczkie - smaczniusia " :;230

PS. Czy masz aronie ?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno wpadłam z rania kompa jeszcze wolny...ale z Ciebie czarownica...czarujesz i czarujesz a ja się powtarzam...
... ;:oj borówki dla mnie są najlepsze...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam pytanko czy tykwa zawiązuje u Ciebie bo u mnie tylko kwitnie ;:7 No Ty masz ogrodnictwo nie ogród ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Warzywnik profesjonalny! ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko róże piękne obsypane kwiatami .Owocami się poczęstowałam pycha :D
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, wróciłam z wojaży, dwa razy mignął mi drogowskaz Łęczna, ale tylko mignął ;:174

Następnym razem zapakuję cztery koty i psa i wybiorę się na dłużej :;230 Ciekawa jestem, co na to potencjalni zapraszający, o ile takowi się znajdą? :roll:

Danusiu - tak jakoś te warzywka rosną same, nie wiem, może przez grzeczność, co by nie robić początkującej ogrodniczce przykrości?

Mariolu - najpierw o straganie. Lustracja bazarku przeprowadzona kilkakrotnie. Mam upatrzone super miejsce, tylko jeszcze muszę wykurzyć faceta, który zapuścił tam korzenie i nie wygląda na takiego, który by po dobroci ustąpił... A asortyment ma świetny: maść na wszelkie bóle i swędy, wyciągi z roślin, co to i na jurność i na porost włosów i inne w tym guście...
Cóż, zastosuję negocjacje na eMie wypróbowane ;:174 Obrazek
A co to jaboli, to Ci zdradzę tajemnicę - to jabłonka rajska (Dolgo) :wink:
Nasionka cynii zbiorę różniste, choć podejrzewam je, że nie trzymają koloru macierzystej. Jeśli tak, to bardzo mi się podoba, bo tych kolorów zrobiło się podejrzanie dużo.
Gwoli wyjaśnienia, jesteśmy paprykożerni oraz kabaczko i cukiniożerni. Ogóreczki jakoś tak mniej.

Misiu - może nie na temat, miałaś być w lipcu w W-wie. I jak z tymi planami, zobaczyłabyś co czarownica robi, a myślę, że nawet dwie :;230

Elu - tykwę mam pierwszy raz, czy coś zawiązuje nie wiem, jutro dokonam inspekcji. ;:173

Ewuś - to co ja mam powiedzieć o Tobie? Jak widzę te ścieżki, ścieżynki, rabaty i rabateczki? Przymiotników mi braknie :lol:

Gosiu to czas róż, sama nie mogę uwierzyć, że może być coś tak pięknego jak one, no może... datury... ;:173
Zaczynam już zaklinać zimę, zeby nie wyrządziła im krzywdy, a czarownice to potrafią ;:131
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

No nie mogę - zanegocjujesz tego chłopinę :;230 okaż litość ;:224 Kto Ci grill dokończy ...
Ale poza tym - szacun, szacun, szacun - wszystko to take soczyste, takie dorodne, tak apetycznie wyglądające - ;:180
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, no z eMem negocjacje mam zakończone, teraz tylko pochwały i piwko donoszone. Żadnych tam niestosownych krytyk czy żądań, tylko miłe słówka...

A co do aronii. Nie mam. Mieliśmy swojego czasu na działce nad jeziorem i jakoś miałam jej dość. Ma specyficzny smak i rodzinka nie przepadała. :?
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heliosku ;:oj nie drzaznij mnie... ;:196 zmiana planów ale powiadomię jak będę u mnie zawsze jest szybka decyzja...tylko czasami
nie przemyślana... :;230 oczywiście jeżeli chodzi o mnie... :)
...masz rację skacz teraz koło eM...taka budowa ;:224
...a co do aroni nie cierpię ich a teraz mam pić sok z nich na obniżenie ciśnienia... ;:185
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu - czasami te nasze plany to bardziej tworzą inni, niż my same ;:174
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości co do aronii.
Natomiast podczas ostatniej wizyty, widziałam moc pigwowców, a ja mam tylko trzy malutkie sadzoneczki. Nadzieja w tym, że mój gość spod Biłgoraja będzie o tym pamiętał i nie zapomni buteleczki pigwówki przyjeżdżając do nas. Dobra była...
Oglądałam też u niego ostatnie kwitnące juki, takie piękne jak u Ciebie. Ma ich naprawdę sporo. Przepięknie kwitły i były ogromne.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to wspaniale że spotkałaś się z nim..miły a przy tym cudowne otoczenie choć nie byłam...
...byłam na dworze przed chwilą.. zobaczyc co zjada moje chosty...nie widziałam ślimaków... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”