Jule, nie wiem co z Twoimi Anabelle, może im towarzystwo nieodpowiada. U mnie są przy azaliach, pod sosnami, mają sporo cienia i nieszczególnie dobrą ziemię, tyle co dołek wymieniony reszta piasek. Limelight mam na razie jedną ale próbuję ukorzenić patyczki z wiosennego cięcia choć nie wyglądają już żeby były żywe
Beato, to będziemy obserwować, może będą dalie. Zdjęcia porób, na pewno ktoś pomoże.
Magdo, niezły pomysł, muszę się zastanowić. Tylko kto mi to wydrąży

Twarde to jak diabli. Zostało bo piła spalinowa nie dawała rady i łańcuch się tępił.
Gosiu ja też cierpię na brak czasu niemal już chronicznie. Dopiero wczoraj wysadzałam pomidorki miniaturki część do donic a resztę do gruntu. A mojej koleżance siewki które dałam już zakwitły, bo przesadziła wcześniej.

Ja niestety w weekend niewiele zrobiłam, no zajęłam się domem bo już można było nogę złamać

i trochę tylko chwastów wyrwałam. Udało się posadzić limonkę?
Zeberko, tak bratki to miniaturki ale na jakichś bardzo długich pędach

Tam jest cień więc się wyciągają do słoneczka. A hosta którą uważałam że przemarzła właśnie wyszła. Chciałam już wykopać i posadzić nową a tu niespodzianka. Lubię takie niespodzianki.
Monia niestety pogubiłm zawieszki host, to było przed FO

Jedynie Patriot pamiętam. Nie znam się na nich zupełnie.
Jolu, mam wrażenie że piszesz o mnie, nie tylko imię i pesel ten sam ale i stan głowy podobny. Uśmiałam się niesamowicie czytając Twój wpis. Dziękuję Ci za to. Jestem dziś tak spięta i mam tak dużo trudnych zajęć że bardzo mi się to przydało. Generalnie BEZ KOMENTARZA
Izuniu, dziękuję, to przypadkowo wyszło, pomysł mojego M w trakcie cięcia.
Zdjęcia robiłam ale mizernie wyszło, coś za bardzo ustawiłam ostrość w środku a boki rozmyte. Ale dzielnie się uczę.

Białe astible wystartowały

Chyba obudziła sie azalia którą miałam za straconą

Gęsiówka miała być biała, ale i tak jest słodka

Bratki na tarasie zmaltretowane przez wiatr

I niespodzianka, doczekam się chyba kwitnienia mojej najstarszej juki. Uwielbiam je.

A tu przydałaby mi się pomoc. Mam wąską rabatę do wykośczenia. Te kępy to hortensje ogrodowe ale chyba na wylocie bo nie chcą kwitnąć oraz tawuła lekki róż płaskie kwiaty. Nie wiem jaka odmiana. Muszę coś tu dosadzić ale takie co się za mocno nie ukorzeni bo pod spodem drenaż od oczyszczalni. Może trawy? Słońce jest w południe potem thuje zasłaniają.

Bardzo proszę o pomysł i podpowiedź