Magdalenka88-powiem ci że nic szczególnego.Opiekuje sie nim jak zwykłym phalenopsisem...Mocze mniej więcej raz na tydzień w osłonce i stoi sobie tak z pól godziny w odstanej i przegotowanej wodzie czasem z nawozem.Pędzik wypuścił na oknie południowym,ale go przeniosłem na okno wschodnie tak jak i reszte storczyków bo jednego troche słoneczko przypiekło...Tak więc obchodze się z nim jak każdy inny zapaleniec storczykowy.U każdego są inne warunki więc to może też mieć wpływ...
-- 31 maja 2012, o 17:34 --
aventia-dzięki bardzo za odwiedziny.Oczywiście zapraszam częściej.Kolor warżki jest troszke przekłamany.Storczyk ledwo co się mieści na oknie bo na wszystkie strony coś rośnie odnóżki liście i trzymam go na skrawku parapetu...
nowapasja-dzięki za odwiedziny...Zapraszam częściej.
zazdroszcze nowego nabytku ehhh...chyba sprawię sobie takiego a miałam chwilowo nie kupować kolejnych storczyków teraz nie będę spać po nocach tylko kombinować jak wmówić mężowi że nowy nabytek długo stoi na parapecie
lirene21-dzięki za odwiedziny...Nabytek jest na prawde super,ma woskowe płatki i pachnie Kupuj nie czekaj bo na prawde warto Ja też miałem nic nie kupować ale u mnie sie tak nie da,już planuje zakup Ascocenda Strawberry Soda,Ascocenda Sweet Pea 'Ruby' i wiele innych...
Miałem tak zrobić ale wrzucałem swoje storczyki i wszystko tu wkońcu wrzuciłem...A dobrze ci rosną na tym oknie północnym bo i sie wydaje że mogą mieć za ciemno...
Nowe fotki ze storczykowego parapetu...Lato u mnie sie szykuje kwitnąco a jak u waszych podopiecznych???
Tymi kwiatkami jestem zauroczony
Listek i cosik na woskowo-żółtym Phal
Nowy listek i pędzik na woskowo-bordowym Phal
Listek i pędzik na Phal.Philadelphia Nie moge sie doczekać bo to 1 kwitnienie u mnie
Korzonki na mojej Vandzi
Przyrost na Miltonia Purper
A na koniec Phal.biały mojej cioci która dostała go od swojego syna na Dzień Matki
Zapraszam serdecznie do komentowania i odwiedzania
Pozdrawiam Mariusz3357