Kwiaty w takich kolorach i o takich kształtach, bardzo lubię oglądać, przyjemne w oglądaniu.Sulcorebutia steinbachii v. horrida G30, Gymnocalycium triacanthum
Moje kaktusy... i początki choroby, którą wszyscy znacie;-P
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusy... i początki choroby, którą wszyscy znacie;-P
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko ,zaszalałaś,same cuda a te Gymno,no super,gdzie to wszystka zamówiłaś,zresztą wszystkie są super
poz.Leszek

poz.Leszek
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- phoebs
- Od: 20 wrz 2008, o 01:20
Imponujące kwitnienia a zakupy 

najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Dziękuję Marianie. Muszę przyznać, że kolor mojej sulki mi się podoba, ale jak zobaczyłam ciernie w Twoim okazie to moja wypada bladomaryjan13 pisze:W ładne nowości zaopatrzyłaś się Justyno !
Ciekawy kolor kwiatu ma ta Twoja sulka.Ja też mam Sulcorebutia steinbachii v. horrida ,ale kwiat ma zupełnie inny kolor.

Niby w doniczce jeszcze siedzi, ale czy on żyje to ciężko powiedzieć. Wzięłam więc drugiego, ale niesety ten nie ma już takich długich cierniSpy pisze:Piękne zakupy![]()
Czy tamtemu delaetii coś rzeczywiście się stało, że wzięłaś drugiego?

Hehe, z zagranicy nie mogłabym zamówić 5 roślin. Staram się robić rzadko zamówienia, ale za to konkretne. To miało być ostatnim w tym roku, ale...no właśnie miało być. Następne będzie na 100% ostatniesokolica pisze:To się nazywa ZAKUPYMuszę Mężowi pokazać, gdyby znowu mnie się czepiał, że następnych 5 szt nabyłam
![]()

Dziękuję Leszki. Roślinki zamówiłam od p.Miloslava Stanii z Cieszyna Czeskiegoleszek2 pisze:Justynko ,zaszalałaś,same cuda a te Gymno,no super,gdzie to wszystka zamówiłaś,zresztą wszystkie są super![]()
poz.Leszek
Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i komplementy dla moich kaktusików. Zapraszam ponownie, bo będzie dużo oglądania, wpadłam w manię robienia zdjęć.
Moje ostatnie zakupy
Jednego kaktusa brakuje, ale muszę uciekać, więc dodam później

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Rośliny cud, miód
Jak dla mnie G. glaucum ten naj, chyba dlatego że sama go bardzo lubię i długo szukałam. Ale i pozostałe nie ustępują.
Pomimo upodobań, największe wrażenie zrobił na mnie Pyrrocactus megliolii JO 1310.1. Bardzo ciekawie ucierniony
Ja tak mówię co miesiąc. Ale ciekawa jestem, co będzie w następnym zamówieniu. Masz dobry gust jeśli o dobór roślin chodzi 

Pomimo upodobań, największe wrażenie zrobił na mnie Pyrrocactus megliolii JO 1310.1. Bardzo ciekawie ucierniony

AkuratJustyna86 pisze: To miało być ostatnim w tym roku, ale...no właśnie miało być. Następne będzie na 100% ostatnie![]()

- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Też zaglądam chociaż nie bardzo wiem co napisać, bo o kaktusach wiedza nie wielka 
Ale zbiór ładny i duży pzdr

Ale zbiór ładny i duży pzdr
Zaopatrzyłam się w kilka egzemplarzy chilijczyków właśnie ze względu na ich ciekawe uciernienie. Muszę wstawić kiedyś fotki pozostałych. Niestety nie zanosi się u nich na kwiaty w tym roku.sokolica pisze:Pomimo upodobań, największe wrażenie zrobił na mnie Pyrrocactus megliolii JO 1310.1. Bardzo ciekawie ucierniony
AkuratJustyna86 pisze: To miało być ostatnim w tym roku, ale...no właśnie miało być. Następne będzie na 100% ostatnie![]()
Ja tak mówię co miesiąc. Ale ciekawa jestem, co będzie w następnym zamówieniu. Masz dobry gust jeśli o dobór roślin chodzi
W kwestii gustu to każdemu podoba się co innego, ale dziękuję. Rośliny dobieram do warunków które posiadam w okresie wiosenno-letnim jak i w czasie zimowania.
Nie wiem czy tylko ja tak mam, że już dwa wieczory pod rząd nie mogłam się dostać na stronę forum, zwyczajnie się nie wczytywała

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Sulcorebutia steinbachii v. horrida G30 ma jeden z najładniejszych kolorów kwiatów u kaktusów (moim zdaniem). Taki złotawy pomarańcz to miód na oczy
.

Pozdrawiam, Aleksander
Zgadzam się, jest w czołówce najładniejszych kolorówmoritius pisze:Sulcorebutia steinbachii v. horrida G30 ma jeden z najładniejszych kolorów kwiatów u kaktusów (moim zdaniem). Taki złotawy pomarańcz to miód na oczy.
Teraz trochę zaległych fotek do obejrzenia

Aylostera heliosa ma jest bardzo podejrzana, gdyż ma miękki i suchy czubek, ale pomimo tego kwitnie. Odrosty wyglądają na zdrowe. Co jej może dolegać?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie i kolorowo dziś u Ciebie. Aż miło zobaczyć. Rośliny ładne, zadbane i duże to ślicznie kwitną.
Aylostera heliosa być może tylko przyschła i nie jest to żaden powód do zmartwienia. Moje tak często mają jeśli są nie podlane. Trzymam kciuki aby i Twoja tak miała.

Aylostera heliosa być może tylko przyschła i nie jest to żaden powód do zmartwienia. Moje tak często mają jeśli są nie podlane. Trzymam kciuki aby i Twoja tak miała.

Śliczne kwiaty
Moje gymnocalycium achirasense jeszcze nie ma pąków 

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Nic tylko chwalić. I rośliny, i kwiaty i same zdjęcia
G. achirasense chyba już dość duży. Ładna sztuka. Miło do Ciebie zajrzeć 

- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Kielichy kwiatów w "spokojnych" kolorach, bardzo przyjemnie w oglądaniu, piękny dodatek do ładnych roślin.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Super kwiatuchy. Helioską nie ma się co przejmować, np. moje mediolobiwki, jak kwitną przy upałach to w ogóle się flaki robią i chowają w podłożu.
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kaktusiki i piekne fotki, i podpisuję się pod tym także co do najwiekszego wrażenia co do Pyrrocactus megliolii , o ile zaczęłaś zbierać chilijczyki to chyba obecnie wszystko to rodzaj Eriosyce , a ten gatunek przez swoje uciernienie będzie tylko zyskiwał z wiekiem , wiem bo mam tylko E.bulbocalyx za to stary okaz i cały czas jestem pod wrażeniem wyjątkowości jego cierni.sokolica pisze:Rośliny cud, miódJak dla mnie G. glaucum ten naj, chyba dlatego że sama go bardzo lubię i długo szukałam. Ale i pozostałe nie ustępują.