Pasja - cz. 2
Re: Pasja - cz. 2
Zajrzałam, tamaryszka w całości jeszcze nie ma, więc będę zagladać. Są różne opinie, że po przekwitnięciu wcale ładny nie jest. Co Ty o tym sądzisz?
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witajcie
Krysiu bardzo dziękuję za rady, podlewam ją ale będę w takim razie codziennie podlewać porządnie
Edytko to nie takie proste robić zdjęcia profesjonalnym aparatem, powiem szczerze, że na wet jest to męczące fizycznie
Tu trzeba trzymać jednym paluchem, tam drugim a całe ustrojstwo jest dość ciężkie. Ale póki co się nie zniechęcam i cieszę się, że Ci się podobają
Kasiek dziękuję, za pochwały
Modrzewia pendulę mam od zeszłego roku, tylko jeszcze nie taki okazały jak u Agi , za klonik dziękuję
Jest troszkę wrażliwy i co roku ucinam jakąś przemarzniętą gałązkę, ale rośnie w górę i to mnie bardzo cieszy.
Agnieszko dziękuję, za pochwały
staram się jak mogę
Debra wklejam poniżej tamaryszka. Cudny jest jak kwitnie, ale potem też go lubię ,bo ma delikatne gałązki. Taki jest rachityczny troszkę

Czy macie może złotokap? Pomyślałam o nim w miejscu irgi
Ale oczywiście nie jestem pewna....heheh
Widziałam też pęcherznicę szczepioną na pniu, tę ciemną, ale mam ciemno-brązowe tło ściany, to chyba nie za bardzo co?
Chciałam kupić też brunerę, bo mi moja znikła ale była po 18 zł -chyba przesada co?

Krysiu bardzo dziękuję za rady, podlewam ją ale będę w takim razie codziennie podlewać porządnie

Edytko to nie takie proste robić zdjęcia profesjonalnym aparatem, powiem szczerze, że na wet jest to męczące fizycznie

Kasiek dziękuję, za pochwały

Agnieszko dziękuję, za pochwały

Debra wklejam poniżej tamaryszka. Cudny jest jak kwitnie, ale potem też go lubię ,bo ma delikatne gałązki. Taki jest rachityczny troszkę

Czy macie może złotokap? Pomyślałam o nim w miejscu irgi

Widziałam też pęcherznicę szczepioną na pniu, tę ciemną, ale mam ciemno-brązowe tło ściany, to chyba nie za bardzo co?
Chciałam kupić też brunerę, bo mi moja znikła ale była po 18 zł -chyba przesada co?
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, ja mam złotokapa. To bardzo szybko rosnące drzewo. W 3 lata urósł mi z 50 cm do 3 metrów. Ja polecam ! Tylko to całkowicie inny wymiar niż irga
.

Bardzo dziękuję za zdjęcie całego tamaryszka. Dla mnie ta jego rachityczność jest właśnie urokliwa, jest taki delikatny, lekki, śliczny jest. Jak zresztą wszystko u Ciebie.
Ja też mam złotokap, który co prawda rośnie w półcieniu, ale ważniejsze by miał osłonięte stanowisko... Generalnie mogę to drzewo polecić, chociaż nie w każdym roku obficie kapie złotem... Poza kwitnieniem w czerwcu nie jest jakoś szczególnie urodziwy w ubarwieniu... Może Wrednego lepiej? Na tle ciemniejszej ściany ładnie by się odznaczał...
Kupujemy to cleome?
Kupujemy to cleome?
- magenta
- Kontakt:
Iwonko witaj
miejsca po irdze jest sporo , bo tam były 3 krzaki i jak się rozrosły zajmowały kupę pola
więc spore drzewo się zmieści.
Debra no właśnie za to go lubię
Agu to jest miejsce przy południowej ścianie więc osłonięte
Poniżej wklejam 3 ujęcia:
Ta kupa perzu to była irga

Właśnie z tym cleome ,byłam dzisiaj i nie było tej babki. Był za to starszy pan i pokazywał mi cleome stojące przy szklarni. Wydało mi się trochę małe, ale może ono ma podrosnąć? Miało tak 50-60 cm. Zapewniał, że to te duże. Jest różowe takie mocniejsze i takie białawe z różową poświatą. Kosztuje 7 zł. Mogę jutro kupić ewentualnie i w sobotę zapraszam po odbiór
Lub możemy się na sobotę umówić i razem pojechać ale dopiero po 12-tej. 
To jak?

Debra no właśnie za to go lubię

Agu to jest miejsce przy południowej ścianie więc osłonięte

Poniżej wklejam 3 ujęcia:
Ta kupa perzu to była irga

Właśnie z tym cleome ,byłam dzisiaj i nie było tej babki. Był za to starszy pan i pokazywał mi cleome stojące przy szklarni. Wydało mi się trochę małe, ale może ono ma podrosnąć? Miało tak 50-60 cm. Zapewniał, że to te duże. Jest różowe takie mocniejsze i takie białawe z różową poświatą. Kosztuje 7 zł. Mogę jutro kupić ewentualnie i w sobotę zapraszam po odbiór

To jak?
Kupuj złotokap i już - jego zielone liście fajnie się zgrają z kosówkami i trawnikiem, a jednocześnie ładnie odznaczą na ciemniejszym tle elewacji.
Jeśli u tego ogrodnika jest coś jeszcze ciekawego do oglądania, to podjedźmy razem, jeśli nie, to może kupisz?
Jeśli u tego ogrodnika jest coś jeszcze ciekawego do oglądania, to podjedźmy razem, jeśli nie, to może kupisz?
- magenta
- Kontakt:
Agu, nic poza balkonowymi tam interesującego nie ma. Ile byś chciała i jakie?
Mogłabym trzy białasy?
- iwciach
- Kontakt:
Kasiu, no normalnie mogłabym zacytować pierwsze zdanie Aguniady, ale nie będę się powtarzać
.

- magenta
- Kontakt:
Agu Dobra , masz trzy białasy.
Właśnie tak myślałam, że ta zieleń odcinałaby się od ściany, hm, hm
Iwonko tak chyba zrobię
Właśnie tak myślałam, że ta zieleń odcinałaby się od ściany, hm, hm

Iwonko tak chyba zrobię

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie tamaryszki - oba, zmarzły
Jeden do cna, a drugi coś tam odbija.
Bodzich pójdzie w środę

Jeden do cna, a drugi coś tam odbija.
Bodzich pójdzie w środę

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasia, fajny ten tamaryszek
Ja też lubię takie rachityczne drzewka...
W tym roku kupiłam judaszowca
Też trochę chucherko, ale jak zakwitnie...może się doczekam w przyszłym roku... 

- iwciach
- Kontakt:
Właśnie mi Kasiu przypomniałaś, ze mam na liście chciejstw judaszowca, a zapomniałem go kupić
. Cóż za niedopatrzenie
.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tez jestem za Zlotokapem
Ladnie bedzie w tym miejscu wygladal i cieplo bedzie mial przy scianie