Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Madziu,pomysł ze zlewami bardzo fajny.Ja dosadziłabym jakieś rozchodniki i rojniki ,żeby się "wylewały" z naczyń (sorry ,że się wtrącam,ale wiem,że się nie obrazisz :lol: :lol: :lol: )
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu,coś tam dosadzę,tylko muszę się zastanowić.Chciałabym aby długo kwitło :?
Pozdrawiam Magda :)
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, na razie nie ma czego chcieć - prawie same chwaściory.. ale walka z nimi już rozpoczęta :D chyba, że myślisz o arach do obsadzenia hihihi ;) ale tego nie oddam ;)
kwietniki zapowiadają się ciekawie, przydałoby się w nich właśnie coś 'wylewającego się' w typie surfinii może? a zlewy boskie, widać M nieźle wyszkolony skoro sam takie cudeńka przynosi ;)
miłego dnia
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Madziu, fajne te Twoje kamienne zlewy, a te doniczki na korzeniach to na kleju się trzymają? :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czerwone tulipany :oops: :oops: :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek
Bratek i coś na różowo i na niebiesko :D

Obrazek

Obrazek Obrazek

Jeszcze donica :?

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu,ale uparciuch z ciebie.A obiecałaś... .Ja mam też 90% chwastów... :cry: :cry: :cry:
Dziś wybieram się na targ i kupię coś "wylewającego".Jutro pokażę

Po tylu latach z M,to ja już nic nie muszę mówić,on sam wie co mi się podoba :roll:

Moniko,na kleju to raczej długo by niepociągły :;230 .Czymś tam... je Krzysiek przymocował... wiem że używał wiertarki :;230 :;230 :;230 to już nie jest moja działka.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Magdo - gary i zlewy genialne. Takie klimaty to jest to. Ten Twój Krzyś to magik jakiś, skąd on te cuda wyczarowuje?! :lol:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko,czasem coś mu się trafi albo wypatrzy i jeśli jest możliwość to przywlecze do domu.Czasem też kupi mi cosik takiego w prezencie.A ja jestem z powodu tych "klamotów" bardzo szczęśliwa ;:87
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Widzę , że upiększnaie ogrodu idzie pełną parą. te a la zlewy znakomite.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiolu,to nie są a la zlewy.To z odzysku oryginalne zlewy kamionkowe z odpływem,pełen wypas :;230 :;230 :;230
Ja nawet nie miałam pojęcia że robiono zlewy z kamionki :oops: :oops: :oops:
Jak Krzysiek powiedział że przywlecze mi takie zlewy,to za chiny nie mogłam sobie ich wyobrazić :oops: :oops: :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Powiedz mi jeszcze co toza roślinka między tymi czerwonymi tulipanami. Ma bardzo błyszczące listki. chyba jest z pączkami, jeśli dobrze widzę.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Madziu, dotrzymam obietnicy tylko się dorobię netu na wsi po cichu powiem, że już drążymy temat ;) !!! kochana, cierpliwości troszkę ;) w pracy choćbym mocno się starała to tyle czasu nie wynajdę, żeby założyć wątek i go utrzymywać :?
na razie walczę z chwaściorami i sadzę nowe roślinki, żeby mieć Wam co pokażać jak już dojdzie do tej wiekopomnej chwili hihi
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiolu,między tulipanami rośnie berberys.Lada moment będzie kwitł :P :P :P

Jolu,więc czekam na tą wiekopomną chwilę :;230 :;230 :;230
Grzegorz B

Post »

Karolcia pisze:Grzesiu,co spowodowało że musiałeś reanimować złotlin?
A to, że posadziłem go w nienajlepszym podłożu i nic nie rósł :evil: , oczywiście Grażynka (Kogra) mi podpowiedziała co zrobić i teraz czekam na efekty, mam nadzieję, że nie za długo będę czekał :roll:

Karolcia pisze: Cieszę się że podobają ci się zdjątka.Ja mam bzika na punkcie staroci.Sporo gratów po dziadkach i ciociach zebrałam.
Te czarno-białe zdjęcia przypominają mi lata 70 i 80 i czas kiedy ogród mojego dziadka tonął w drzewach owocowych.
A te brązowe to rzadkość ale jest kilka takich fotek w moim domu.Postanowiłam się zabawić świeżą fotką i efekty jej postarzenia w tym programie który posiadam całkiem fajne wyszły :roll:
O to wiosną było pięknie w tym sadzie, czy ten sad dziadka, to teraz Twój ogród :?: Efekty postarzania wyszły znakomicie ;:333
Karolcia pisze: Grzesiu głóg jednoszyjkowy ma biały kolor ale ja choruję na dwuszyjkowy różowy i jak go gdzieś spotkam to też go sobie kupię :):
A u mnie (chyba) taki głóg rośnie na polnych drogach, więc może sobie go przytargam :D A ten różowy rósł na cmentarzu niemieckim, jak sobie przypominam to był sam kwiat, super to wyglądało, ciekawe czy jeszcze tam rośnie, trzeba będzie się kiedyś wybrać, bo już tam kupe lat nie byłem, najlepiej w nocy, przy okazji można zrobić seans spirytystyczny :lol: :lol:

Magda jesteś niemożliwa, zlewy i trumny :shock: :;230 :;230 :;230 , ale masz pomysły, co jeden to lepszy :D Kwietniki będą super, niech tylko w doniczkach pojawią się kwiaty, będzie miodzio ;:26 Zaskakujesz, każdego dnia, więc o nudzie nie ma mowy M to docenia, więc pewnie stąd ta harmonia :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu,jeśli tylko masz możliwość to przytargaj taki głóg.Jest piękny a dwuszyjkowy to istne cudo :shock: :shock: :shock:

Grzesiu,ogród mojego dziadka jest dosłownie za płotem ale w tamtego ogrodu niewiele zostało.Ocalała jedna stara wiśnia,która rodzi kilka owoców i trzymana jest dla cienia i dla pięknych kwiatów wiosną.Została jeszcze kampanula prawdziwy rarytas,obecnie już rzadko spotykana,konwalie i irysy.Reszta wyginęła albo została zlikwidowana ;:163 Ogród się zmienił ale nie wiem czy na lepsze... . :cry: :cry: :cry:

Oto wiśnia dziadka w trzech wersjach Grzesiu :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”