Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Hej,
Kurcze, moje powojniki wcale jeszcze nie kwitną, a u Ciebie istne szaleństwo. Ogólnie wszystko jakby jeden etap szybciej.
Zaciekawiła mnie jagoda kamczacka, długo ją masz? Czy co roku owocuje tak samo obficie? Moja w zeszłym roku istne szaleństwo - masa owoców, w tym znacznie, znacznie mniej, właściwie śladowo...
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry, Franci :wit
Wytłumacz mi proszę, jak to się dzieje, że mieszkając stosunkowo niedaleko od siebie mamy takie różnice w kwitnieniu... ani jeden powojnik nie otworzył kwiatu... szykują się co prawda, ale u Ciebie już kwitnienie w pełni... nie rozumiem tego :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje powojniki też jeszcze w pąkach ,, cieszę się że mi wypadł tylko jeden , U mnie też sucho i latam z konewką i wężem ,który nie wszędzie dostaje .. Trochę się ochłodziło ale nadal ani kropli deszczu .. Piękne irysy ,u mnie też zaczynają kwitnąc ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Irysy cudne!! Ale ten powojnik też mi się bardzo podoba :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Irysy w moim ogrodzie są pierwszy rok. No i podobają mi się.
U mnie klamki też zaczynają kwitnienie.
Ja dzisiaj byłam na komunii. Teraz nie mogę sie ruszać, tak się objadłam :roll:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Powojniki Ci szaleją! Irysy też. U mnie kwitnie tylko jeden - jasnożółty (ocalał po rewolucjach poprzednich lat). Chyba będę musiała uzupełnić niedobory.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agata, zachwycają mnie twoje powojniki, u mnie cały czas w pąkach. Przyłączam się do zdziwienia Aguniady, toż to to samo województwo !
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dawno nie zaglądałam :oops: ale obiecuje poprawę :wink: powojniki zgodzę się przedmówcami wystartowały super ale również podoba mi się szalenie kępa irysów biało-niebieskich chyba i u mnie musi się ich pojawić więcej ;:173
pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

W końcu mogę coś skrobnąć, starsi panowie na zielonej szkole do soboty, a Franek śpi (nie lubi kiedy klikam na komputerze choćby minutę :roll: ).

Wandziu, biegam do powojników w przelocie, jakoś mi czasu brakuje ostatnio, a od dwóch dni cały czas chce mi się potwornie spać, teraz piję duuuużą kawę (normalnie robię sobie w filiżance, a teraz stoi przede mną wielki kubas).
Melon to nie jest sklep, do którego mam blisko; z Justyną kiedyś zrobiłyśmy sobie całodniową wycieczkę, która zaczynała się od Melona właśnie (sprawdziłam w Zumi - 38 kilometrów).

Kasiu
, muszę koniecznie zajrzeć do Twojego raju i pooglądać nie tylko powojniki. Zidentyfikowałaś już fałszywego CdB?

Ewuniu
, u mnie owoców na krzewach jagody kamczackiej jest dużo, na pewno więcej niż w ubiegłym roku, pewnie dziś pójdę na jagody :;230 .
Obrazek

U mnie szybciej kwitnie to co ma za plecami południową ścianę domu, może to wyjaśnienie zagadki?

Aguś, :wit Nie wiem dlaczego u Ciebie powojniki nie kwitną (a może i już kwitną, parę dni mnie nie było :lol: ). U mnie mają ładne słońce prawie cały czas (oprócz Dra Ruppela, który powędrował na wschodnią wystawę i czegoś co miało być Hagley Hybrid ale nim nie jest :evil: )
Niby Hagley Hybrid a pewnie Comtesse de Bouchaud który już mam :lol:
Obrazek

Janeczko, jednak deszczu ciągle mało, chyba zacznę podlewać trawnik... Koniecznie muszę sprawdzić jak kwitną Twoje irysy :) .

Moniko
, niektóre irysy pięknie pachną, wyraźnie czuje się ich woń przechodząc koło rabaty :). Ty też masz śliczne powojniki :D .

Małgosiu
, w imprezy komunijne wpisane jest ryzyko przedawkowania dobrego jedzenia :lol: . Ja irysy mam od kilku lat, szkoda, że kwiaty tak krótko się na nich utrzymują, ale są zjawiskowo piękne :).

Asiu, podglądam jakie irysy mają forumowicze w wątku im poświęconym i jestem pod wrażeniem mnogości odmian, kolorów, kształtów... Warto wzbogacić się o kilka piękności... ;:108

Kasiu, zupełnie nie wiem, co powiedzieć. Może moje klemki czują zbliżający się koniec i na siłę produkują kwiaty mając nadzieję na nasiona? :;230

Bożenko, zapraszam częściej ;:196

Jeszcze kilka świeżych obrazków z ogrodu:

Irysy żółte w pełnej krasie
Obrazek

Biała serduszka okazała z tegorocznych zakupów :tan
Obrazek

Liliowiec - pewnie Stella d'Oro - przywieziony przez Mamę (dostała kilka kęp od koleżanki) na początku maja
Obrazek

Bodziszki (coraz bardziej mi się podobają ;:167 ):
łąkowy Midnight Reiter
Obrazek
i kantabryjski Biokovo
Obrazek

Pierwsza bukietówka (Bobo) pokazała zaczątki pąków kwiatowych ;:138
Obrazek

Bill MacKenzie
Obrazek

Coraz więcej bzyczenia w ogrodzie:
Obrazek

Owoc pigwowca ;:oj
Obrazek

Wielka radość (zdjęcie beznadziejne ale i tak Wam pokażę :lol: ) - odbija Iceberg ;:138
Obrazek
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pąki na hortensjach ;:oj u mnie jeszcze ani śladu, bardzo fajne bodziszki, nie mam jeszcze ani jednej sztuki, czas to zmienić :wink: Co ta za kwiaty z pszczółką w tle? piękne
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aniu, na bodziszki gorąco namawiam
Aancyk pisze: Co ta za kwiaty z pszczółką w tle? piękne
Część kuli czosnku :wink: :)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Francesca, piękne zdjęcia i roślinki ;:138 liliowiec obłędny, irysy też... i choć nie przepadam za żółtym kolorem w ogrodzie, to widząc takie słoneczne barwy liliowca Stella d'Oro i powojnika Bill McKenzie, mam ochotę zaszaleć na żółto :heja u mnie Hagley Hybrid z marketu już kwitnie i wygląda na zgodny z opisem, chyba jako jedyny :;230 CdB jest podejrzewana o bycie Vinem lub Warszawską Nike.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dżizas, jak się wystraszyłam tego owocu pigwowca! Serce mi jeszcze łomocze... ufff.
Moje powojniki całe w pąkach, ale dopiero jeden zdecydował się pęknąć... Masz jakiś mikroklimat toskański :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kurcze, coś ściemniasz z tym Mazowszem, jakim cudem masz już jagody i owoce na pigwowcu. Pędzisz je chyba w domu ;:202 Moje roślinki daleko w tyle. Nawet clemki nie kwitną bo przemarzły i dopiero odbijają.
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Nie no bez przesady. Na jagody kamczackie to już najwyższa pora. Ja swoje pierwsze jadłam w zeszłym tygodniu. Taki urok. Wcześnie kwitną, wcześnie owocują, tylko w smaku nieco 'inne' niż taka borówka amerykańska czy czarna jagoda. Może się podobać, ale niektórzy nie przepadają.
Agata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”