Ogródkowe rozkosze Hanki - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hanuś, rzeczywiście kolorystyka wspaniała, najlepiej posadzić wszystkie razem, efekt byłby chyba najlepszy, tylko jak wygospodarować u Ciebie 1m2 wolnej przestrzeni? :roll:
Dopiero teraz dzięki Wam wszystkim otwierają mi się oczy na możliwości planowania nasadzeń. Dotychczas byłam jak ten ślepy skowronek we mgle - sadziłam to, co akurat udało mi się zdobyć w którymś z ogrodniczych, a wybór sami wiecie jaki. Teraz widzę jakie cuda mozna dostać przez internet. Wszystko wcześniej rozplanować, dobrać kolorystycznie i pod względem pokroju, przygotować podłoże i czekać na przesyłkę. Jeszcze się muszę tylko przestawić na inny sposób myślenia: planowanie zamiast zdobywania i w jesieni do dzieła!
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

piękny ogród i wspaniałe masz psy pasują do pokazanego krajobrazu
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Magdziolku, zgodnie z Twoją sugestią - są już w jednym miejscu, razem z zielona i czekoladką :-).
( nie wspomnę tylko, że pod nimi lilie, a tuż za plecami róże :oops: , ale Ty najlepiej wiesz (Madzia- czarodziejka, czarodziejka i Pytia zarazem ! :lol: ), że nie mam już gdzie je wcisnąć. Ale o gołym 1 m2, chętnie pomarzyłabym ! )

Obrazek

Te, miękkie, zmierzchowe nas-troje ( Luna, Leon i ja), sprzed chwili...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cynamonku, tak naprawdę to jestm całkiem niewielkim wypierdkiem :-)
W podskoku całe 160cm :lol:, czyli troszkę więcej, niż metraż ogródka :lol: :lol: :lol:

Kamixo, gdzież mnie do Twoich obszarów ?
Cały mój łogródecek, jest wielkości Twojej grządki.
Ale Witam Was równie gorąco i z uśmiechem, równym południowemu słonku!
I kwiatuszki Wam dedykuję :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Hanuś,
same śliczności nam tu pokazujesz. Żurawki wyglądają super i to już takie rośkinki całkiem spore, a jak róża obsypie się kwieciem to da im troszkę cienia i będzie piękna kompozycja. A nastroje i wastroje urokliwe i urocze.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hania -pieski śliczne :D czy to są Nowofunlandy :?: Ja miałam owczarka kaukaskiego ale zachorował i nie udało się go uratować :cry: a teraz mi został tylko taki mały kundelek :roll:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko, to FCR-y :-)
Mają bardzo dużo krwi nowofunlanda i woda jest ich żywiołem.
Nigdy nie mają jej dość, a im silniejszy nurt - tym lepiej. Mają koszmarnie grube futra i są zimnolubne, więc okropnie cierpią latem, a przegrzanie powoduje choroby uszu, w trybie natychmiastowym.
Więc chcąc, czy nie, musimy je ciągle moczyć :-)
Tu, nad Czarnym Dunajcem, na odludziu, gdzie często pławimy je latem, sami urządzając sobie, grilowane kiełbaski :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A FCR-y są dlatego, że musieliśmy pożegnać Leę, labradorkę.
To jej ostatnie zdjęcia, gdy już miała przerzuty do kości i cierpiała strasznie...

Obrazek

i dlatego następnego dni po pożegnaniu jej, nastał u nas Cyryl z Żywieckiej Kotliny,
na którego uparcie wołaliśmy Lea, więc stał się - domowym Leonem.
Tu, drugi dzień w domu i po 3 latach :

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Haneczko, cudnie u Ciebie.............gdybym tylko mogła, to w diabły, bym to miasto zostawiła.
Sierściuchy masz super :lol: a ja wczoraj z kleszczami też wojowałam, co gorsza to na kafelkach w łazience też się pojawiły. Agat jest zaszczepiony, to może to paskudztwo po prostu z niego spada :!:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Witaj Haniu. Obejrzałam sobie dzisiaj Twój wątek. Bardzo mi się podoba. Mieszkać w górach to też piękna sprawa. Ja mieszkam na Pomorzu zachodnim. Ale co ja chciałam. aaaaa chciałam Ci pokazać mojego psa. Matka to pół czarna labladorko retriverka a ojciec to beżowy mieszaniec hymmm zapomniałam czego wiem już owczarka kaukazkiego. Z tego powstała moja bestia. Było ich w miocie 9 sztuk a mój był największy i miał największe łapska. Wzięłam bidulę za 10 zł i czekoladę. Teraz ma 2 lata. Tratuje wszystko koło domu ale trudno. Fotki jak był mały i teraz jak jest wielki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Hanuś przepiękne te Twoje góry! Tyle przestrzeni :shock: Nic tylko spacerować!

A Lusia i Leon miodzio! Są kapitani, słodkie futrzaki :lol: Kiedys miałam owczarki niemieckie, teraz mam .... jamniczki miniaturowe, te to mają charakterek :roll: Sa to kotopsy, więc mam 2 w 1 :;230
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AniuK, śliczne te Twoje męskie stwory!
Dwa wąsate, ale tylko dwunożny pokazał pyszczek :-)
Może pięknego futrzaka en face pokażesz?
Proszęęęęęęęęęęę :D
Duży, ładnie zbudowany piechol . Czy, po mamie, też lubi pływanie?

Ewuś, też miałam jamnika, ale charakter :shock:
O, zgrozo !
Pochodził z nadleśnictwa i cała jego rodzina była norowcami uzytkowymi, tak agresywnymi, że po paru wyrokach, nadleśniczy trzymał je na łańcuchach!
Po jego śmierci psy pogryzły się tak straszliwie, że kolega-weterynarz nie mógł juz żadnego uratować...
Gdybym musiała określić charakter, to powiedziałabym za Doyl'em - pies Baskervillów.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

No takiego agresywnego jamnika jeszcze nie widziałam :shock:

Moje maja charakterek w sensie, że robią tylko to co one chcą :lol: :lol: Ruda Daisy :wink: jest okropnie leniwa i na spacer trzeba ją wyciągac siłą z legowiska, natomiast maluch 9 miesięczny Axa jest strasznie słodka i energię ma za pięć jamników! Co mnie szokuje jest bardzo skoczna, wykonuje piruety w powietrzu i skacze jak terier a nie jamnik! Pokaże Ci je w moim wątku, zeby nie zaśmiecać Twojego :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Witaj Haniu w Twoim „raju”, doprawdy nie wiem dlaczego dopiero dziś do Ciebie trafiłam. Twoje dokonania ogrodowe są niesamowite a talent pisarski przyprawia o ból brzucha, jak tak dalej pójdzie to wyrzucą mnie z pracy za moje głupie miny i usilne powstrzymywanie się od śmiechu, bo podczytuję Twoją twórczość ukradkiem. Ale wcześnie muszę jeszcze dać nura w Twoją zieleń i przytulić do wspaniałych futrzaków (może mnie polubią :wink: )
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Hania jak zrobię futrzakowi fotkę to pokażę. Na razie takowej nie mam. Pies jest ........ na łańcuchu przy budzie ale codziennie biega luzem prawie pół dnia. Jego buda to jego azyl hihihihi. Naprawdę nie jestem wyrodną panią. :D
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Hanko jak haki mają popracować parę lat to muszą być ze świeżego korzenia najlepij ze swieżego wykrotu. Ja tego sama nie robiłam, drwale pracujący w lesie przy okazji znajdują takie haki
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”